Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinaljak? Valaki tippek?

Mit csinaljak? Valaki tippek?

Figyelt kérdés

4-5os tanulo vagyok szuleim orvosok. Kicsi korom ota mondogatjak nekem hogy en az o nyomdokaikba lepek meg blablabla...

Ezt en mar meguntam mert nagyon nem tetszik az orvosi palya... Foleg a kemia miatt... Egyszeruen nincs mas olyan dolog ami jobban gyulolnek mint azt...

Aztan kitalaltam mi szeretnek lenni. Mar egy csomo mas otletem is tamadt de MINDIG talaltak valamilyen kifogast hogy az miert nem jo nekem. Es miutan ezt kozoltem a nagyszuleimmel ok tovabb adtak ezt a szuliemnek es utana meg ki voltak ram akadva hogy miert nem mondtam el... Nem kerdeztem vissza hogy csodalkoznak??

Aztan ma hoztam egy 4es kemiabol (hala az egnek hogy annyi lett) meg bioszbol is erre meg ok hogy ezt hogy gondoltam. En erre mondom ugyse azokkal azzokkalszeretnek tovabb tanulni ugyhogy ez a jegy nagyon mindegy... Erre ok "Miert kell mindig csalodast okoznod?" ezzel tenyleg nagyon megbantottak... Ok eroszakoskodnak azzal mi egyszeeuen irrital, gyulolom es meg hasonlo erzesek keveregnek benne miattuk amikor arrol van szo...

Miert ilyenek?? En tenyleg megertem hogy segiteni akarnak meg hogy jot akarnak de ezzel csak jobban eltavolodunk egymastol... Mar nincs is kedvem lemenni estenkent hozzajuk es ott lenni mert felek hogy felhozzak a sulite temat...

Valaki tudna ajanlani hogyan tudnam oket meggyozni hogy szalljanak le errol a temarol??

2015. okt. 6. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
11%

Az ilyen szulok nem kepesek felfogni, hogy a gyereknek van szabad akarata. A hulye elvarasaikkal tomik tele az amugy kreativ gyerek agyat, aztan csodalkoznak, ha megromlik a kapcsolatuk. Egy negyes nem a vilag vege, plane nem ugy, ha nehez doga volt.

Ha ezzel csalodast okozol, akkor gratulalok a kedves szuloknek. En buszke vagyok rad es csodallak, hogy meg ezek utan is ilyen alazatos vagy.

Tipp: az utolso bekezdesedet mondd el nekik.

2015. okt. 6. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Nem segíteni akarnak, hanem irányítani. Nem tudom, meg lehet-e győzni őket, de az a lényeg, hogy nem vagy köteles arra a szakra menni, amit ők követelnek. Nyugodtan jelentkezz oda, ahova szeretnél, mert főiskolán már nem kell a beleegyezésük.
2015. okt. 6. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
bólogass hogy igen anya, rendben anya. Aztán amikor jön a jelentkezés ideje, jelöld be azt amit TE szeretnél. Onnantól kezdve nem tehetnek semmit.de miért ne lehetnél mondjuk állatorvos? ha nem lettem volna rossz tanuló, az akartam volna lenni(és persze tudom hogy ez nem rózsaszín szalagos kiscicákról szól) :)
2015. okt. 6. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
én biosz-kémia tagozatos voltam gimiben, a legtöbb osztalytarsam szulei is orvosok voltak. nekem is volt olyan osztalytarsam, akire csak ra lett eroltetve, hogy menjen orvosnak.. ezeket vagy nem vették fel, vagy fél év után kibuktak. ami nem megy, nem kell erőltetni, válassz olyat ami érdekel. ha nem szereted a kémiat már most, akkor egyetemen szenvednel nagyon, hiszen érthetően magasabb szinten tanuljuk. szóval ne gyere ide kényszerből, mert csak végig fogod szenvedni, és értékes éveket pazarolsz majd el. a felvetelikor, vagy a sorrend modositaskor ha már 18 leszel, akkor nem kell senki engedélye, válaszd azt amit érdekel.. persze csak jót akarnak, de ha van konkrét terved, tarts ki mellette.
2015. okt. 6. 16:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Klasszikus probléma. Nekik bejött, esetleg kialakult /magán?/parxisuk is van, nyilván azt szeretnék h neked is jó sorod legyen a későbbiekben. De azt más úton is elérheted csak ők nehezen viselik, ha nincs kontrolljuk a dolgok felett, mert az már ingoványos terület. Nem tudom te láttad, de kérd meg h nézzétek meg együtt a Holt költők társasága c örökzöld filmet. Ugyanez-de tökre ugyanez a szitu, a fiút eröltetik h orvosi pályára menjen de ő mást akar, aztán addog eröltetik, amíg......... nem spoilerezek de lehet h máshogy állnak fel a fotelból.

És amúgy mi szeretnél lenni???

2015. okt. 6. 20:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudod már hogy mi akarsz lenni?
2015. okt. 6. 21:20
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat!!

Lattam mar es anyu is.

Amugy valamit a matekkal szeretnek pl közgazdasz vagy épitészmérnök

2015. okt. 8. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!