Milyen módom lehet "behajtatni" a volt házastárson a közös ingatlan rám eső részét? Eladni nem akarja, kiköltözni sem akar belőle, viszont ott ül a pénzemen! Milyen úton módon vehető rá jogi (bírósági végzéssel) úton arra, hogy engem kifizessen?
Elváltam idestova 3-4 éve a feleségemtől. Igaz, mikor eljöttem a 3 nagykorú (2 diplomás) gyerek az anyjukkal maradt, mert ugye nem tudnak önállóan új lakásba költözni. Az exem nem hajlandó semmiféle megbeszélésre az eladással kapcsolatban. Kiköltözni sem akar.
A helyzet annyit változott, hogy a 3 gyerekből egy egyik már külön él, saját ingatlant vettek. A középső gyerek az anyjával akar maradni, de a legkisebb (25), pedig szabadulni akar és hozzám költözne. A gond az, hogy Én a saját szülő ingatlanomba tértem vissza édesanyámhoz (85). A ház több mint 100 éves és sajnos nem tudok helyet biztosítani a gyereknek, hogy életvitelszerűen egy fedél alatt éljünk, mert pénzem az sajnos nincsen annyi, hogy kibővítsem a házat 1 szobával, viszont sajnos a vályogházat nem is bontanám meg, vagy bővíteném ki, inkább új házat szeretnék felhúzni a telkemen. Igazából jelzálog kölcsönt nem szeretnék felvenni, mert ugye a ott a közös ingatlan, amiből szeretném kivenni a pénzem és abból kezdeni új életet. Mivel az ex nem hajlandó semmire, sajnos be kell keményítenem ez ügyeben, mert ugye egyedül tartja fent a házat, amire nem hajlandó költeni, így az amortizálódik és egyre kevesebbet ér, amivel engem is megrövidít!! A házba nincs bejárásom, így magam sem tudom az állagot megtartani, jobbá tenni.
A legjobb megoldásnak azt tartanám, ha már nem akar kiköltözni, hogy a rám eső részt (50%!!) fizesse ki nekem kp-ban, záros határidőn belül!! Ennek milyen útja módja van manapság?! Nagyon fontos lenne, mert minél hamarabb szeretném a pénzem az új ingatlanba befektetni.
Elég furcsa, hogy nincs bejárásod a saját házadba. Azt írtad, hogy fele a tiéd. Én ezen azonnal változtatnék, csak azért hogy érezze az ex a törődést.
Én a helyedben beszélnék egy bankkal, hogy a saját tulajdonrészedre a tulajdonostárs hozzájárulása nélkül adnak e jelzáloghitelt.
Minenki egyszer él mimden hónap elvesztegetett idő.
Szia!Igen fiatal koromban volt egy kedves Barátnőm, aki semmiképp nem tudta kitenni az épp aktuális már nem működő
kapcsolatát - miután szívességből beköltöztem, pár nap múltán én segítettem neki kipakolni a cuccait, minden összetűzés nélkűl.A megoldás egy lehetséges módja, ha beköltözöl, vagy bérbeadod a jogos tulajdonrészedet.Ha
nem is azonnal, de megváltoztatja a jelenlegi patthelyzetet. üdv bi.
Elmész egy közjegyzőhöz és küldetsz vele egy fizetési meghagyást.
Menj el a bíróságra, ott van ingyenes jogi tanács, elmondják, miket tehetsz és hogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!