Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Melyek azok a jogok, amikkel...

Melyek azok a jogok, amikkel egy 21. századi, nyugati férfi rendelkezik, azonban egy 21. századi, nyugati nő nem?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag mást nem is lehet hallani a feministáktól, hogy a nők mennyire jogfosztottak és marginalizáltak a férfiakhoz képest. A világon azon pontjain, mint például Afrika, a Közel-Kelet vagy Közép-Ázsia valóban borzalmas a nők helyzete és ezen emberi kötelességünk változtatni, azonban a nyugati kultúrkörben (Európa. USA, Kanada, Ausztrália) már évtizedek óta fennáll a jogegyenlőség férfi és nő között, ennek ellenére a feminista szervezetek úgy emlegetik ezeket a helyeket, mint nőket elnyomó és számukra kegyetlen helyeket. Igyekeztem utána nézni, hogy melyek azok a jogon, amikkel egy férfi rendelkezik, míg egy nő nem, de a katolikus tisztségek betöltését korlátozó dolgokon kívül (amiket amúgy se a kormányok hoztak meg és tartanak érvényben) nem találtam semmit, amiben hátrányt szenvedne egy nő. Napok óta bújom a netet és kutatok azon jogon után, amivel egy mai, nyugati kultúrkörben élő nő nem rendelkezik, míg egy ugyanilyen férfi igen.
2016. ápr. 3. 09:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát az én apám az építőiparban dolgozik már vagy 30 éve,de egy női munkatársa sem volt még.

Nem egy álommeló,az egy férfinek sem.....

2016. ápr. 3. 11:19
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja,és ha 100 évente elsüllyed egy Titanic,akkor a mentőcsónakban mindig csak a nőknek és a gyerekeknek van hely.
2016. ápr. 3. 11:20
 13/32 anonim ***** válasza:
87%
11-es, akkor 100 %-ban... amúgy én láttam egyetlen női munkást minimum, bár férfinek nézett ki. :D
2016. ápr. 3. 11:40
 14/32 anonim ***** válasza:
35%

1, A férfi átlagosan másfélszer annyi fizetést kap mint a nő.

2, A nőket sok munkakörre nem veszik fel ha gyereket szeretne.

3, Ha egy ugyanolyan képességű nő és férfi indul egy állásért a férfit veszik fel mert ő nem megy szülési szabadságra.

4, Egy női vezetőt kevésbé vesznek komolyan mint egy férfit és egy nőnek kétszer annyit kell dolgoznia a tiszteletért.

2016. ápr. 3. 11:51
 15/32 MZ.per.X ***** válasza:
78%

"elvárás a kigyúrt test,még egy nőnél elég ha csak szimplán vékony"

Néha még lefogynia sem kell hogy űzze az ipart :D

2016. ápr. 3. 11:53
 16/32 anonim ***** válasza:

A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.

# 14/15 Időpont ma 11:51 Privát üzenet

Szerinted ez a válasz hasznos.

Ezért, balfácánok!

2016. ápr. 3. 11:59
 17/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
Egy 21. századi nyugati férfi feleségül vehet egy 21. századi nyugati nőt. Azonban egy 21. századi nyugati nő nem vehet feleségül egy 21. századi nyugati nőt. Legalábbis a legtöbb országban.
2016. ápr. 3. 12:10
 18/32 anonim ***** válasza:
43%

Erika.

A gyerek nem csak a nőé,hanem a férfié is.

Tehát ez nem érv.

Ha a gyereket már nem kell szoptatni,akkor az apa is ugyanolyan hátrányt szenved,ha szenved,mert gyereke van.

Nem veszik komolyan a női vezetőket?

Hát,nem tudom,szerintem már nem a 20.században élünk.

Egy 21.századi nyugati férfi nem tekinti alacsonyabb értékűnek egy nő véleményét.

Azért meg nem hiszem,hogy valaki alacsonyabb fizetést kap,ugyanabban a beosztásban,csak azért,mert nő.

2016. ápr. 3. 12:13
 19/32 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem a legkedvezőbb helyzetben a heteroszexuális nő van,mindenféle szempontból....
2016. ápr. 3. 12:16
 20/32 anonim ***** válasza:

Jó,de egy pénztárban mit tud egy nő,amit egy férfi ne tudna megcsinálni?

Nem fizikumhoz kötött szakma...

2016. ápr. 3. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!