Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nemi eroszak es aldozathibazta...

Nemi eroszak es aldozathibaztatas?

Figyelt kérdés

Aki nemi eroszakot tesz, nyilvan nem vedekezhet a birosagon azzal, hogy az aldozat, hogy oltozott, hogy viselkedett. De nem ertem, hogy miert baj, ha szova teszem, hogy a nok magukat sodorjak veszelybe kihivo oltozekkel es viselkedessel. Miert gondoljak, hogy ezzel az eroszaktevoket probalom mentegetni?

Szerintem ez olyan, mint az autoban hagyott erszeny. Nyilvan csak az a bunos, aki feltori az autot, de megis magad ellen hivod ki a sorsot, ha nem vigyazol.

Erdekelne, hogy ti mit gondoltok errol!

#úszás #aldozat hibaztatas #lenge oltozet
2016. ápr. 11. 11:24
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
37%
Hihetetlen, hogy még mindig elbeszéltek egymás mellett :-( Pont erről beszéltem, hogy végre ezt kéne abbahagyni.
2016. ápr. 12. 19:10
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

"Ha tfh elmennek egy meleg szorakozohelyre kihivo oltozekben, leinnam magam, mindenkivel flortolnek, es az tortenne amit leirtal."

Ja, tehát te csak akkor okolnád magad, ha eszméletlenre iszod magad egy meleg szórakozóhelyen (a legtöbb heteró fiú ezt elég könnyen el tudja kerülni), a nők viszont már akkor is hibásak, ha este hat után egyedül mennek ki az utcára és még burka sincs rajtuk...

2016. ápr. 13. 01:25
 43/44 A kérdező kommentje:

Atolvastam megegyszer a valaszokat. Nekem is ugy tunt, hogy elbeszelunk egymas mellett, de inkabb arrol van szo, hogy sokan nem kepesek arnyaltan gondolkodni. "Ha nem ertesz egyet azzal, hogy feher, akkor biztosan azt allitod, hogy fekete."

Vagy egyetertesz azzal, hogy csakis az eroszaktevon mulik minden, vagy szerinted az aldozat a hibas az egeszert. Vagy a Fideszt imadod, vagy kommunista vagy, vagy Putyin a tokeletes, vagy zsidoberenc vagy, vagy ellenzed a meleghazassagot, vagy buzzi vagy es a tobbi.

2016. ápr. 14. 12:42
 44/44 anonim válasza:
91%

Én azt nem értem, miért kéne összefüggést vonni az autóban hagyott pénztálca és a nemierőszak között? Elég alapvető különbség, hogy aki autókat tör fel pénzért, abban minimum van annyi értelem, hogy utána (ha nem kapják el), boldogan megy tovább a pénzzel, amit elkölt.

A nemi erőszakkal semmit sem "nyer" a bűnöző, egyszerűen csak a saját agresszióját szabadítja fel kiszolgáltatott, gyenge emberekkel szemben, akár csak az, aki verekedik, erőszakoskodik.

Pl. nem igen lehet arról beszélni, hogy azért tenné, hogy valami érzelmet, mondjuk "szerelmet" vagy kapcsolatot, vagy más alapvető emberi igényeit szerezze belőle. Valami erőszakos blfsz kell lennem ahhoz, hogy úgy élvezzem a szexet, hogy közben valaki sikítozik és gyötrődik alattam.

Ezzel szemben sokkal "ártatlanabb" az, aki autókat tör fel, például azért, mert olyan szerencsétlen anyagi helyzetben van, hogy a saját megélhetésére nem elegendő. Így az autóból ellopott pénzből fenntudja tartani magát egy ideig. Persze itt sem azt fogjuk megjegyezni, hogy "ne hagyd a pénztálcád a kocsiban", hanem inkább azt, hogy egyes nyomi emberkének szüksége van rendes dolgozó emberek pénzére, mert agyatlanul nem tudja fenntartani saját magát, ezért érzi úgy, hogy ezt kell tennie.

Szerintem nem lényeg, hogy megtörtént volna-e egy adott esetben a baj, vagy sem, hanem hogy ne a rendes dolgozó emberben keressük már a szálkát.

Abban igazad lehet, hogy a lelkiismeretes dolgozó ember a hatalmas lelkiismeretével talán belátja azt is, hogy "neki nem kellett volna", de mindenesetre inkább azt kéne még lelkiismeretre bírni, akinek kevesebb van.

Ugyanúgy egy lányba is beleférhet a plusz lelkizés, hogy ebben az esetben is magát hibáztassa, de nem neki lenne szüksége erre, hanem annak, akinek semennyi sincs.

Másrészről meg én is hallottam már olyan esetről, hogy olyan valakit erőszakoltak meg, aki nem szórakozóhelyről jött haza, és semmiképpen sem kirívó, szexis stílusú nő, hanem teljesen visszafogott "szürkeegér".

"Pl leiszod magad, flortolsz ossze-vissza, srac is leissza magat, o is flortol, aztan te mar nem annyira akarsz szexelni, o igen, "

Csak annyit tudok mondani, hogy az ÁLTALÁNOSÍTÁS nem szükséges, nem kell ilyesmit leszögezni, hogy "hibás az áldozat, figyeljen magára", hanem helyzetekről beszélni.

Ha konkrétan valaki ilyenről beszélne nekem, vagy éppen arról, hogy pár centiméteres szoknyát viselő csajt erőszakoltak meg, ahhoz kicsit másképp viszonyulnék jómagam is.

Miért kell erről egyáltalán beszélni, ha sok körben alapból nem elfogadott a r.b. stílus és össze-vissza flörtölés, vagy a "merészebb viselkedés", az ilyen erőszak témától eltérően is elítélik sokan.

Ha konkrét vagyok, akkor úgy fogalmazok, hogy "r.b.nchibáztatás", az még nem egyenlő az "áldozathibáztatással".

Ha pontos analógiát akarok vonni pénzrablás esetével, akkor az úgy nézne ki, hogy kirabolt áldozat a rabló arcába nyomkodja a saját pénzét, és szándékosan fitogtat neki, hogy neki "mennyi sok pénze van".;)

2016. júl. 23. 17:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!