Mit lehet tenni ilyen ügyben? 17/F
apáról van szó. Dolgozott cigányokkal és nem fizették ki neki a munkáját még azóta sem.
Tartóznak neki több mint 100 ezer forinttal
Nem akarnak fizetni mindig hazudnak
"szerintem nem a kétkezi munkást kell hibáztatni"
most ha a politikai oldalát nem nézzük:
nyilván sem a cigány, sem a kérdező apja nem nézte - szerinted mégis ki a hibás, ha egy ember mindenféle papír, szerződés nélkül munkát vállal?
basszus, akit át lehet verni, azt át is fogják. aki hülye, az ne csodálkozzon, ha hülyének nézik.
ne haragudj már, de mivel bizonyítja, hogy ott dolgozott? vagy ez csak bemondásra megy? légy szíves utald már át nekem azt a fél milliót, amivel tartozol, mert én múlt héten nálad dolgoztam, és ennyiben állapodtunk meg!
na ugye, hogy nonszensz.
a szerződés a dolgozót védi. aki ezt el akarja sunnyogni, az számoljon azzal is, hogy át lesz verve.
saját magát nem biztosítja be, nincs is biztonságban. nem kell ehhez diploma, elég, ha egyszer megégeted magad. józan paraszti ész. úgy látszik, sokan ennek sincsenek birtokában.
"Még ma is divat ezt szajkózni, hogy nincs munkalehetőség. Nincs a fenét. Csak büdös a munka. Aki akar dolgozni, az tud is"
Nyilván te valami városi vagy, ahol baromi sok a munkalehetőség, vagy amint kiestél az iskolapadból, akkor rögtön valaki beprotezsált egy céghez, mert különben nem így beszélnél.
Képzeld el, hogy soha nem volt büdös számomra a munka, érettségivel és 2 szakmával, amiből egy emelt szintű, vezetői pozíció betöltésére alkalmas, dolgoztam nyáron napszámban, 40 fokos melegben, meg taknyos, nyálkás őszi időben gyümölcsöt szedtem és bizony nem jelentettek be, de kellett a pénz. Mert hiába adtam be számtalan önéletrajzot mindenhová, a kutyának nem kellettem. Mivel annak idején frissen kiesve az iskolapadból, nem tudtam minimum 2 éves munkaviszonyt felmutatni (ja, miből is tudtam volna?...), illetve mivel kis faluban élek, ahol helyben nincs munkalehetőség, csak a 25 km-re lévő városba, így oda meg vidéki nem kellett, mert jaj, mi van, ha nem ér be időbe dolgozni, mert késik a busz, illetve téríteni kell az útiköltségét, ami nem éri meg a cégnek.
Most már szerencsére dolgozom a szakmámban, ahol a munkahelyemen szerencsére nem azt nézték, hogy mi van papíron, hanem egyébként mit tudok. És már egy ideje itt vagyok, szóval tudtam bizonyítani.
Ja, és itt is kikötötték, mivel van már gyerekem, hogy remélik, hogy meg tudom oldani, ha beteg a gyerek, akkor ne kelljen táppénzre mennem, mert nem nagyon tudják megoldani a helyettesítést. Szerencsére meg tudom oldani.
De akkor szerinted tényleg büdös a munka?
És ahol élek, itt nagyon sok mindenkinek nem büdös a munka, de tényleg nincs munkalehetőség sokak számára és nem azért, mert direkt dolgoznak feketén, csakhogy ne kelljen adót fizetni.
Semmit nem lehet, mert gondolom nem hivatalosan dolgozott ott apukád, munkaszerződés nem volt.
Ebben az ügyben a tanúságot lehet csak leszűrni :(
Sajnálom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!