Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha veszek egy saját telket...

Ha veszek egy saját telket akkor azon mit tehetek meg?

Figyelt kérdés
Ha vennék egy telket egy nem nagyon lakott területen, mondjuk egy hegyen vagy mezőgazdasági területen, és én oda szeretnék építeni egy kissebb drift pályát saját felhasználásra gyakorlásnak heti 1x-2x 1-2 órára, akkor azt mennyire tehetem meg? Van erre valami előírás hogy milyen közel lehet a legközelebbi szomszéd vagy valamilyen zajvédelmi előírás, hogy a saját területemen mit csinálhatok?

2015. ápr. 29. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Valami tuti van. Helyi Önkormányzatnál érdeklődj erről. Amúgy ha jóvá hagyják, azt építesz magadnak amit akarsz (kis túlzással) régen felénk egy fickó vett egy telket házastól, legyalulta és cross pályát csinált magának.

Respect!

2015. ápr. 29. 22:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az országos és a helyi településrendezési rendeletek szabályozzák a területek felhasználásának módjait.

De megnyugodhatsz, mezőgazdasági területen nem fogsz driftpályát létrehozni.

Kezdetnek olvasgasd ezt:

[link]

2015. ápr. 29. 22:51
 3/3 anonim ***** válasza:

2: De fun fact: Ha jóban vagy a helyi önkormányzattal/polgármesterrel/képviselő testülettel, akkor azt csinálsz, amit akarsz. Csak nem lesz ingyen.

Például a rendezési tervben egy tollvonással át lehet minősíttetni a mezőgazdasági területet valami mássá, ahova bármit építhetsz. De ezen kívül is még létezhet számtalan más kiskapu, amit perpillanat én sem ismerek.

2015. ápr. 30. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!