Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha anyám ki akar lakoltatni...

Ha anyám ki akar lakoltatni az bírósági tárgyalással jár?

Figyelt kérdés
Be töltöttem a 18 at minden joga meg van hozzá. Én visszont úgy tudtam ahoz elég ha ki küldenek egy papírt. Elvileg semmilyen beleszólásom nincs akkor miféle bíróságra van szükség ehez?
2015. júl. 31. 22:36
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Már eggyuttal meg kérdem milyen beleszólásom lehet ebbe mik a jogaim? Milyen esetekben nem teheti meg? Hogyan zajlik ez?
2015. júl. 31. 22:38
 2/24 anonim ***** válasza:
39%
Ha betöltöd a 18-at simán kiteheti a szűrödet. Esetleg ha nappalin tanulsz, akkor talán 25 éves korodig kérhetsz magadra gyerektartást peres úton.
2015. júl. 31. 22:45
 3/24 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy tulajdonos, sem bérlő - tehát nincs jogcímed -, akkor is lakáskiürítés iránt pert kell indítania a konkrét esetben. Viszont gyors lesz az eljárás...
2015. júl. 31. 23:16
 4/24 anonim ***** válasza:

Amíg nappali tagozaton tanulsz (középiskolában vagy felsőfokú képzésben vagy felsőoktatásban), addig a szüleid kötelesek eltartani, azaz szállást, élelmet és ruházatot biztosítani számodra. Ez a törvény, apelláta nincs.

Ha a szülő nem akarja a saját háztartásában biztosítani a szállást, semmi gond, de gondoskodnia kell másik szállásról. Ez magyarul azt jelenti, hogy fizetnie kell a kollégiumot vagy egy bérlakást számodra (nem kötelező teljes lakást, lehet egy szobát is, a lényeg, hogy nem tehetnek az utcára csak úgy).

Ha a lakhatáshoz való jogod sérülne, akkor fordulj a hatóságokhoz nyugodtan (gyámhivatal, rendőrség).

Ha viszont már nem tanulsz, akkor nem kötelesek a szüleid a fent írtak teljesítésére, neked kell gondoskodnod saját magadról.

Nem tudom, milyen "papírra" gondolsz, ki küldené ki, honnan...

Alapjában véve nem tartom etikusnak, hogy ha mondjuk dolgozol, és nem tanúsítasz kirívó magatartást, akkor kirakjanak. De elvileg megtehetik. Hogy melyik hatóságnál kell eljárni, azt jelen esetben nem tudom (rendőrség vagy bíróság). Szerintem kérdezd meg a jogiforum.hu-n, ott jó eséllyel hozzáértők válaszolnak.

2015. júl. 31. 23:23
 5/24 A kérdező kommentje:
Értelek de ez a per miből áll ilyen esetben? Konkrétan meg kell jelennem egy tárgyaláson és érveket hoznak majd fel hogy mért kell el mennem? Egy bírói végzés egyszerűbb lenne. Küld egy papírt és kész.
2015. júl. 31. 23:26
 6/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem tehet ki, mert elvileg tulajdonos vagy. Anyukád után van örökösödésed, ha kitagadna is a törvényes rész 1/4-e kötelezően a tied, ergó ha tulajdonos, abból bizonyos rész a tied, így jogod van benne lakni. Ha haszonélvező, akkor kitehet viszont.
2015. júl. 31. 23:35
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Előző: Az anya még ÉL!!!!

Az örökség a halál után jár, vagyis a kérdezőnek semmi tulajdonjoga nincs az ingatlanon.

Ne légy már ennyire tudatlan!

2015. júl. 31. 23:46
 8/24 A kérdező kommentje:
Na várjunk annyi érdekelt hogyan zajlik kell bírósági tárgyalás vagy nem? Tudom hogy ki rakhat ezt nem kell meg vitatni. Ami érdekelt még hogy mik a jogaim ilyen esetben de már tudom hogy semmi. Azért sem értem hogy minek ehez tárgyalás akkor? És ha kell az hogyan néz ki ilyen esetben?
2015. júl. 31. 23:51
 9/24 A kérdező kommentje:
Ezt a jogi fórumon hol tudom meg kérdezni?
2015. júl. 31. 23:52
 10/24 A kérdező kommentje:

Ahhh basszus jó lenne ha inkább itt írná le valaki. Nehéz el igazodni a másikon. Nem vagyok othon a jogi témákban.

Csak annyi érdekelne hogy ez valódi tárgyalásból áll e ahol nekem is jelen kell lennem. Vagy csak sima papírt küldenek bírói végzéssel. Határ idő van ilyen esetben?

2015. aug. 1. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!