Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meleg párként vállalhatunk...

Meleg párként vállalhatunk saját gyereket?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy ez hol lehetséges. hallottam a lombik programról, és úgy szeretnénk, hogy a páromnak is lenne egy saját gyereke, meg nekem is és lehetőleg ugyanattól a nőtől, hogy hasonlítsanak egymásra. A jelölt az egyik legjobb barátnőnk, azt szeretném megkérdezni, hogy jogunk van e megválasztani az anyát, mert tökéletes és szép gyerekeket szeretnénk. Persze csak biológiailag lenne az anya és véranyának fizetnénk, hogy kihordja. Lombik programmal segítenek melegeknek is, vagy csak heteroknak?

2015. máj. 27. 11:21
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

hideg pár xd

hát jó helyen érdeklődök én is.. tudom, hogy itthon nem engedélyezett, de az volt a kérdés, hogy hol csinálnak ilyet.

2015. máj. 27. 11:36
 12/43 anonim ***** válasza:
21%
Homáriában biztosan.
2015. máj. 27. 11:37
 13/43 anonim ***** válasza:
86%

Nem. Először is Mo-n nincs bèranyaság, ìgy az eljárás csak külföldön vègezhető, termèszetesen önköltsègen.

Másodszor az a te ès a nő gyereke lenne, nem a tièd, mivel mint emlìtettem nincs jogilag bèranyaság.

Harmadszor, sok sikert olyan nő találásához, aki szivessègből szül neked. Kicsit naìv vagy, nem gondolod? Nem a sarki boltba küldöd le kenyèrèrt...

2015. máj. 27. 11:44
 14/43 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem igen, csak kérdés hogy melyiketek végbelébe kerül majd az embrió!?
2015. máj. 27. 11:52
 15/43 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon a béranyaságot, habár nem büntetik, de nem is engedélyezett, "fizetnénk, hogy kihordja" viszont ez már bűncselekmény. Vagyis hiába kerestek fel szakorvost mesterséges megtermékenyítés miatt, el fog utasítani. Lombikbébi programnak komoly feltételei vannak, pl csakis meddő házaspároknál végezhető el.

Viszont, ha valahogy teherbe esik és kihordja, akkor a gyermek felügyeleti jogát kérheti az apa. Hogy ténylegesen meg is kapja, az függ, hogy az anya is igényt tart-e rá.

2015. máj. 27. 11:52
 16/43 A kérdező kommentje:

miért lenne bűncselekmény? a wiki is írja, hogy általában fizertnrk érte.

#13 miért lennék naív? nem olyat keresek, aki szívességből teszi. de tényleg olyat, aki csak a kihordás erejéig lenne az anya. olyat is hallottam, hogy a béranya igényt tartott rá utána, ez milyen dolog már? Vagy nincs olyan törvény, hogy kap ellenszolgáltatást, de már az elején lefixálják, hogy le kell róla mondani? Meg az a kérdése, hogy tudom, hogy biológiailag az én és a barátnőm gyereke lenne, de természetesen ő lemondana róla "papíron", de nem is lenne muszáj, hisz úgy is láthatná, meg a gyereknek is elmondanánk, hogy ő az anyukája. de az már gondolom ne lehetséges, hogy a párom is a saját nevére vegye. de végül is ez teljesen mindegy, ha közösen nevelnénk.

2015. máj. 27. 12:01
 17/43 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező! Magyarországon törvényileg bűncselekmény papíron lemondani gyerekről, és papíron átvenni más gyerekét! A gyerek nem tárgy, hogy adjuk-vesszük, mint a cukrot, hanem egy élő ember! Jogilag hogyan vennétek nevelésbe azt a gyereket, akit más nő szült meg?
2015. máj. 27. 12:08
 18/43 A kérdező kommentje:
jó, akkor nem nekem teljesen mindegy, hogy a barátnőm lemond róla, vagy sem. De a béranyák nem azért vannak, hogy segítsenek? Ha heteró páron segítenek, gondolom akkor sem a béranya nevén lesz..
2015. máj. 27. 12:10
 19/43 A kérdező kommentje:

# 14

Az enyémbe!:)

2015. máj. 27. 12:11
 20/43 anonim ***** válasza:
18-as Kérdező! Magyarországon jogilag nem létezik olyan, hogy béranya! Még heteróknak sem! Tehát a célod Magyarországon nem fog megvalósulni!
2015. máj. 27. 12:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!