Melyek azok a jogok, amikkel egy 21. századi, nyugati férfi rendelkezik, azonban egy 21. századi, nyugati nő nem?
Figyelt kérdés
Gyakorlatilag mást nem is lehet hallani a feministáktól, hogy a nők mennyire jogfosztottak és marginalizáltak a férfiakhoz képest. A világon azon pontjain, mint például Afrika, a Közel-Kelet vagy Közép-Ázsia valóban borzalmas a nők helyzete és ezen emberi kötelességünk változtatni, azonban a nyugati kultúrkörben (Európa. USA, Kanada, Ausztrália) már évtizedek óta fennáll a jogegyenlőség férfi és nő között, ennek ellenére a feminista szervezetek úgy emlegetik ezeket a helyeket, mint nőket elnyomó és számukra kegyetlen helyeket. Igyekeztem utána nézni, hogy melyek azok a jogon, amikkel egy férfi rendelkezik, míg egy nő nem, de a katolikus tisztségek betöltését korlátozó dolgokon kívül (amiket amúgy se a kormányok hoztak meg és tartanak érvényben) nem találtam semmit, amiben hátrányt szenvedne egy nő. Napok óta bújom a netet és kutatok azon jogon után, amivel egy mai, nyugati kultúrkörben élő nő nem rendelkezik, míg egy ugyanilyen férfi igen.2016. ápr. 3. 09:32
1/32 anonim válasza:
A jogok érvényesíthetősége a probléma.
2/32 A kérdező kommentje:
Hol is?
2016. ápr. 3. 10:51
3/32 anonim válasza:
Csak olyasmi különbség van, ami tényleg a női-férfi különbözőségből kiküszöbölhetetlenül fakad. Pl az elitalakulatokba általában csak férfiakat vesznek fel, mert erősebbek. Biztos van még pár ilyen dolog.
4/32 anonim válasza:
Vannak munkahelyek ahová nőket nem vesznek fel
Fizetésnél ugyanarra a munkára egy férfi többet kap mint nő.
6/32 A kérdező kommentje:
A lehetőség megvan rá, csak épp nem élnek vele gyakran, pontosan úgy, ahogy arra is, hogy férfiak legyenek óvodapedagógusok. Attól, hogy valaki nem él egy opcióval, a lehetőség maga még adva van, de ez tudomásom szerint nem egyenlő a lehetőség teljes hiányával, vagyis a jogfosztással.
2016. ápr. 3. 11:00
7/32 anonim válasza:
Én még férfi pénztárost sem láttam egyik áruházban sem.
Miért nincsenek férfiak a pénztárban?
8/32 anonim válasza:
Hát én láttam nem is egyet... de attól függetlenül vannak tipikus női szakmák meg férfi szakmák... pl építkezéseken 90%-ban férfiak vannak. :D
9/32 anonim válasza:
Amúgy szerintem férfinek születni sokkal rosszabb.
a férfiak(nál)
rövidebb ideig élnek
később mennek nyugdíjba
magasabb az öngyilkosok aránya,mint a nőknél
homoszexualitás esetén erősebben szídják,bántalmazzák őket
magasabb a hajléktalanok aránya
családon belüli erőszak esetén kinevetik
háború esetén hadkötelesek
És ha egy túszejtő embert akar ölni,mindig tutira egy férfit választ elsőre...
10/32 anonim válasza:
Ja,és ha egy férfi prosti akar lenni,akkor alap elvárás a kigyúrt test,még egy nőnél elég ha csak szimplán vékony..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!