Mit lehtne tenni anyos ügyben? Falun lakunk 150m re egymastol, ovi es 1 4 osztály van keve létszámmal ezert csak délelött 12ig van tanitas 8tol, s vakacio jun 1szept15 között.
Mondjuk ez baromság, mivel attól, hogy kevesebb gyerek van, mint egy nagyvárosban, a nevelési év ugyanaz és a napi nyitvatartas se csökken.
Ezen kívül tán anyósnak kellene napi 150 km utaznia?
Na, egy K -t láttam ott, ahol nincs. Bocs.
De akkor is, ha neki sok 2, akkor sok.
Ha anyós nem szívesen vállalná, akkor én sem szívesen adnám.
Ha nem szeretne vigyázni rá, akkor bizony máshogy kell megoldanotok. Igaz a mondás (bár én is utálom): "magatoknak vállaltátok a gyereket".
Ha segít magától, azt el lehet fogadni, na de nem kényszerítheted. Old meg.
6 éve otthon vagy, nem dolgozol? Akkor nyilván megtanultatok 1 fizetésből élni. Ja, és vannak 4 órás munkák is.
És ha ne adj Isten anyóssal történne valami, akkor nem dolgoznál, mert nincs aki a gyerekre vigyáz? Most komolyan. Gyerekvállalásnál belekalkuláltátok anyóst amolyan 3. szülőként?
Ha nem tettszik, hogy ott kávézik, de a gyerekre nem vigyáz, mondd meg neki, ne menjen át. De nem kényszerítheted rá, hogy vigyázzon a gyerekedre!
Rögtön utána írtam, hogy egy K - t láttam ott, ahol nincs és elnézést is kértem érte, de ne zavarjon.
Akkor sem az ő dolga, hogy megoldja a gyereked felügyeletét, hanem tiéd. Mellesleg miért kellett 6 évig otthon lenni 1 gyerekkel?
Van haragosa a faluban? Valaki jó karban lévő öregasszony, akit valami kis pénzért meg lehet fogadni bébiszitternek? Keress ilyet, fogadd fel úgy, hogy nálatok vigyáz a gyerekekre, és többet nem megy át hozzátok az anyós kávézni.
Egyébként nem értem, falun miért lenne olyan megterhelő egy 6 és 10 éves gyerekre vigyázni, mikor viszonylag kevés dologtól kell félteni őket, nem is olyan kicsik már, de ha ő így érzi, nincs mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!