Ha a munkaügyi központba bejelentkeztem mint álláskereső, akkor kötelező vagyok elfogadni azt a munkát amit kínálnak vagy eldönthetem?
"A nyilvántartásból törléssel meg az a baj, hogy ugrik a TB is."
Azt szociális alapon ítélik meg az önkormányzatnál, és egy évre adják. Ha törlik az illetőt az álláskeresők közül, az még nem jár ennek az elvesztésével. Ez akkor lesz probléma, ha törlik és közben (míg nem regisztrálhat újra) lejár az egy év, akkor valóban nem tudja igazolni magát az önkormányzatnál. De ha jól tudom ha törlik a nyilvántartásból, akkor is már hatvan nap múlva regisztrálhat újra.
Igen.
Régen volt az a lehetőség, hogy kötelesek voltak olyan munkát felajánlani ami a végzettségedhez közel áll. (Csak a végzettségednek megfelelő vagy eggyel alacsonyabb végzettségű munkát voltál köteles elvállalni.) Pl. : felsőfokú végzettséggel egy érettségis munkát köteles voltál elvállani, de egy 8 osztályost már nem.
Manapság meg diplomával is kitehetnek szemetet szedi, utcát seperni.
Tanács mindenképpen menj el (ha nem is akarod elvállalni ), mert elég kicsi a valószínűsége, hogy felvesznek. (Ezt általában "beijesztésre" használják, hogy kiregisztrálj)
Ha meg mégis felvennének, akkor kérd meg, hogy a "betelt" vagy a "nem felelt meg" rovatot ikszeljék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!