Ha anyám ki akar lakoltatni az bírósági tárgyalással jár?
Amíg nappali tagozaton tanulsz (középiskolában vagy felsőfokú képzésben vagy felsőoktatásban), addig a szüleid kötelesek eltartani, azaz szállást, élelmet és ruházatot biztosítani számodra. Ez a törvény, apelláta nincs.
Ha a szülő nem akarja a saját háztartásában biztosítani a szállást, semmi gond, de gondoskodnia kell másik szállásról. Ez magyarul azt jelenti, hogy fizetnie kell a kollégiumot vagy egy bérlakást számodra (nem kötelező teljes lakást, lehet egy szobát is, a lényeg, hogy nem tehetnek az utcára csak úgy).
Ha a lakhatáshoz való jogod sérülne, akkor fordulj a hatóságokhoz nyugodtan (gyámhivatal, rendőrség).
Ha viszont már nem tanulsz, akkor nem kötelesek a szüleid a fent írtak teljesítésére, neked kell gondoskodnod saját magadról.
Nem tudom, milyen "papírra" gondolsz, ki küldené ki, honnan...
Alapjában véve nem tartom etikusnak, hogy ha mondjuk dolgozol, és nem tanúsítasz kirívó magatartást, akkor kirakjanak. De elvileg megtehetik. Hogy melyik hatóságnál kell eljárni, azt jelen esetben nem tudom (rendőrség vagy bíróság). Szerintem kérdezd meg a jogiforum.hu-n, ott jó eséllyel hozzáértők válaszolnak.
Előző: Az anya még ÉL!!!!
Az örökség a halál után jár, vagyis a kérdezőnek semmi tulajdonjoga nincs az ingatlanon.
Ne légy már ennyire tudatlan!
Ahhh basszus jó lenne ha inkább itt írná le valaki. Nehéz el igazodni a másikon. Nem vagyok othon a jogi témákban.
Csak annyi érdekelne hogy ez valódi tárgyalásból áll e ahol nekem is jelen kell lennem. Vagy csak sima papírt küldenek bírói végzéssel. Határ idő van ilyen esetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!