Ilyen ügyben lehet valamit tenni? (Bővebben lent)
Azt hiszem jobb lesz ha minden apró információt leírok lehet hosszú lesz, de hátha valaki tud segíteni.
17 éves tanuló lány vagyok, a nyáron megismertem a barátomat 125 km-ről lejött hozzám és anyám megengedte hogy itt legyen 3 hétig utána leengedett hozzájuk és ez így ment egészen az iskola kezdésig, haza kellett jönnöm de már akkor minden más lett.Az anyám nevel a mostoha apám fenyeget anyám megver és azt mondja hogy nem vagyok normális, nem enged ki a házból sem, ráordítja hogy nincs a barátom többé stb.Arra lennék kíváncsi hogyha én 17 évesen el akarok jutni a barátomhoz vagy a családjához mit kell tennem hogy ne keljen itt élnem tovább, lehetséges e hogy a 18 éves sógornőm vagy az anyósom vállaljon rám gyámságot még be nem töltöm a felnőttkort úgy ha az anyám nem egyezik bele itt 7-en lakunk úgy, hogy mostoha apám, és a nagybátyám nem is ide vannak bejelentve mamámnak nem marad a nyugdíjából semmi az anyaságiból a ház van fizetve a családiból amit állítólag rám kap anyám marad 20 ezer abból élünk. Ott viszont 9 kiskorú van és 3 felnőttkorú viszont én már nem bírok tovább itt élni és oda mehetnék, de az anyám nem enged hogy tudnám elintézni, hogy valahogy mégis oda kerüljek?
Nyugodtan menj el az agyturkászhoz, legalább majd helyreteszi az agyadat. Normális vagy te, hogy többre értékeled az 1-2 hónapja megismert fickót meg az anyját, mint a saját anyádat, aki felnevelt? (NEM az anyósod, NEM a sógornőd, majd akkor lesz, ha feleség leszel, azt meg ne hidd, hogy 2 hónap után bárki is elvenne, megjegyzem 18 alatt szülői engedély szükséges hozzá -szerencsére.)
Ingyen ágyasnak (és akkor még szépen fogalmaztam) kellenél a pasid mellé? Mert másért nem vennének oda 9 kiskorú mellé, az fix.
Mondjuk anyádat se értem, én nem engedtelek volna 17 évesen a pasidhoz 1 napra sem, nemhogy hetekre.
Ja, és ne etess minket ezzel a depressziós vagyok dumával meg a bántalmazással! Ha tényleg bántalmaznak, akkor meséld el a gyámhatóságnak, aztán mehetsz állami gondozásba. Azt meg nem ajánlom, hogy hazudozz nekik, mert megszívod.
Depressziós meg nem vagy, mert a depresszióst semmi nem érdekli, a párja se meg a szerelem se. És nem úgy működik, hogy otthon depressziós vagyok, a barátomnál meg semmi bajom.
17 évesen már lehetne annyi eszed, hogy azért mert szerelmes lettél nem fog minden úgy történni ahogy te akarod.
Hiába írod, hogy anyud vert stb. Elhiszem ha te írod, Mondjuk elbeszélgetnék anyuddal is mert ilyenkor érdemes meghallgatni a másik felet is. De akárhogy is nézzük. Itt vagy 17 évesen. Feltételezem, hogy nem éhezel, van tiszta, rendes ruhád. Nem vagy csöves, hajléktalan, Van interneted, gondolom mobiltelefonod stb. Végül is felnevelt anyád, akárhogy is nézzük.
Elmehetsz a gyámügyesekhez, és kérheted hogy tegyenek SOS-be egy állami intézetbe, mert otthon terrorban vagy, Elmondhatod hogy vernek, sosem neveltek, és emiatt depressziós vagy. A gyámügyesek ha foglalkoznak veled, akkor helyszíni szemlére mennek. Megnézik milyen körülmények között élsz. Elbeszélgetnek anyuddal, mindenkivel akikkel együtt élsz. A szomszédokat kikérdezik, mit látnak stb. Majd téged is kikérdeznek. Megvizsgálnak van-e külsérelmi nyomaid akár frissek akár régiek. Ha a nemtörődöttség miatt rühes vagy tetves lennél akkor kezelnének. stb. Ha indokolt a kérésed, és úgy látják, hogy bizony ki kell téged szakítani a környezetből , akkor bekerülhetsz egy intézetbe. De lefogadom hogy otthon sokkal jobb mint egy intézet, mert ott tele cigány lányokkal, könnyű célpont leszel mint új lány.
Szóval maradj a fenekeden ,és bírd ki azt az 1 évet
Én ugy gondolom ott sem lenne jobb.Ott is elég sokan vannak.Mekkora az a lakás?Egy fiu miatt össze vesznél a családod miatt?És ha pár hónap után megun vagy te öt hova mész?Mit fogsz tenni.17 éves vagy,majdnem felnött ember,gondolkodj kicsit.Én a helyedben elmennék koliba ha nem jó otthon ,mivel a leirtak alapján kevés pénzböl éltek,igy anyukád kérvényezheti hogy ingyenes legyen.
Szerintem a fiuhoz semmiképp ne menj,mert ha nem lessz jó és kidob hogyan tovább?
Ülj le anyukáddal felnött ember módjára beszéljétek meg a dolgot.
Bár azt nem értem hogy eddig engedett meg a fiunak is engedte hogy ott legyen hirtelen mi ez a nagy változás hogy a házból sem enged ki?
Ha a barátod elvesz feleségül, nagykorúvá válhatsz. A házassághoz gyámhatósági engedély kell, nem pedig szülői. A szüleidet is meghallgatják ugyan, de nem ők adják az engedélyt.
Más út nincs, amíg kiskorú vagy, a szüleid döntenek a lakhelyedről.
Jajj kislány! Legyen eszed!
Ennyi idősen megtanulhattál már jó néhány praktikát. Otthon legyél jó kislány, tanulj. Titokban meg néha oldjátok meg, hogy tudjatok találkozni (egyenlőre jöjjön ő). Jövőre meg ha végzel menj egyetemre/fősulira egy másik városba kollégiumba.
Utolsó évedet el ne szúrd azzal, hogy egy szerelemért mindent (még a családodat is) feladsz!
"mert mondták is nekem hogy elszöktetnek innen,"
dik mán
Az egyik gyerekgyárból a másik gyerekgyárba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!