Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg vannak emberek akik...

Tényleg vannak emberek akik 1-2Ft-ok miatt pereskednek?

Figyelt kérdés
Nemrég regisztráltam a vaterára, vásárolgattam ezt-azt, és közben persze nézegetem az emberkék értékeléseit. Rengeteg helyen látom, hogy így meg úgy fognak perelni 1-2Ft-ok miatt. Ezek tényleg meg is teszik? Komolyan képes elmenni valaki a bíróságra, és súlyos pénzeket kicsengetni ügyvédnek, hogy 1-2, esetleg párszáz forintot visszakapjon? Most akit nagy összeggel károsítanak meg az más, engem konkrétan az ilyen nevetségesen kis összegek érdekelnek.
2016. márc. 24. 16:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb csak fenyegetőzik, de nyilván akad olyan is, aki elmegy a keresetlevél beadásáig is, akár.

Ehhez egyébként joga van és a dolognak haszna is van, mert így kényszerítik jogkövetésre azokat a ganékat és a félganékat, akik úgy képzelik, hogy egy követelést csak akkor kell teljesíteni, ha annak ők a kedvezményezettjei, egyébként nem.

Ha ez nem így lenne, akkor az emberek jó része nem adná meg a kisebb tartozásait, nem fizetné ki a kisebb értékben hitelre vásárolt dolgokat, így viszont amikor a 4 ezer ft tartozásból lesz 64 ezer, vagy 164 ezer, akkor meggondolja, hogy másodjára is mellőzze-e a fizetést.

2016. márc. 24. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vannak és nem a pár forintért, ha nem az elveikért állnak ki.
2016. márc. 24. 17:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Milyen esetre gondolsz?

Nem fizeti ki? Nem veszi át? Vagy hibás terméket küld?

2016. márc. 24. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!