Mit szólnál hozzá, ha a világon minden nőt elköttetnének a 3. terhesség után a túlnépesedés megakadályozása érdekében?
Egyesek szerint ez sérti az emberi jogokat.
Viszont a túlnépesedés emberek milliárdjainak életét teszi tönkre.
Szerintem ez még mindig humánusabb,mint a tudatos népirtás,háborúk,stb.
A világ népessége nő,a források csökkennek.
Egyes gazdagok sok gyereket vállalnak,ezzel pusztítva a környezetüket,növelve az ökológiai lábnyomukat,és másokat eltaposnak.
Egy viszonylagos,élhető,jóléti társadalom nem biztosítható ennyi embernek.
Viszont a gazdag emberek szaporodása is nagyon veszélyes.Ugyanis minél többen vannak,annál többen fognak elvenni a szegényektől.
3 gyerek szerintem bőven elég.Akinek ennél több kell,az is nyugodtan fogadhat örökbe.
Nem kényszerítenék senkit rá.Viszont több családi pótlékot nem adnék.
A nyomort sem támogatnám tovább.
Sajnos,ha valami hasonlót nem vezetnek be,nagy bajok lesznek pár évtized múlva.
Ma már elég fejlett az orvostudomány és a társadalom,hogy a minőségi gyerekvállalásra törekedjen a mennyiségi gyerekvállalással szemben.
"Egyes gazdagok sok gyereket vállalnak,ezzel pusztítva a környezetüket,növelve az ökológiai lábnyomukat,és másokat eltaposnak. "
Melyik világban? Sajnos ebben ugyanis pont a szegények meg az aluliskolázottak szaporodnak orrba-szájba.
Baromság.
Afrikában például hogy csinálnád meg? Gondolod, hogy az ottani feketék csak úgy tűrnék, hogy bemenjen közéjük egy rakat orvos és elkössék a nőiket/lányaikat?
Úgy szétlőnék kalasnyikovval az agyukat, mint a huzat.
"Egyes gazdagok sok gyereket vállalnak,ezzel pusztítva a környezetüket,növelve az ökológiai lábnyomukat,és másokat eltaposnak."
Ja szerintem is nagyon veszélyes a gazdagok túlszaporodása, nagyjából mire születik 1 gazdagnak mondható gyerek, addig Indiában meg Afrikában születik 15000 csóró.
"Viszont a gazdag emberek szaporodása is nagyon veszélyes.Ugyanis minél többen vannak,annál többen fognak elvenni a szegényektől."
Egy pöppet mintha démonizálnád a dolgot.
"Egy viszonylagos,élhető,jóléti társadalom nem biztosítható ennyi embernek."
Ez is akkora sületlenség. Mondanám hogy az ellentétekkel van probléma, hogy míg a világ 2/3-ada éhezik, addig a modern társadalom ezer tonnaszámra termeli a szemet és dobja ki az ételt...Csak az a baj, hogy a világ nem fekete és fehér, és nm lehet ennyire egyszerűsíteni a dolgot.
"Nem kényszerítenék senkit rá.Viszont több családi pótlékot nem adnék."
Családi pótlék...beszarok :D Ezt bírom a legjobban, mikor valaki a magyar rendszer alapján értékeli a világot. Afrikában hol látnak családi pótlékot mondd már meg? :D
"Szerintem ez még mindig humánusabb,mint a tudatos népirtás,háborúk,stb."
Mi köze a kettőnek egymáshoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!