Igaz, ha közalkalmazott vagyok, akkor bármikor belenézhetnek a levelezésembe és lehallgathatják a telefonomat?
Figyelt kérdés
Telefonon ritkán beszélek, és aki meg feltöri a 20 karekteres gmail jelszómat, annak megemelem a kalapom. A google meg tuti nem ad ki adatot ilyen piszlicsáré ügyben. De amúgy elgondolkodtató a dolog. Igaz ez?2015. máj. 11. 19:01
1/6 anonim válasza:
Nem, nem igaz. Miért nézhetne bele bárki a levelezésedbe?
A munkahelyeden ugyanakkor valóban vannak bizonyos "megfigyelési" jogai a munkaadódnak - pl. figyelheti az interneten megnyitott oldalaidat, és akár meg is tilthatja munkaidőben a személyes levelezésre való (gmail, facebook) oldalak használatát. Sok helyen ezt meg is teszik. De bele semmiképp nem olvashat.
2/6 A kérdező kommentje:
Hm én épp rendszergazda vagyok egy ilyen helyen, szóval én mondom meg mit lehet, mit nem (A vezetőség totálisan hülye ehhezl...)
2015. máj. 11. 19:14
3/6 anonim válasza:
Ahogy #1 írja, a munkaadódnak joga van beleszólni abba, hogy a munkahelyi kommunikációdba mennyire fér bele a magán jellegű, azonban belehallgatni, beleolvasni nincs joga, az bűncselekmény. (Kivéve, ha olyan helyen dolgozol, pl. börtön, vagy "nemzetbiztonsági" átvilágítás alá eső munkahely, de ott előre figyelmeztetnek, hogy megtehetik.)
4/6 anonim válasza:
Sajnos ki kell ábrándítsalak, ezt nem a rendszergazda mondja meg, hanem a főnök. A rendszergazda csak végrehajtó. Ha kiderül, hogy úgy figyelsz meg valakit, vagy tiltasz le oldalakat, hogy arra nem kaptál utasítást, páros lábbal leszel kirúgva (enyhe esetben).
5/6 A kérdező kommentje:
A főnök kérdezte, hogy szerintem mit kéne letiltani...
2015. máj. 11. 20:54
6/6 anonim válasza:
Nos, ha a munkaadó kifejezetten felhívja a figyelmed arra, hogy csak a munkafeladat ellátásával kapcsolatosan használhatod a számítógépet és a telefont, akkor igen, belenézhet, belehallgathat. Ha nem teszi, illetve ha látja és nem ellenkezik ellene, akkor nem nézhet bele/hallgathat bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!