Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jó lenne beletenni az alkotmán...

EagleHUN kérdése:

Jó lenne beletenni az alkotmányba egy olyan cikkelyt ami azt mondja ki hogy az élet minden területén kötelező a matematikai kerekítés szabályainak alkalmazása?

Figyelt kérdés

Ez főleg azokat a szolgáltatókat érintené ahol a mérés és a számlázás nem ugyanazon az alapon történik.

PL: Telefon percdíjak. Másodperc alapon mérnek, de percet számláznak. Viszont minden megkezdett percet teljes egészében kiszámláznak. Ami szerintem nem korrekt. Ezzel az alkotmány ponttal annyi változna hogy 0:30-1:29 után 1 percet fizetsz 1:30-tól 2:29 -ig kettőt és így tovább. A matematikai kerekítésnek megfelelően. Persze dönthet úgy a szolgáltató hogy inkább másodperc alapon számláz mint ez, ez nincs megtiltva.

De például munkahelyeknél is. Ha rosszul járnak az órák és 1 sec-el előbb húzzák le a kártyáikat az alkalmazottak akkor 30 percet nem fizetnek ki (attól függetlenül hogy az le lett dolgozva) mert ők épp 30 percesével számláznak. Ez sem túl korrekt és elvileg megtehetik sajnos.

Nyilván van még az élet minden területén rengeteg példa írhattok is még rá. Illetve a véleményeteket kérném.

Szerintem pont az ilyen általános dolgok lennének alkotmányba valóak, és ez ráadásul "tudományosan" megalapozott is.

2015. jún. 4. 20:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
A végén a MÁV kihasználná. :D Beérne a vonat 20 perc késéssel 12:29-kor, de ők visszakerekítenék 12:00-ra, és büszkén hirdették, hogy 9 perccel gyorsabbak voltak. :D
2015. jún. 5. 00:28
 12/12 anonim ***** válasza:
#8: nem, nem vagyok az :D Csak tudok fogalmazni... amúgy elírtam az egyiket :D 5 alatt felfelé... :D
2015. jún. 5. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!