Mi van akkor, ha autó balesetnél mindkét fél egyformán vétkes?
Figyelt kérdés
Mindkettő kárát a másik biztosítója téríti a kötelező biztosítása alapján??2011. aug. 10. 18:32
1/13 anonim válasza:
Szerintem a másik biztosítója csak akkor fizet, ha vétlen vagy. De mindenképp kérdezz meg egy szakembert!
2/13 anonim válasza:
ha mindkettőtöknek van kaszkója akkor semmi gond sincs.
de ha csak neked van kaszkód akk csak te kapsz pénzt.
ha senkinek sincs akkor nehezebb a helyzet
3/13 A kérdező kommentje:
Nem a cascot, hanem a kötelezőt kérdeztem.
2011. aug. 10. 21:00
4/13 A kérdező kommentje:
Ha ez egyik sofőr a vétkes, akkor a másik kárát a kötelező biztosítás alapján a vétkes sofőr biztosítója fizeti. Mi van akkor, ha két vétkes sofőr van?
2011. aug. 10. 21:01
6/13 anonim válasza:
Szerintem is.
Nálunk hál' Istennek nagyon kevés baleset van,ezért biztosan nehéz helyzet elé állítanánk egy biztosítót,ha egy ilyen ritka esetnél kell helytállnia:)
Amúgy szerintem mindkettőnek fizetnének,aztán visszasorolnák,ugye A0-ba őket.
Szerintem ez egy jó üzlet így a biztosítónak.
7/13 A kérdező kommentje:
Egyik válasz szerint mindkettőnek, másik szerint egyiknek se fizetnének. Vajon mi az igazság?
2011. aug. 10. 23:02
9/13 anonim válasza:
Pl. egy "tükrös" baleset. Két egymásnak szemben közlekedő gk nem húzódik le eléggé (vagy előzésnél egyszerre "néz ki" az előtte haladó mögül), és a tükrök összecsattannak. Ha az ütközési pont a felezővonalon (vagy a képzeletbeli felezőn) van, akkor 50-50%-ban felelősek a baleset bekövetkezéséért (persze egyenes, belátható útszakaszon, ahol nincs záróvonal). Ilyenkor szerintem senkinek nem fizet a kötelező, mindenki a saját kárát rendezi.
10/13 A kérdező kommentje:
A kérdés egy olyan esetről jutott eszembe, amit a rádióban - egy közlekedési műsorban említettek, mint egyforma mértékű felelősség:
Parkolóban két kocsi egymásnak tolat.
2011. aug. 13. 12:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!