Ilyen ügyben lehet valamit tenni? (Bővebben lent)
Azt hiszem jobb lesz ha minden apró információt leírok lehet hosszú lesz, de hátha valaki tud segíteni.
17 éves tanuló lány vagyok, a nyáron megismertem a barátomat 125 km-ről lejött hozzám és anyám megengedte hogy itt legyen 3 hétig utána leengedett hozzájuk és ez így ment egészen az iskola kezdésig, haza kellett jönnöm de már akkor minden más lett.Az anyám nevel a mostoha apám fenyeget anyám megver és azt mondja hogy nem vagyok normális, nem enged ki a házból sem, ráordítja hogy nincs a barátom többé stb.Arra lennék kíváncsi hogyha én 17 évesen el akarok jutni a barátomhoz vagy a családjához mit kell tennem hogy ne keljen itt élnem tovább, lehetséges e hogy a 18 éves sógornőm vagy az anyósom vállaljon rám gyámságot még be nem töltöm a felnőttkort úgy ha az anyám nem egyezik bele itt 7-en lakunk úgy, hogy mostoha apám, és a nagybátyám nem is ide vannak bejelentve mamámnak nem marad a nyugdíjából semmi az anyaságiból a ház van fizetve a családiból amit állítólag rám kap anyám marad 20 ezer abból élünk. Ott viszont 9 kiskorú van és 3 felnőttkorú viszont én már nem bírok tovább itt élni és oda mehetnék, de az anyám nem enged hogy tudnám elintézni, hogy valahogy mégis oda kerüljek?
9 kiskorú? 7en egy házban?
azta...
bird ki azt az 1 évet
Ha kiskorú vagy (márpedig 18 év alatt az vagy), akkor szülönek joga van nem elengedni.
A barátodhoz nem költözhetsz, mert anyád a rendörséggel hozathat vissza és a barátodat meg a családját is megbüntetik.
Anyósod meg sógornöd CSAK akkor van, ha férjhez mentél, elötte nincs.
A barátod családja szerintem egész biztos nem akar MÉG egy gyereket eltartani.
Ha ennyire mehetnéked van, akkor ELÖSZÖR várd meg, mire betöltöd a 18 évet, mert akkortól kezdve ott élsz, ahol akarsz. UTÁNA keresel munkát, hogy el tudd magad tartani, mert ha nagykorú vagy, a szüleid nem kötelesek többé eltartani, a barátod szülei még végképp nem.
Nem tudsz semmit sem tenni. Ki kell bírnod még azt az 1 évet.
Kezdem azzal, hogy a gyámság megadása nem úgy megy, hogy bemegy a 18 éves sógornőd vagy anyósjelölted és meg is kapják. A sógornőd soha nem kapná meg, hiszen csak 18 éves. Se lakása, se munkája, se olyan körülmények amivel biztosítani tudná, hogy képes támogatni téged akár anyagilag, akár erkölcsileg. Anyósjelölt is kiesik hiszen írod 9 kiskorú van már az otthonában. Ő képtelen lesz biztosítani neked ami kell.
Elkezdődött a suli. Tanulj, így lefoglalod a gondolataidat. Az 1 év gyorsan elmegy. Majd amikor betöltötted a 18 akár le is léphetsz. DE!
Azt tudnod kell. hogy ha 18 évesen elhagyod a gyámjaidat(anyudat) akkor nem köteles tovább támogatni téged anyagilag. Ha nem tanulsz tovább akkor nem jár tovább a családi pótlék (az amúgy is csak 20 éves korig jár) Rokontámogatást nem kérhetsz anyudtól. stb. Minden állami bevételtől elesel ha nem fogsz tovább tanulni. Ezt jó ha tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!