A tanárnak ugye nincs joga elvenni a telefonomat és kiküldeni a teremből?
A telefonom a magán tulajdonom, így nem tudom, hogy mit képzel magáról a tanár, amikor megpróbálja elvenni. Ez nem valamiféle eltulajdonítás?
A teremből meg milyen alapon próbál meg kiküldeni, amikor az sem az ő tulajdona?
Plusz, ha már itt tartunk, mi az, hogy nem lehet enni és inni órán? Emberi jogomnak tartom, hogy egyek és igyak amennyiben nem zavarok igazából senkit vele, csak éppen a tanár demonstrálni akarja "hatalmát".
De van joga hozzá.
Házirend elővesz, elolvas - szinte biztos, hogy bele van irva, hogy a tanulást zavaró eszközt nem viheted be a terembe, nem zavarhatod az órát, és társai.
Tehát ott kezdődik a dolog, hogy TE SZEGED MEG a kötelezettségeidet.
Eltujdonítás akkor lenne, ha nem kapnád vissza, vagy használná, és társai. Erre nincs joga - elvenni, és visszatartani van joga, sőt, arra is van, hogy csak a szüleidnek adja vissza.
De hogy van ez? A házi rend felülírja a törvényeket? Én ezt nem hinném...
Különben meg jöttök itt a kötelességeimről... nem tehetek arról, hogy én már nem igazán tudok újat és hasznosat tanulni az iskolában.
Valószínű, hogy majd , ha elvégzem a gimnáziumot, bemegyek a boltba és adnak nekem ételt, amennyiben fel tudom mondani az első világháború evszámait...
Angolból felsőfokú tudásom van, a többi pedig egyáltalán nem izgat! Foglalkozzon az irodalommal és a történelemmel, aki szeretne, de ne erőszakolják már rám!
Minek? Azért, hogy bemagoljam a történelemkönyvet és emlékezzek rá kb. 3 egész hétig?
És abban is biztos vagyok, hogy matekból se fogok az alapműveleteken kívül mást hasznosítani. A kémia, biológia, fizika tudásom pedig már teljesen eltűnt, hiába tanultam meg 2 éve és voltam mindből 5-ös.
"Hiába írtam ezt is le igazából, úgyis, maximum 10-ből 1 ember fogja felfogni , hogy mire gondolok."
Ebben az esetben fogalmazd át, hogy mi idióták is megértsük-felfogjuk, hogy mit is regélsz!
Ennyire okos vagy, és nem tudsz utánajárni? Ez minimum furcsa.
"Emberi jogomnak tartom, hogy egyek és igyak amennyiben nem zavarok igazából senkit vele"
Ó, nyugi, a munkahelyeden esetenként 4, azaz négy órát is ki kell majd bírnod étlen-szomjan. Suliban meg 45 percről van szó. Vagy neked ne mondják meg azt sem, hogy mit csinálj a szünetben? :) Bár... a mekiben csak bekapsz majd 1-2 sültkrumplit.
Különben meg nem írtam alá soha a házi rendet, hogy betartom azt.
Bár mintha egyszer felolvasták volna, nem említették, hogy azzal, hogy az iskolába járunk, ezt kötelesek vagyunk betartani.
Úgy gondolom, hogy joga van elvenni, ha azzal zavarod az órát. Szerintem kibírsz 45 percet, anélkül, hogy felnézz a Facebookra :)
Az ivással valamennyire egyet értek veled, szerintem se árt az senkinek, ha valaki iszik órán, az evés az más, nyílván nem engedik, hogy óra közben ott edd kiskotlában a pacalpörköltet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!