Ha nem kötöm be magam, egy balesetnél a légzsák mit csinál?
Ismerősöm szerint, van olyan modern autó, ami kise nyírtja a légzsákot, ha nincs bekötve az ember, mert elég veszélyes.
De, a légzsák magában öv nélkül mit csinál egy emberrel?
Akkor a légzsák átrendezi az arcodat.
Ha a légzsák rárobban a karodra, képes eltörni a kezedet is, rohadt nagyot vág.
Hogy mit csinál? MEGÖL!
Kösd csak be magad szépen, nem tudom, hogy miért olyan nagy dolog az.
Nagyon sok típusban nem nyílik ki, ha nincs bekötve az illető. Azért, mert a testnek nem az a része ütődik a légzsákhoz, mint ami bekötve érintkezne. Így nem képes komoly védelmet biztosítani. Attól a fej beütődhet a szélvédőbe, hogy a kormánylégzsák felfújódik.
Amúgy elég durva az anyaga, én már fogtam meg olyat ami kinyílt. Ezek a dolgok gyakorlatilag robbanás elven működnek, kb. 300km/h sebességgel áramlik be a gáz a zsákba, a vezető meg vele szembe a gépkocsi sebességével. Ezt a túl nagy erőhatást az ember nem viseli el.
Öcsémnek sikerült úgy feltenni haverjáék kocsiját egy villanyoszlopra, hogy előtte egy padka kiütötte a jobb elejét a kocsinak. A padkánál előrebukott ( be volt kötve), az oszlopnál telibeverte a légzsák, a fél arcán nem maradt érintetlen bőrfelület, és az orrát is elég sokáig fájlalta. A légzsák nyitása előtt működött az övfeszitő patronja is, az öv a vállát és a nyakát vágta el kb 30 centi hosszan.
Ha nem vagy bekötve és nyílik a légzsák akkor azzal is számolni kell, hogy nyitáskor a légzsákfedél csap arcon, ami eléggé átrendezi a búrádat.
Képzeld, hogy ezt arccal tompítod : http://www.youtube.com/watch?v=uUZJkti1A3M
Nyugi nem töri el a kezed, és nem veri szét az arcodat se jobban, mint bekötött övvel!
A légzsák már nyitva van, mire a tested elidul előre!
Aki nem hiszi nézze meg az alábbi videót:
Még valami:
Én hátra tolt ülében vezetek, a feleségem meg majdnem teljesen előre tolt ülésben ül, a kormánytól kb 30 cm-re van a feje, az enyém pedig vagy 50-re. Akkor most kapcsoljam ki a légzsákot, mert ütközéskor megöli az asszonyt aki túl közel van hozzá?
"Ha a légzsák rárobban a karodra, képes eltörni a kezedet is, rohadt nagyot vág."
Ezt már a Mithbusters c. műsorban is megcáfolták!
:)
Ennél precízebben és látványosabban nem lehet erre a kérdésre válaszolni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!