Elvette a telefonomat a barátnőm osztályfőnöke, tehetek valamit ez ügyben? 17/F
Pár hónapja táv kapcsolatban vagyok és a barátnőmnek vettem egy telefont, hogy tudjuk tartani napi szinten a kapcsolatot. A napokban történt, hogy megszólalt neki órán és elvette az osztályfőnöke. Egyébként suli előtt le kellett volna adnia. Azt mondta az offő nem hajlandó csak az édes anyjának vissza adni vagy majd csak év végén. Anyukája dolgozik és nem tud érte bemenni, ezért bement az apukája és nem adta oda neki, azt mondta, majd akkor kapja vissza ha javít a tanulmányi átlagán. Barátnőm az igazgatóhoz is ment, aki azt mondta, hogy az lesz amit az osztályfőnök akar.
Én tudok tenni valamit az ügy érdekében? -elvégre én spóroltam össze a rá valót. Nállam a számla, megérné feljelenteni?
Mindenképpen beszéljetek az igazgatóval, mivel a mobil az magántulajdon és azonnal óra után vissza kell adnia, mihelyt megszűnt a telefon tíltása helyzet. Ez elbírtoklás
Amúgy egy másik 66%-os voltam.
Lehet hőzöngni, de a tanár ezt megteheti!!! A feljelentést meg kiröhögik a rendőrségen!!!
Elég hozzá ha a házirendben benne van hogy tanórán tilos a mobiltelefon használata! Nincs egységes meghatározás ez ügyben, de iskolánként a házirend rendelkezik erről!
Tudom hogy lesznek lepontozók, így hozok ide pár írást ez ügyben ami alátámasztja amit írok:
"A szabály megszegése a telefon elvételével járhat, és csak a szülőnek adják vissza. A tanulónál lévő tárgy saját tulajdona, vagyis tulajdonjogát gyakorolja, amely alapjog. Ám az iskolai házirendben előírhatják azt, hogy a nagy értékű készülékeket az intézmény megőrzőjében kell elhelyezni. Azonban arra is van mód, hogy az iskolai házirendben szabályozzák, hogy mit lehet bevinni az iskolába és mit nem."
Egy iskola házirendjéből:
"Tilos a bekapcsolt mobiltelefonnal az iskola területére lépni és a tanítás teljes ideje alatt ( beleértve a szüneteket is) azt bekapcsolni. Ennek megszegése fegyelmi intézkedést von maga után. Első esetben a telefon elvétele, amit a szülő kaphat vissza személyesen. További esetekben ezen kívül azonnali fegyelmi fokozat az ellenőrzőben. ( figyelmeztető, intő, rovó … stb…)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!