Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi van akkor, ha autó balesetn...

Mi van akkor, ha autó balesetnél mindkét fél egyformán vétkes?

Figyelt kérdés
Mindkettő kárát a másik biztosítója téríti a kötelező biztosítása alapján??
2011. aug. 10. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a másik biztosítója csak akkor fizet, ha vétlen vagy. De mindenképp kérdezz meg egy szakembert!
2011. aug. 10. 18:38
 2/13 anonim ***** válasza:

ha mindkettőtöknek van kaszkója akkor semmi gond sincs.

de ha csak neked van kaszkód akk csak te kapsz pénzt.

ha senkinek sincs akkor nehezebb a helyzet

2011. aug. 10. 20:47
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem a cascot, hanem a kötelezőt kérdeztem.
2011. aug. 10. 21:00
 4/13 A kérdező kommentje:
Ha ez egyik sofőr a vétkes, akkor a másik kárát a kötelező biztosítás alapján a vétkes sofőr biztosítója fizeti. Mi van akkor, ha két vétkes sofőr van?
2011. aug. 10. 21:01
 5/13 anonim ***** válasza:
Mindenki viszi a saját kárát.
2011. aug. 10. 21:52
 6/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is.

Nálunk hál' Istennek nagyon kevés baleset van,ezért biztosan nehéz helyzet elé állítanánk egy biztosítót,ha egy ilyen ritka esetnél kell helytállnia:)

Amúgy szerintem mindkettőnek fizetnének,aztán visszasorolnák,ugye A0-ba őket.

Szerintem ez egy jó üzlet így a biztosítónak.

2011. aug. 10. 22:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Egyik válasz szerint mindkettőnek, másik szerint egyiknek se fizetnének. Vajon mi az igazság?
2011. aug. 10. 23:02
 8/13 anonim válasza:
Mondanál erre 1 példát ?
2011. aug. 12. 21:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Pl. egy "tükrös" baleset. Két egymásnak szemben közlekedő gk nem húzódik le eléggé (vagy előzésnél egyszerre "néz ki" az előtte haladó mögül), és a tükrök összecsattannak. Ha az ütközési pont a felezővonalon (vagy a képzeletbeli felezőn) van, akkor 50-50%-ban felelősek a baleset bekövetkezéséért (persze egyenes, belátható útszakaszon, ahol nincs záróvonal). Ilyenkor szerintem senkinek nem fizet a kötelező, mindenki a saját kárát rendezi.
2011. aug. 12. 22:21
 10/13 A kérdező kommentje:

A kérdés egy olyan esetről jutott eszembe, amit a rádióban - egy közlekedési műsorban említettek, mint egyforma mértékű felelősség:

Parkolóban két kocsi egymásnak tolat.

2011. aug. 13. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!