Kötelező-e adnom kulcsot a tulajdonosban, mint a lakás albérlője hevederzár felszereltetése esetén?
én bizony minden nap felmegyek és körbenézek a lakásban, sajnos volt épp elég rossz tapasztalatom, hogy pl szétfűrészelték még a parkettát is, mert éppen arra vezettek valami kábelt a nethez, a fal fúrkálásáról meg a szőnyegek tönkretételéről már nem is beszélve ...
úgyhogy engem nem érdekel, mit mond, naponta munka után felugrok 5 percre egy kávéra és körbenézek h minden rendben van-e. ha nem tetszik, elmehet, de azért álljunk meg, az én tulajdonomat teszi tönkre!! aztán majd elmegy, és ott hagyja nekem a sokszázezres károkat ... na nem, ilyet nem játszunk. úgyhogy téged se igazán értelek, nyilván a tulaj vigyázni akar a lakására, és pl nem úgy akarja majd találni 1 hónap múlva, hogy még a parkettát is felszedted meg az összes ülőgarnitúrát levörösboroztad .... most nem?
oké ez így rendben van, de hidd el, sajna elég kevés az olyan albérlpő, aki sajátjaként tekint az albérletre, és mint példaként említettem, nem vörösboros nyomokat hagy a kényes színű ülőgarnitúrán, hanem netán még csinosítgatja is a lakást.
sajnos nekem volt éppen elég rossz tapasztalatom, de ha te kivétel vagy, akkor rendben, bár nekem lenne ilyen albérlőm, és akkor hidd el, engem se érdekelne h megnézzem, hogyan élsz és mit csinálsz ...
"én bizony minden nap felmegyek és körbenézek a lakásban"
14: Szét is rugnám a valagadat.
"mert? és talán megfizeted nekem a kárt, amit okoznak? többszázezres nagyságrendben?"
Neked két lehetőséged van.
1. Kiadod az ingatlanodat és vállalod az ezzel kapcsolatos eshetőleges kockázatokat.
2. Nem adod ki senkinek és akkor biztosan nem ér kár.
Azt viszont jó tudnod, hogy ha bérleti szerződést kötsz valakivel az ingatlan egészére vonatkozóan, akkor ott neked a bérlet időtartamára nincs semmi keresnivalód. A bérlő azért fizet, hogy a maga teljességében ZAVARTALANUL birtokolja az ingatlant és a te ellenőrzési lehetőséged nem lehet napi szintű zaklatás.
Amíg a pénzt benyeled a bérlőtől, addig neked kuss van és nincs nála semmi keresnivalód.
Ha meg ESETLEG kár ér, akkor fordulhatsz a bírósághoz, visszatarthatod a kauciót, de ahhoz neked nincs jogod, hogy úgymond kármegelőzési célzattal nap nap után oda told a pofádat és alkalmatlankodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!