Szerintetek van anyámban akár egy pici szeretet is?
Napok óta ezen gondolkodom.
16 évesen nagyszülőkhöz költöztem, ő azzal egyezett bele, hogy továbbra is övé a családi pótlék rám eső része + a gyerektartás apámtól.
Azóta max azért keresett, hogy vigyázzak szünetekben kis tesómra. Ezt 2 évig megcsináltam minden szünetben. Úgy hagyott ott, hogy nem volt otthon étel, takarítsak ki, vásároljak, főzzek ebédet és gazoljak a kertben. Szóval a havi 2000 forintos zsebpénzem elment, a nagyszülők adtak pénzt. Hazajöve mindenbe belekötött.
Nem keresett "csak úgy", mióta leszedtem a szülinapom időpontját facebook-ról nem is köszönt fel, ajándékot se kapok semmilyen alkalomra. (Neki "kötelező" adni, egyébként hisztériázik vagy megsértődik ajtót csapkodva.)
Családi események mindig nagyszüleimnél van, akkor megkörnyékez, hogy van-e ösztöndíjam? Miért nem diákmunkázok? Mit gondolok, mennyi lesz diplomával a fizetésem? Mikor lesz ez? Azért majd ugye támogatom őt havi minimum 50 ezerrel, mint az idősebb tesóm?
Szóval: pénz, pénz és pénz... ekkor szól csak hozzám.
Ami végleg elgondolkodtatott: rám írt facebook-on múlt héten, hogy menjek el vele vásárolni, mert új télkabátot akar. A végeredmény az lett, hogy fizessem én a 25 ezres kabátot, mert neki nincs rá pénze. Én meg a nagyszülőknél élek és milyen jó dolgom van (holott havi 5000 forintot kapok, aminél a bérleteimre elmegy 4800 ft, így semmi pénzem nincs). Erre az volt a válasz, hogy ne legyek életképtelen. Költözzek a barátomhoz, úgy, hogy ő fizet mindent és kérjek nagyszülőktől pénzt, amit neki adok. Erre otthagytam.
Azóta írt egy üzenetet, hogy ő nem szeret egyedül vásárolni, csak ezért hívott. Majd utána szúrta, hogy "nem igaz, hogy ennyire nem vagy képes az anyádért!"
Vajon van/volt benne valaha egy kis szeretet? Vagy hagyjam a fenébe és ne próbáljam javítani a kapcsolatunkat?
Igazi mártír az anyád. Jól tud manipulálni és embereket kihasználni. Szerintem ne törődj vele. Nyugodtan szakítsd meg vele a kapcsolatot, ne vegyél neki ajándékot, és ha megsértődik, ne is kérj bocsánatot. Találni fog magának valaki mást, akit kihasználhat.
Sajnállak, és a nagyszüleidet is. Mondjuk apáddal megbeszélhetnéd, hogy a nagyszüleidnek adja a gyerektartást.
Ha jól számolok, már nagykorú vagy. 20 éves korodig kaphatsz családi pótlékot, ha nappali tagozaton tanulsz, ill. rokontartást édesapádtól diplomaszerzésig. A helyedben ezeket a pénzeket a saját számlámra küldetném, az államkincstárnál, ill. édesapáddal kell ezt intézni. Nagykorú lévén nincs beleszólása abba, hogy hol laksz, azt pedig kifejezetten pofátlanságnak érzem (különösen a nagyszüleiddel szemben), hogy ő veszi fel a pénzt, ami a te ellátásodhoz jár, miközben semmivel nem járul ehhez hozzá, sőt, még téged akar lehúzni.
Én el se tudom képzelni, hogy ilyen anyák léteznek, nagyon sajnálom a dolgot.
A kérdésedre válaszolva, sajnos nincs benne szeretet. :(
Ne hagyd magad kihasználni, mert ő addig fogja ezt csinálni amíg hagyod és hatni tud rád a zsarolásával. Egy ft- ot ne adj neki se most, se később.
Apámtól már nem jár gyerektartás, de nem igazán volt jó a kapcsolatunk. 7 éves koromban váltak el, addig is utált minket, nem láttuk a tesómmal azóta. Bírósági hercehurca volt a gyerektartásból is, csak azért fizetett, mert a fizetéséből vonták.
Inkább csak csalódott vagyok. Minden évben elhatározom, hogy most igazi anya-lánya kapcsolat lesz köztünk, biztos az emlékeim csalókák... És minden alkalommal pofán vág a valóság.
Hiába vágysz rá, ha ő nem képes rá. Csak akkor kellesz neki ha szüksége van rád, de sose viselkedett anyaként. Nem tudom hány éves vagy, tudom ,hogy nehéz megbarátkozni a gondolattal,hogy az embert nem szeretik a saját szülei, de sajnos van ilyen, velem is ez történt. Addig amíg mindig hittem,hogy jobb lesz minden, ha ilyen meg olyan leszek újra meg újra pofára voltam ejtve. Most már lepereg rólam ,van egy felszínes kapcsolatom a szüleim felé, havonta, néha pár havonta meglátogatom őket pár órára és annyi, akkor se beszélgetek komoly dolgokról,ha "olyanok" szó nélkül lelépek. Azóta jól vagyok,előtte volt,hogy miután eljöttem napokig bőgtem,mert mindig görcsösen elhittem,hogy szeretnek és fájt mikor mindig kiderült,hogy mégse, bárhogy igyekeztem.De nem ment mert a hiba nem bennem volt.
Ezt tanácsolom Neked is,ezt magadban kell helyretenned, nem anyukádtól várni a változást. Szeresd inkább azokat akik őszintén szeretnek és törődnek Veled.
szerintem volt/van benne szeretet, csak tönkrement az élete, és nem tudja kezelni ezt, de ne hagyd, hogy kihasználjon! Legyél önző és szeresd magad, tanulj ez nagyon fontos, mert felemel.
Minden jót kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!