Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Anyám ki akar dobni itthonról!...

Anyám ki akar dobni itthonról! Hallottam olyan törvényről hogy ezt nem teheti meg mert életem végéig gondoskodnia kell rólam vagy ha ki is tesz itthonról akkor ki kell fizetnie a részesedésemet a házból. Mi igaz ebből? Pontosabb információt kérek!

Figyelt kérdés
nagyon gyerek voltam mikor Anyám és édesapám elváltak most anyámmal és egy nevelőszülővel élek és nagymamámmal! 19éves vagyok! másfél éve dolgozok.
2016. jan. 3. 11:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kirakhat a lakás tulajdonosa, mivel nagykorú vagy, ha nincs tulajdonjogod a házban nincs mit kifizessen emellett nem kötelezhető tartásra sem, ha dolgozol.
2016. jan. 3. 11:34
 12/14 anonim ***** válasza:
az a törvény a kiskorúakra vonatkozik, azaz max 18. életévig.
2016. jan. 3. 11:47
 13/14 anonim ***** válasza:

"Hallottam olyan törvényről hogy ezt nem teheti meg mert életem végéig gondoskodnia kell rólam vagy ha ki is tesz itthonról akkor ki kell fizetnie a részesedésemet a házból."

Nehezen hihető, hogy valaki tényleg ennyire ostoba, pláne 19 évesen. Ez már csak azért sem állná meg a helyét, mert a gyerekek általában túlélik a szüleiket, de egyébként nézz utána a törvényeknek. Milyen részesedésed van a házból? Ha nincs tulajdonjogod, akkor kirakhatnak. Ha a szüleid élnek, akkor jelenleg semmi sem jár neked, de ezt már mások is leírták. Mi az ok, ami miatt anyád ki akar rakni? Ha erről írnál, feltehetően tanácsokat is kapnál a probléma kezelésére.

2016. jan. 3. 11:54
 14/14 A kérdező kommentje:
anyám apám elváltak minden jó volt itthon már amennyire a helyzet engedte de jött ez a fickó akivel most anyám van már össze is házasodtak na ezzel a fickóval nem jövök ki tűz és viz vagyunk ahol tudok segitek itthon havi 40 ezer forintot adok haza persze van hogy kicsit jobban kell a pénz és akkor megegyezünk 25 ezerben ahol tudok segitek itthon a ház nem a nagymamámé mert édesapám vette letúrtük a régi házat ami itt állt és teljesen új lett épitve a helyére szal apum és anyum a tulajdonos 50-50%-ban ők elváltak és úgy lett elintézve hogy apum anyumra iratta a ház ráeső részét gyerektartást nem kell fizetnie mama ideköltözött hogy ne egyedül lakjon miután nagyapám meghalt azt a házat már el is adtuk tehát most mama anya nevelőapám meg én élünk itt Nővérem a párjával él magamról való gondoskodás rezsi rám eső részét fizetem ha kell én vásárolok be enni a szobámba nem szeretem ha bejárnak elrakom a cuccaimat rendet rakok ... az az én reszortom egyértelműen ruha mosás az amit rá szoktam hagyni anyámra de lassan már azt sem tehát a probléma hogy nevelőapám és én nagyon nem jövünk ki egymással anyám pedig azt mondja h inkább én menjek el mint ő ez pedig azért van mert fél hogy egyedül öregszik meg! akár hogy próbáltam kijönni nevelőapámmal nem sikerült fel is adtam a próbálkozást mostanában csak lenyelem a békát és hagyom hogy rajtam csattanjon sok ostor nemrg megmondták hogy február végéig van időm és mehetek itthonról de ennyi idő alatt nem tudok annyi pénzt gyűjteni h el tudjam kezdeni saját életemet több idő kell ezért is szeretnék valami megoldást találni hogy ne dobhassanak ki legalább egy kis ideig az információt amit kaptam azt pont ezért osztottam meg mert nem vagyok ostoba és tudom h sántit a dolog! szóval megoldás kéne hogy maradhassak amig össze tudog gyújteni annyi pénzt hogy elmehessek máshova!!
2016. jan. 3. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!