Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem túl magam a...

Hogyan tegyem túl magam a változáson?

Figyelt kérdés
Sziasztok,15 éves vagyok,9.-es. Most ballagtam el az általános iskolából,amit imádtam. Minden tökéletes volt.Az osztályomat is imádtam,a tanárokat is. Panelban laktunk a szüleimmel,a sulimhoz 5 percre,ott nőttem fel,mindig is ott laktam.Minden tökéletes volt. 8.félévkor elköltöztünk,a sulimtól 30 percre. Nem volt bajom,bár kicsit hiányzott a régi ház. Aztán jött a ballagás..szétsírtuk magunkat az osztállyal. Imádtuk egymást. Az évfolyamomban volt pár gyerek,akit nem szerettem,csoportbontás volt angolórákon az évfolyamomon,velük kerültem össze. Ott csak-csak elviseltem őket. Most ők az osztálytársaim.. A suli jó,az osztály viszont fura. Olyan szinten nem utálom,hogy el akarjak menni,de NAGYON visszavágyom. Mit tegyek,hogy túllépjek végre? Úgy érzem minden összeomlott,hiányzik a régi életem. Igazságtalan,hogy ott kellett hagyjam az iskolám.. Nagyon rossz a hangulatom,régen sose vártam a hétvégét,mert akkor nem lehettem suliban,most viszont már számolom az órákat,mikor lesz végre hétvége. Most a szünetben egy programot se terveztünk a mostani osztályommal,a régivel mindig együtt voltunk. Mit tegyek,hogy el tudjam engedni régi sulimat?

2014. okt. 30. 22:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
35%
Még csk két hónap múlt el az iskolaévből. Majd meg fogjátok kedvelni egymást. Lépj túl az általános iskola siratásán, és foglalkozz az új iskolatársaiddal.
2014. okt. 30. 22:23
 2/23 anonim ***** válasza:
82%
Csak most jön a kamaszélet "sava-borsa". Néhány hónap és kellemes nosztalgiával fogsz visszaemlékezni, de a mindennapjaidat a mostani társaság fogja betölteni, és szurkolok neked, hogy bearanyozni is. Lesznek barátaid, akikkel együtt járhattok iskolán kívül is, pl. művelődni, sportolni stb. Az én életre szóló barátaim közül egyetlen maradt az általánosból, a többi a gimiből és az egyetemről, :-) Nyiss feléjük, de főleg tanulj! :-)) Sok sikert!
2014. okt. 30. 22:27
 3/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsod,de a nagy kérdés ez:Hogy lépjek túl?
2014. okt. 30. 22:27
 4/23 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is hasonló jellegű volt mindkét iskolánál.Először ugyanez volt,amikor általánosból mentem középbe,hogy hiányzott a régi osztly(inkább a barátnők,meg néhány tanár is),de az osztály is kicsit,mert a végére összeszoktunk,teljesen összerázódtunk.Ráadásul kicsi volt az iskola is,mert én falun élek,és ide jártam iskolába.Elkerültem városba,középiskolába jártam,és hiányzott az általános iskola,de 12.év végére megszoktam a középiskolát,az ottani osztályomat,az utolsó év félévétől pedig a szalagavató is nagyon jó volt,és minden más.Ezt is ott kellett hagyni,én OKJ képzésre mentem,hogy pontot adjon a továbbiakhoz,és legyen egy biztos szakmám is.Itt megszoktam a dolgokat,bár még mindig hiányzik a középiskola hangulata,a régi osztályomból is pár ember,meg az,hogy nézzem,hogy hogyan táncolnak szalagavatóra.

Nekünk már nincs kicsengetés,nekünk már osztályfőnökünk sincs(ez ebben az iskolában a jelenlegi évtől nem szokás),tehát nagyon nincs még osztályhangulata az egésznek,bár az idősebbik tanárnő sokat foglalkozik velünk,mint feltörekvő generációval.:)

Hiányzik a másik épület,még visszanézegetnék,sőt a környék is hiányzik,mert jobban tetszett az a városrész,barátságosabb és forgalmasabb is volt,meg több és jobb bolt volt ott,minden más volt ott!:)

Túl kell lépni mindenen,az újat meglehet szokni,én sem szeretem a változásokat,de egyszerűen muszáj megszokni,más választása nincs az embernek egy jó ideig!:(

Szurkolok neked is,hogy mihamarabb szokj hozzá a középiskolához.Járj még vissza általánosba kicsit feltöltődni!:) Középiskolában én is visszajártam még 10.-es koromban is!

18/L

2014. okt. 30. 22:31
 5/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kedves Második,aranyos vagy,már egyszerűen ki vagyok borulva,mindenhol a régi arcokat keresem,egy hulla vagyok,csak bemegyek a suliba,kijövök a suliból,tanulok,filmezek,alszok. És újra ugyanez a mókuskerék. Társasági életet szeretnék,programokat,legalább pénteken. De nincs kivel. Vannak ott is barátaim,de velük nem olyan még a kapcsolat,hogy elmenjek velük valahova. Igen,lehet,hogy megszokom,de addig is ebben a köztes állapotban mitévő legyek?Hogy legyen egy kicsit jobb kedvem? Hogyan engedjem el Őket?
2014. okt. 30. 22:31
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Hármas,megnyugodtam,hogy nem csak én járok ebben a cipőben!:) Még nem érzem magam késznek,hogy elengedjem az általános iskolát. Minden odaköt. 8évig jártam oda,ott nőttem föl.
2014. okt. 30. 22:34
 7/23 anonim ***** válasza:
80%
Az idő,és az új élmények fognak ebben automatikusan segíteni.Nekem is csak az segített!:)
2014. okt. 30. 22:35
 8/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm,jöhetne már az a továbblépés!!
2014. okt. 30. 22:37
 9/23 anonim válasza:
90%
Nyugi majd őket is meg kedveled én is csak kilencedik végén találtam meg igazán a helyemet ugy h tényleg lettek olyan barátaimmal akikkel egész nyáron együtt voltam mászkáltunk és egy csomó közös élményben van/volt részünk. Meg ha eltelik a kilencedik és meg ismered az osztálytársaidat iskola társaidat akkor sokkal jobb lesz utána már ezt is a magadénak fogod érezni :) 16/L
2014. okt. 30. 22:38
 10/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm,remélem igazad van!:)
2014. okt. 30. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!