Anyám ki akar dobni itthonról! Hallottam olyan törvényről hogy ezt nem teheti meg mert életem végéig gondoskodnia kell rólam vagy ha ki is tesz itthonról akkor ki kell fizetnie a részesedésemet a házból. Mi igaz ebből? Pontosabb információt kérek!
18 éves korig kell eltartania, utána nem. Ha ezután nappalin tanulsz, akkor valamennyit kellene fizetnie de így semmit.
A házban milyen részed lenne? Mivel apád nem meghalt, hanem elkötözött, ezért neked nem jár belöle semmi. (Ha meghalt volna és a ház közös vagyon lenne, akkor járna neked egynegyed rész, de több akkor sem)
Semmi sem igaz! Sőt, időskorában, ha rászorul, és nem méltatlan rá, még ő kérhet tőled rokontartást akár...
Addig köteles rólad gondoskodni, amíg nem fejezed be nappali középiskolai tanulmányaidat, utána már nem!
Ha felsőfokú nappali oktatási intézményben tanulsz, akkor kérhetsz rokontartást, amit a körülmények ismeretében vagy megítélnek, vagy nem.
Ha már nem tanulsz, akkor onnantól önellátó vagy!
A ház, amelyben laktok, feltehetőleg a nagymamáé. Ha Ő meghal, akkor az egyenesági leszármazott lesz az örökös, azaz anyukád. neked jelenleg nincs részed törvény szerint sem a házból.
Nem tudom, mi lehet a probléma, de ha nincs lehetőséged elköltözni, akkor inkább törekedj a probléma megoldására.
nincs ilyen törvény.
ha van a házban haszonélvezeti jogod, akkor nem dobhat ki.
bár megjegyzem és önszántamból elhúznék otthonról,hogyha ez felmerülne egyátalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!