Végrendeletet támadhatja? Mi kié? Bővebben lent
3 ingatlanról, 3 autóról, ékszerekről valamint készpénzről lenne szó.
Férjnél vagyok 3 éve.Házasság előtt vettem 2 nívós házat, viszont házasság után lett bebútorozva, a férjem és általam.1 autó már volt a nevemen házasság előtt is, házasság után pedig 2-t kaptam ajándékba a férjemtől.Az én nevemen van mind a 3 autó! Az ékszerek is a férjemtől vannak, valamint egy kisebb része az enyém volt.A készpénz is közös ami a számlámon van.
Végrendeletet szeretnék, ha a tulajdonaim 70%-át a testvéremre íratnám, a marad 30%-ot pedig anyukámra, akkor a férjem támadhatná a végrendeletet? Menne vele valamire, ha mindent beszámítható állapotban döntöttem el? Ebben a helyzetben mi az enyém ezek közül?
Remélem nem kérdeztem nagy butaságot. Köszi a segítséget. :)
Hát persze!
Ha már kifosztottad a férjed, a familiád is gazdagodjon már. :-)
Kedves Vajna Tímea!
Egyrészt nem szép dolog előre inni a Vajna, izé, medve bőrére, másrészt ne tessék kihagyni a felsorolásból a kaszinókat és a santa monicai villát sem.
Viccesek vagyok.
Első hozzászóló, mi anno a semmiből kezdtük el.. Az ÉN szüleim támogattak minket anyagilag, ráadásul a férjem apartmanja is az apám befektetett pénze!
Erről már beszéltünk régebben, nehogy azt idd hogy fordított esetben ő nem a testvéreire hagyná mindenét. Nem árt vigyáznom vele, mert többször volt már úgy hogy nem tudott elszámolni a közös kasszás bevétellel, ami ugye az apám pénzéből épült apartman. Ennyit erről, ennyit a rosszindulatotokról. :)
Gratulálok a boldog, felhőtlenül boldog házasságodhoz! A férjed mit szól a tervedhez?
A tiéd az, amit a házasság előtt szereztél - minden más közös vagyon, aminek minimum a felének a kötelesrészéért sikerrel perelhet, de, ha van egy kis esze, akkor ennek a kérdésnek a feltevéséért beadja a válópert még ma, és kipereli belőled az utolsó bugyit is amit neked vett.
Utolsó hozzászóló !!!!
Mint említettem, nem csak részemről történt ilyen döntés. Te nem ismersz egyikünket sem, onnan tudod hogy Ő a saját pénzét/vagyonát nem a CSALÁDJÁRA HAGYJA? Régen már említette ezt nekem, akkor én miért hagyjak mindent rá, ha ő sem fog rám? Ne legyetek már ennyire gyerekek..
Beszélsz egy ügyvéddel, elmondod neki, hogy mit szeretnél, ő meg elmondja a lehetőségeket, elmagyarázza a köteles rész, haszonélvezet, házassági vagyonközösség fogalmát. Ha úgyis ilyen hiper-szuper gazdag vagy a családod révén, akkor egy ügyvédi konzultációt csak ki tudsz fizetni.
Egyébként meg oldjátok meg problémáitokat életetekben, váljatok el a fenébe,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!