Egy civilt (teszem azt orvost) mennyire büntetik, ha szemtanú egy balesetnél, és nem segít a sérültnek?
Mondjuk tehát egy biciklistát elcsap egy autó. Én orvos vagyok, leblokkolok, nem csinálok semmit. A biciklistának eltört két felső bordája, azonnal kórházba kell szállítani, ha laikus segít akár még ronthat is a helyzeten. 2 másik ember már ott van, hívja a mentőket, később elviszik a csávót.
Tehát ebben az esetben büntethető vagyok?
Félre ne értsétek ez nem történt meg :D:D
Férfi létemre, ha vért látok meg vagyok makkanva pl. vérvétel, vagy ha megvágom magam, de két ízben már, segítenem kellet, két életveszélyes helyzetben, közúti balesetnél.
Egyszer pedig karambolnál a helyszínt biztosítottam, mert leállt a forgalom a 4.-es főúton.
Valahogy akkor elszáll az az érzés, hogy félek.
Egyébként kötelesség, a segítségnyújtás, és ha jól tudom akkor büntetik (persze egyáltalán megkeresnek e)
Az említett két életveszélyes balesetnél mivel a kisasszony épen a BMW-jét nézegette, hogy mennyire lett horpadt, addig a biciklist csak úgy tudtam másodmagammal ellátni, hogy egy autót leállítottam, és felszólítottam az egészségügyi doboz átadására.
Azonnal ide adta.
29/F
Az orvos, az nem laikus. Az orvos az olyan személy, aki segítségnyújtásra egyébként is köteles, ezért súlyosabban büntethető, ha elmulasztja a TŐLE ELVÁRHATÓ segítségnyújtást.
Az, hogy mi a tőle elvárható, az mindig relatív. Aki nem tud úszni, attól nem várható el, hogy beugorjon kimenteni egy fuldoklót, az viszont elvárható, hogy amilyen gyorsan teheti, hívjon segítséget.
A törvény nem kötelez segítsség nyújtásra.
Ha egy 70 éves lát egy égő házat és nem megy be embereket mennteni ezért nem bünteti a törvény, ha az orvos lát egy balesetett vásárlás közben és nem csinál semmit nem büntetik meg.
Szerintem se kötelező neki segíteni mert ha pl civil ruhában van akkor ki a f@sz fogja tudni hogy ő egy orvos.
Persze ha olyan akkor biztos fog segíteni és biztos nem fog megijedni leblokkolni vagy rosszul lenni ha mondjuk vért lát.Nekik ez a dolguk és ha tisztességes ember akkor biztos hogy fog segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!