Mit lehet tenni ilyen ügyben? 17/F
apáról van szó. Dolgozott cigányokkal és nem fizették ki neki a munkáját még azóta sem.
Tartóznak neki több mint 100 ezer forinttal
Nem akarnak fizetni mindig hazudnak
Feketén dolgozik, tehát adócsaló, ez bűncselekmény, vágod?
Meg is érdemli.
Tőlem több adót vonnak le azok miatt, akik nem fizetnek adót.
Egyáltalán nem tudom sajnálni.
Ha mindenki befizetné az adót, egy egész más országban élnénk, de ez túl hosszú és bonyolult, hogy 17 évesen megértsd.
Azért remélem azt felfogod, hogy apád bűnöző, és akár el is ítélhetnék ezért. Semmivel sem különb, mint azok a cigányok, akik nem fizették ki.
Legközelebb vállal rendes bejelentett munkát, és akkor lesz fizetése.
Eszem megáll, hogy még a bűnözőnek áll feljebb, hogy a lopott pénzt nem kapja meg.
"Legközelebb vállal rendes bejelentett munkát, és akkor lesz fizetése. "
Ha neked választanod kéne, hogy ne dolgozz semmit, mert nem kellesz sehová, vagy elmész feketén dolgozni, hogy legyen miből élned, te mit választanál?
Mert sajnos vannak, akik nem válogathatnak a munkalehetőségek között, élni viszont kell valamiből.
És nem az ő az adócsaló, és nem a te béredből vonnak amiatt annyi adót, hanem pontosan azok miatt, akik amúgy is nagyon-nagyon jól állnak anyagilag, ők a legnagyobb adócsalók.
Én nem sajnálom azoktól a szerencsétlen kétkezű munkát végző segédmunkásoktól, mert nem ők veszik el a legtöbbet az országtól és nekik is valamiből élni kell.
Mondom ezt jómagam is adófizető emberként.
Ettől függetlenül nyilván én is tisztában vagyok vele, hogy nem fizetett adót, vagyis az adóhatósággal lehetnek gondjai, ezt már ki is fejtettem korábban, viszont nem az ilyen szegény embereket kéne megvasalni...
"Ha mindenki befizetné az adót, egy egész más országban élnénk,"
Szerintem te is valami elképzelt valóságban élsz. :D
14 15 Ha mindenki rendesen befizetné az adót sok embernek felkopna az álla.
Az a baj hogy oda jutottunk, hogy az adót be kell fizetni de ha elvállalsz egy munkát, tegyük fel teljesen hivatalosan, ahogy kell, de a klienst kurv*ra nem érdekli, hogy neked milyen költségeid vannak, mennyit fizetsz az államnak a számlákért, az alkalmazottaid után stb.
Neki csak az a fontos hogy minél olcsóbb legyen.
A munka végére mire kifizet állambácsinak mindent meg a munkásokat meg minden egyebet jó eseten 0-ban lesz és nem mínuszban.Ezért szerintem nem a kétkezi munkást kell hibáztatni azért mert próbál valahogy boldogulni egy olyan világban ahol mindenki azt nézi, hogy tudja a másikat minél jobban kihasználni.
Nem elképzelt valóságban élek, hanem a valódi valóságban.
Tudom jól, hogy vannak olyanok is, akiket nem vesznek fel sehova.
De azért ne általánosíts, nagyon sokan a könnyebbik végét fogják meg a munkának, és inkább választják a feketézést, mert akkor nem kell adót fizetni.
De azért tartják a markukat, mikor a közösből oszatanak ki valamit.
Az a baj, hogy nagyon sokan ti éltek egy másik világban. Még ma is divat ezt szajkózni, hogy nincs munkalehetőség. Nincs a fenét. Csak büdös a munka. Aki akar dolgozni, az tud is. Csak mindenféle kifogással jönnek az emberek. Tudom, mert több munkanélkülinek próbáltam már munkát szerezni. Nem én vagyok a munkáltató, én is csak alkalmazott vagyok. DE barátok, ismerősök között van néhány munkanélküli. Amikor hallottam egy állásról, és ezt továbbadtam nekik, esetleg tudtam volna segíteni, hogy bekerüljenek, mindig jöttek a kifogások. És olyan átlátszó kifogások, hogy egyértelmű, hogy az illető nem is akar dolgozni. De sír a szája évek óta, hogy nem lehet munkát találni, meg hogy segélyből nem lehet megélni. Aztán mikor be tudtam volna nyomni egy dohányboltba, mivel ahhoz végzettség sem kell, akkor azzal jött, hogy hát ő hogy dolgozhatna ott, mikor ő maga nem is dohányzik? nem ért hozzá... biztos diploma kell hozzá, hogy levegyél egy kék multit a polcról. persze a csaj nem vette fel a kapcsolatot azzal, akivel kellett volna. a másik már 4-5 éve munkanélküli. előtte előkelő helyen dolgozott, egy szállodában. ott megbecsülték, de szakirányú végzettsége nem volt, csak 20 éve szerencséje volt és bekerült. mióta az nincs, állandóan panaszkodik, rendszeresen ott tart, hogy kikapcsolják nála a villanyt. elmehetett volna egy kisboltba eladónak, lehet hogy csak a 80 ezres minimálbér... de mégsem a 20 ezres segély! személyesen kellett volna bemenni, direkt rákérdeztem, nem kértek kereskedelmi végzettséget. Mi volt az illető válasza? nem tudott bemenni, mert aznap épp nem járt arra.
tudnám még sorolni. a lényeg, hogy lusták az emberek dolgozni. mindenkinek csak a könnyű pénz kéne, de tenni érte... az smafu. büdös a munka, ez van. de sírni azt tudnak.
akárki akármit mond, aki akar, az tud dolgozni.
50 felett is. csak nem kell ahhoz ragaszkodni, hogy ő előtte egy kényelmes irodában ült.
Apukád naiv.
Cigányokkal nem dolgozunk, nem üzletelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!