Meleg párként vállalhatunk saját gyereket?
hideg pár xd
hát jó helyen érdeklődök én is.. tudom, hogy itthon nem engedélyezett, de az volt a kérdés, hogy hol csinálnak ilyet.
Nem. Először is Mo-n nincs bèranyaság, ìgy az eljárás csak külföldön vègezhető, termèszetesen önköltsègen.
Másodszor az a te ès a nő gyereke lenne, nem a tièd, mivel mint emlìtettem nincs jogilag bèranyaság.
Harmadszor, sok sikert olyan nő találásához, aki szivessègből szül neked. Kicsit naìv vagy, nem gondolod? Nem a sarki boltba küldöd le kenyèrèrt...
Magyarországon a béranyaságot, habár nem büntetik, de nem is engedélyezett, "fizetnénk, hogy kihordja" viszont ez már bűncselekmény. Vagyis hiába kerestek fel szakorvost mesterséges megtermékenyítés miatt, el fog utasítani. Lombikbébi programnak komoly feltételei vannak, pl csakis meddő házaspároknál végezhető el.
Viszont, ha valahogy teherbe esik és kihordja, akkor a gyermek felügyeleti jogát kérheti az apa. Hogy ténylegesen meg is kapja, az függ, hogy az anya is igényt tart-e rá.
miért lenne bűncselekmény? a wiki is írja, hogy általában fizertnrk érte.
#13 miért lennék naív? nem olyat keresek, aki szívességből teszi. de tényleg olyat, aki csak a kihordás erejéig lenne az anya. olyat is hallottam, hogy a béranya igényt tartott rá utána, ez milyen dolog már? Vagy nincs olyan törvény, hogy kap ellenszolgáltatást, de már az elején lefixálják, hogy le kell róla mondani? Meg az a kérdése, hogy tudom, hogy biológiailag az én és a barátnőm gyereke lenne, de természetesen ő lemondana róla "papíron", de nem is lenne muszáj, hisz úgy is láthatná, meg a gyereknek is elmondanánk, hogy ő az anyukája. de az már gondolom ne lehetséges, hogy a párom is a saját nevére vegye. de végül is ez teljesen mindegy, ha közösen nevelnénk.
# 14
Az enyémbe!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!