Nemi eroszak es aldozathibaztatas?
Aki nemi eroszakot tesz, nyilvan nem vedekezhet a birosagon azzal, hogy az aldozat, hogy oltozott, hogy viselkedett. De nem ertem, hogy miert baj, ha szova teszem, hogy a nok magukat sodorjak veszelybe kihivo oltozekkel es viselkedessel. Miert gondoljak, hogy ezzel az eroszaktevoket probalom mentegetni?
Szerintem ez olyan, mint az autoban hagyott erszeny. Nyilvan csak az a bunos, aki feltori az autot, de megis magad ellen hivod ki a sorsot, ha nem vigyazol.
Erdekelne, hogy ti mit gondoltok errol!
Igen, vannak helyzetek, ahol számíthatsz rá, hogy áldozat leszel. Az autósok rendszeresen nem lassítanak zebránál, ha rendszeresen nyitva hagyod az üres házat, előbb utóbb élni fognak a lehetőséggel. Ha nem zárod le a biciklidet, elkezdhetsz rá múltidőben gondolni. Ha farzsebbe teszed a tepsi telefont, ahonnan a fele kilóg, valaki el fogja vinni.
De nem minden helyzet ilyen. A kérdésben leírt sem. Térd fölött érő szoknyában elmenni szórakozni nem felhívás keringőre.
"Keress kérdéseket hasonló témákban: úszás, aldozat hibaztatas, lenge oltozet"
Kedves kérdező! A megadott címszavakból arra gondolok épp az aktuális nagy port kavart eset miatt született a kérdésed. A címszavakra válaszolva hagy kérdezzem meg, szerintem mi a l*f*s*t kellene viselniük az uszodában a csajoknak b+, burkát? :D
"Arra voltam kivancsi, hogy miert van kb eroszakolonak elkonyvelve, aki szova teszi, hogy a nok is legyenek ovatosabbak."
Akkor vizsgáljuk meg a cselekményt másik megközelítésből. Tételezzük fel , hogy az áldozat nem öltözködik sőt még nincs is 14 éves. A gyermekkori szexuális abúzus nem ritka Magyarországon sem, pedig az ottani áldozatok nem hogy feltűnően öltözködnének, de sokszor még az elsődleges nemi jellegek sem fejlődtek ki rajtuk. Na ilyenkor mi van? Minek született puncival? :D
Úgy gondolod nekik sem kellett volna 4-5-6-8-9-10 évesen kihívóan öltözködniük és viselkedniük?
# 22/27 Időpont ma 14:24
"De nem minden helyzet ilyen. A kérdésben leírt sem. Térd fölött érő szoknyában elmenni szórakozni nem felhívás keringőre."
Ám egy erőszakolót nem kell felhívni keringőre. Megy az magától. De - már bocsánat a vulgaritásért - az ő farka is hamarabb feláll a miniszoknyára, mint egy otthonkára. Ennyiről beszélünk oldalak óta.
# 25/27 Időpont ma 17:30
Ki mondott mást?
# 26/27 Időpont ma 17:49
A szexuális zaklatást ne keverjük a nemi erőszakkal légyszíves. Nem szabad összemosni a kettőt.
# 27/27 Időpont ma 19:41
Bár a kérdező kicsit túltolta a biciklit, az óvatosság nem azt jelenti, hogy zárja magára a pinceajtót, és csak egy nyíláson kommunikáljon a világgal. Az óvatosság pont azt jelenti, amit #26 mond: Odafigyelni a környezetre, nem sötét sikátorok keresztül menni haza, nem mattrészegen, nem egyedül... satöbbi.
"De - már bocsánat a vulgaritásért - az ő farka is hamarabb feláll a miniszoknyára, mint egy otthonkára. Ennyiről beszélünk oldalak óta."
És a poén az (nem a vicces fajtából), hogy még ez is hülyeség. Tanulmányok vannak arról, hogy akár szkafanderben is járhatnának, az sem jelentene lényeges különbséget (pl. Buddy & Miller, 2002; G. Cowan, 2000; Koss & Harvey, 1992).
# 29/29 Időpont ma 22:25
Mutasd már ahol konkrétan ezt írják. Bocs, nincs időm mindet végigolvasni.
De nem azt mondtam, hogy csak ilyen esetben történik, vagy, hogy minden esetben ez a döntő tényező. De nem mellékes tényező ez sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!