Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem túl magam a...

Hogyan tegyem túl magam a változáson?

Figyelt kérdés
Sziasztok,15 éves vagyok,9.-es. Most ballagtam el az általános iskolából,amit imádtam. Minden tökéletes volt.Az osztályomat is imádtam,a tanárokat is. Panelban laktunk a szüleimmel,a sulimhoz 5 percre,ott nőttem fel,mindig is ott laktam.Minden tökéletes volt. 8.félévkor elköltöztünk,a sulimtól 30 percre. Nem volt bajom,bár kicsit hiányzott a régi ház. Aztán jött a ballagás..szétsírtuk magunkat az osztállyal. Imádtuk egymást. Az évfolyamomban volt pár gyerek,akit nem szerettem,csoportbontás volt angolórákon az évfolyamomon,velük kerültem össze. Ott csak-csak elviseltem őket. Most ők az osztálytársaim.. A suli jó,az osztály viszont fura. Olyan szinten nem utálom,hogy el akarjak menni,de NAGYON visszavágyom. Mit tegyek,hogy túllépjek végre? Úgy érzem minden összeomlott,hiányzik a régi életem. Igazságtalan,hogy ott kellett hagyjam az iskolám.. Nagyon rossz a hangulatom,régen sose vártam a hétvégét,mert akkor nem lehettem suliban,most viszont már számolom az órákat,mikor lesz végre hétvége. Most a szünetben egy programot se terveztünk a mostani osztályommal,a régivel mindig együtt voltunk. Mit tegyek,hogy el tudjam engedni régi sulimat?

2014. okt. 30. 22:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A mi gimis osztályunknak 2 évbe tellett hogy összecsiszolódjon.

Próbáld az új osztálytársakat nyitottan szemlélni. Barátkozz velük, keress közös pontokat, adj nekik is esélyt hogy megszeressenek és megismerjenek. Nem akarhatod hogy olyannak lássanak aki az "elveszett gyerekkora" miatt siránkozik. Már egy fokkal feljebb léptél az általános iskolából.

Vannak osztályok ahol azonnal kialakul az összetartás és vannak olyanok ahol csak kisebb csoportok lesznek, ez így működik.

2014. okt. 30. 23:09
 12/23 anonim ***** válasza:
Örülnèk,ha csak ennyi problèmám lenne...
2014. okt. 30. 23:20
 13/23 anonim ***** válasza:

Próbáld úgy felfogni a helyzetet, hogy ez egy próba. :)

Az életed első része megmutatta, hogy milyen is lehet egy közeg, a második pedig, hogy milyen közeget kerülj. :) Próbálj laza lenni és kijönni velük, persze ne hagyd magaad megszelídíteni. Ne reagáld túl :) csak nyugi

2014. okt. 31. 00:05
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Kedves Utolsó előtti. Nekem ez igenis nagy probléma,lehet,hogy neked vannak nagyobbak,nekem szerencsére nincsenek. Sajnálom,de nehogy már én kérjek elnézést,hogy fel merten tenni ezt a kérdést!!

2014. okt. 31. 09:57
 15/23 Bence_ ***** válasza:

Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Kevesen gondolnak fogfájás közben az afrikai éhezőkre.

Az új emberekben, helyzetekben keresd az értéket. Biztosan van, fel kell fedezni. Régi persze, hogy hiányzik hiszen azt belaktad.

2014. okt. 31. 10:22
 16/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

mi akadálya, hogy szünetben a régi osztálytársaiddal szervezz programot? Attól, hogy már nem jártok egy osztályba, a kapcsolat ugyanúgy megmaradhat, főleg a mai világban nem nagy kaland nem szem elől téveszteni egymást..

Keresd a régieket, de közben nyiss az újak felé.

2014. okt. 31. 13:52
 17/23 piroska és a farkas ***** válasza:
Nekem valami nem világos. Attol még, h elballagtatok, miért ne lehetne programod hétvégente az általános iskolás volt osztálytársaiddal/barátaidal? Legyél nyitott, biztos, h idővel az uj osztályban is meglátod, hogy vanak értékes emberek, kialakulhatnak barátságok is, egész életre szolok is akár, de ez nem egyik hétről a másikra megy. Egyébként én 34 éves vagyok, és a mai napig van barátom az ált. iskolábol. Egyébként én fordítva voltam, az általánosbol úgy ballagtam el, h soha egy másodpercre sem hiányzott. Soha. A gimi végén viszont patakokban folytak a könnyeim, nekem az joval meghatározobb közösség lett. DE a megoldás annyi, hogy egyásnak fontos mberek megoldják, h jelen maradjanak egymás életében.
2014. okt. 31. 15:47
 18/23 anonim ***** válasza:

1. A régi osztálytársakat nem kell elfelejtened, nem kell túllépni rajtuk. Ha tényleg olyan nagy a barátság, akkor csináljatok közös programokat péntekenként, hétvégenként. Ha nagy a távolság lehet egymásnál aludni, vagy ilyesmi.

2. Az új sulit és az új iskolatársakat nem szabad elsőre leírni. Ha belül rossz kedvű vagy, ha belül elutasítod őket az kívül is látszik és akkor persze hogy senkivel nem jó és senkivel nem sikerül barátságot kötnöd. Ha rossz kedved van hessegesd el, menj oda valakihez beszélgetni, hívj meg valakit egy italra a büfében és csak dumcsizzatok. Más is csatlakozik majd és beindulnak a dolgok.

3. Sportolj. A legjobb módszer a feszültség és a rosszkedv elűzésére, plusz új barátokra tehetsz szert. Keress a suliban valami edzést.

4. Üdv a felnőtt életben! :)

2014. okt. 31. 23:17
 19/23 A kérdező kommentje:
A szünetben együtt voltam a volt osztálytársaimmal + össze szoktunk futni a városban. Csak már nem ugyanaz mint régen. Nem csak ők hiányoznak,hanem maga a suli is,az épület,a termek,hogy ott írjak dolgozatot. A régi sulimban nagyon jó volt,amióta gimis vagyok,a gimit szürkének látom,az életemet üresnek.. Ne haragudjatok,de tényleg így érzek,nem túlzok.
2014. nov. 1. 11:43
 20/23 anonim ***** válasza:
Majd jönnek az új barátságok a középiskolában. Csak sajnos azok felületesebbek lesznek, mint az általános iskolaiak. Az ált. isk. 8 éve helyett 4 év csak a középiskola. Utána jön az újabb váltás.
2014. nov. 9. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!