Közvetlen negatív diszkrimináció terhesség miatt?
2014.07.31-ig dolgoztam határozott idejű szerződéssel tanítóként.
Terhes lettem 2013 novemberében és veszélyeztetett terhesként ezután itthon voltam. Májusban meghalt a baba, visszamentem dolgozni, és ígéretet kaptam, hogy lesz hosszabbítás.
Tegnap kaptam szerződést 2014. 08.31-ig, mert lehet, hogy nem lesz mégsem, nem lesz meg az óraszámom, még a félállás sem, tejlesről meg ne is álmodjak.
Én annak tudom be, hogy félnek, megint terhes leszek. Etikus ez szerintetek?
2 fiatal fiút felvettek, az én szakomat viszi tovább az egyik, innen gondoltam, hogy félnek a fiatal nőktől, hogy szülni mennek.
Kérdem én: hogy a francba szüljek gyereket, amikor még lehet, hogy állásom se lesz?
Nagyon gondolkozok rajta, hogy jogi útra fogom terelni az ügyet.
"Májusban meghalt a baba, "
Nagyon sajnálom, elég szívszorító ezt olvasni....
:'(
Amit írtál, az pedig csöppet nem etikus, szerintem még akár értelme is lenne jogi útra terelni.... én a helyedben beszélnék egy ügyvéddel.
Mivel határozott időre vettek fel, így ennek lejárta után simán elküldhetnek, teljesen jogszerűen. Hiába terelnéd jogi útra, mivel nem bocsátottak el a terhességed miatt, szerződést pedig nem kötelező sem megújítaniuk, sem állandóra felvenni.
Könnyen lehet, hogy a fiút olyan tárgyhoz vették fel, ahova mindenképpen kellett már tanár, a tiéd meg a szakpárja volt, így megkapta azt is.
"az én szakomat viszi tovább az egyik"
Ebből nekem az jött le, hogy szaktanár vagy.
A Fordulópont Kiemelkedően Közhasznú Egyesület INGYENES SEGÍTSÉGET nyújt azok számára akiket valamilyen DISZKRIMINÁCIÓ ért vagy csak kérdésük van a témában. Bármilyen felmerülő kérdésére szívesen válaszolunk! Keressen bizalommal!
www. fordulopontegyesulet.hu/diszkriminacio (ingyenes regisztrációhoz kötött!!)
vagy 06-20-824-3925, 06-30-627-8880
(FOKKE)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!