Meleg párként vállalhatunk saját gyereket?
értem, de ti nem értitek. TISZTÁBAN VAGYOK VELE.
Még az lenne a kérdésem, ha mondjuk olyan országban csinálnánk, ami nem ennyire konzervatív, pl Anglia, akkor a barátnőm számon tartható e csupán donornak és felmenthető e az anyaság alól?
"miért lenne bűncselekmény? a wiki is írja, hogy általában fizertnrk érte. "
Wikipédia csupán magát a fogalmat definiálja, attól még Magyarországon tiltott (amúgy se kell 100%-osan pontosnak hinni minden cikket ott). Országonként eltérő a szabályozás, pl van, ahol engedélyezett, de fizetni nem lehet a béranyaságért, míg máshol lehet.
Lemondani a gyermekről nem lehet (általában), csupán a bíróság helybenhagyja két fél megállapodását a gyermek felügyeleti jogáról.
A jogi részéhez nem tudok hozzászólni, de.
Nem bántani szeretnélek titeket, elhiszem, hogy tényleg szeretetben nevelnétek (habár a 'tökéletes gyereket akarok' nem biztos hohy a szeretetet jelenti...), de az a gyerek először is anya nélkül fog felnőni, ami minden gyereknek trauma, másodszor óvodába és iskolába fog járni, ahol szét fogják szedni amiatt, hogy két apja van, harmadszor eleve, nem normális az az állapot, hogy két apja van valakinek, de anyja nincs! Tényleg megér nektek ennyit az, hogy a saját apai ösztönötöket kiélhessétek? Ez ugyanolyan ocsmány dolog a másikkal (momentán a gyerekkel) szemben, mint mikor egy nő egyéjszakás kalanddal esik teherbe, vagy átszúrja a gumit, hogy kiélhesse anyai ösztöneit.
Megoldásnak azt tudom elképzelni, hogy mindkettőtök "összehoz" valahogy egy gyereket; a másik pedig ott van, mint lakótárs, és nem élitek úgy a párkapcsolatot, hogy a gyerekek rájöjjenek a helyzetre.
Vagy ha már mindenképpen megcsináljátok, kérlek, kérdezzetek meg egy gyerekpszichológust, hogy hogy kezeljétek úgy a helyzetet, hogy a gyerek anyukáját is tudjátok pótolni!
# 24
Valahol el kell kezdeni. Nem hiszem, hogy a z óvodában azt fogják nézni, hogy két apja van, hanem, hogy milyen neveltetést kapott és milyen a magatartása. Miért okozna traumát a gyermeknek, ha szeretetben nő fel, csak két férfi neveli. Teljesen természetes lenne a számára, nem hiányozna neki az anya. Aki csonka családban nő fel, ezerszer rosszabb neki. Igen, megéri, bebizonyították egyébként, hogy egy meleg kapcsolatban, sokkal kevesebb a családon belüli erőszak, sőt van sok olyan, akit két nő vagy férfi fogadott örökbe, mégsem lett ettől sem meleg, sem lelkileg sérült. Ha egy alkoholista családban nő fel, akkor lehet, hogy sérült lesz, de ha egy normál családban, ahol szeretet van, semmiben sem befolyásolja, hogy kik a szülei. Mint mondtam, az anya, aki egyébként leszbikus, is jelen lenne félig meddig a nevelésben, ez fontos is lenne, főleg, ha kislányunk lenne.
Nem kértem egyébként semmilyen tanácsot evvel kapcsoltba, csupán az volt a kérdésem, hogy jogilag lehetséges-e, amit szeretnénk. utolsó, te pedig undorító vagy, olvasd el inkább a kérdést, mielőtt baromságokat írsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!