Nekem akar jönni sokszor az apám mit tegyek?
Sajnos nem tudsz mit tenni, mert ott laksz.
De az elsőre semmiképp ne hallgass.
Ha megver téged, úgy, hogy kiskorú vagy (jogilag kiskorú), akkor az még gyermekbántalmazásnak számít, tehát meg lehet neki mondani, hogy ha kezet merészel rá emelni, akkor választhat: vagy pofán vágod védekezésből, vagy ha megüt, azonnal mégy az ügyeletre látletet vetetni, utána pedig a rendőrségre feljelenteni.
Semmi mást nem kell neki mondani. A gyász az ő dolga - de nem úgy gyászolunk, hogy dagatra verjük a gyerekünket.
Agresszornak pedig soha nem felelhetsz meg, mert ha ő eldöntötte, hogy mindenáron verni akar téged, akkor mindig talál ÜRÜGYET arra, hogy verjen. A verésnek kell elejét venni, és úgy, ahogyan fentebb leírtam.
Anyádnak mondd meg, hogy nagyon észen legyen, mert ha apád megver és ő nem véd meg tőle, még ő is beperelhető és büntetik is!
#6 jogilag "fiatalkorú".
kiskorú a 14 év alatti személy, és azokat jelenleg még nem lehet büntetni.
a 14 év felettieket elvileg már a fiatalkorúak börtönébe is el vihetik, ha esetleg lecsavarná az apját a kérdező.
Azért a nők tudnak párt választani maguknak...
Meg mikor el kell tűrni az agressziót a pénz miatt...
Anyádnak nem kellene a sarkára állni és függetleníteni magát az ilyen embertől? Nem tudnátok elköltözni valahova? Vagy neki kényelmesebb így az élet. Neki megér ennyit apád fizetése? Sosem fogom én ezt megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!