Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet a jehovistákat...

Hogy lehet a jehovistákat elküldeni úgy, hogy fel is fogják?

Figyelt kérdés

Anyának történt egy balesete és még két hónapig itthon volt.Ez idő alatt ide jöttek hozzánk, és hozták ezeket a lapjaikat.

Mondtam anyunak, hogy nagyon gyorsan felejtse el őket mert csak átmossák az agyát.

Nem lehetnek ünnepek, folyamatosan csak oda kell járnia.

Néztünk oldalakat, mutattam neki belátta, hogy ökörség az egész.

Azóta mindig mikor jönnek próbáljuk elküldeni őket, de mint akik süketek. Volt, hogy már rájuk vágtam az ajtót, mert vasárnap du 6 órakor jöttek.

Semmi nem használ, nem értik meg, hogy nem akarunk ebben részt venni.

Félek, hogy soha nem hagyják abba. Tehetünk feljelentést ellenük?

2015. máj. 6. 13:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%

10-es, a vallásgyakorlás szabad, a zaklatás nem. Ha többször elküldik őket, mégis visszamennek, és nem akarnak elmenni, hiába mondják, az zaklatás.

Persze ha meg lehet oldani békés úton, az a legjobb. Ha nem érdekel, amit mondani akarnak, közöld udvariasan, de határozottan, és csukd be az ajtót.

Nálam is voltak már, sem egyház, sem szekta nem érdekel, úgyhogy elküldtem őket, tudomásul vették, az még nem fordult elő, hogy az ajtó becsukása után verik azt, vagy nyomják a csengőt.

2015. máj. 6. 13:51
 12/23 anonim válasza:
85%

Nekünk szerencsénk van, mert a kutyánk addig be sem engedi őket, míg mi nem szólunk neki. Ha meg csak úgy bejönnek, megharap bárki idegent szívrebbenés nélkül.

Szomszéd ilyen sátánista kinézettel kiment, megjegyzett bár csípős beszólást, és azóta nem zaklatják. Ennek már 3-4 éve.

De amúgy csak sátános csipkelődéseket kell bevetni, és elmennek :D Vagy alapból ki sem nyitod az ajtót

2015. máj. 6. 13:52
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

Már akkor látni rajtuk, amikor ajtót nyitsz, hogy ők csöngettek!

- Megkérdem tőlük: "Jehova Tanúi"? Rögtön fülig ér a szájuk, mert hogy valaki "tudja", hogy nevezik saját magukat!

- Erre én: Örülök, én pedig református vagyok!

Ajtó becsuk!!!

2015. máj. 6. 14:00
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
Mondjátok azt, hogy tanúk voltatok és elkülönültetek, és akkor nem szólhatnak hozzátok.
2015. máj. 6. 15:57
 15/23 anonim ***** válasza:
92%
Valahol olvastam egy módszert, ha hozzánk is járnának, kipróbálnám. Nyiss nekik ajtót meztelenül, és mintha csak ruhában lennél, hallgasd végig őket nyugodtan! :)
2015. máj. 6. 17:45
 16/23 anonim ***** válasza:
22%

Hozzánk járnak, szoktam velük beszélgetni, faterom volt gyűlésen is úgy, mint nem Jehova vallású. Egyszer az orvosnál állt neki egy csávó mutogatni a szokásos újságokat, de egyből leépítettem azzal, hogy már ismerem és szoktam olvasni. Többet meg sem szólalt.

Nem hiszem el, hogy ennyire erőszakosak lennének.. Szerintem ti csak felnagyítjátok a problémát, vagy azok hitgyülisek és nem Jehovák.

2015. máj. 6. 18:58
 17/23 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk is volt hasonló. Kábé két éve jelentek meg a környékünkön. Nem akartam szörnyen udvariatlan lenni, ezért az első találkozásuknál mondtam, hogy "majd meglátjuk, viszontlátásra!" És becsuktam a kaput. Majd 4 hónap múlva újabb két tag jelent meg (korábban két idős hölgy volt), ők is próbáltak győzködni, nem fogadtam el.

Ez év februárjában megint megjelentek, ezúttal két helyes lánykával próbáltak rávenni, hogy legyek Jehovás, de ez se segített. Innen már közöltem, hogy ha még egyszer hozzánk küldik a tagokat, akkor kénytelen leszek szólni a rendőröknek. "Szeretnék békét és nyugalmat. Meg van írva a Bibliában, igaz?"

Erre elmentek. Remélem, nem jönnek többet. Már a szomszédaimat is nagyon idegesíti. Egyikük már szerzett is egy kaputelefont, melyen videó van, hogy ne nyisson ajtót ilyeneknek.

2015. máj. 6. 19:55
 18/23 anonim ***** válasza:
86%
Ugyan nem jogi dolog, de hatásos: Egyszer nagyon durva orrvérzésem volt, nem győztem törölni a vért, olyan lett a ruhám és a kezem is. Kicsivel az elállása után csengettek. Gyorsan megtörölgettem magam és kinéztem, hogy ki jött. Jehova tanúi, nagyszerű. Mosolyogtak és mutogatták volna a kiadványt, amit én unott arccal tűrtem, aztán valamiért sietősre váltottak, minden jót kívántak és elmentek. Gondoltam, ez jól ment, és ideje átvenni a pólómat, amire rácseppent némi vér. Amikor bementem, belenéztem a tükörbe, és nagyon gyorsan megértettem, hogy miért ment ez olyan jól. Az orromtól az államig tele volt az arcom alvadt vérrel, mintha elevenen ettem volna meg valamit, vagy valakit a csengetésük előtt. Ennek bő 10 éve, de azóta egyszer sem láttam ilyeneket az utcánkban.
2015. máj. 6. 20:18
 19/23 anonim ***** válasza:
72%

Lapáttal. Legalábbis én azzal fogom legközelebb. Heti háromszor pofátlankodnak az otthonomba és a kulturált elutasítás minden formája kudarcot vallott, így váltanom kell. Ha még egyszer idepofátlankodik egy pióca, lecsapom, mint egy unalmas könyvet. És még megsértve rohannak jelenteni, ha valaki ilyet ír, vagy kérdez...

Kíváncsi vagyok ezt a kérdést mikor törlik majd. Mert akkor ugye megszűnik a probléma is...

2015. máj. 7. 07:57
 20/23 anonim ***** válasza:
72%
18-as: egyáltalán nem vagyok meglepve! A Jehovások nem szeretik a vér látványát. Legalábbis ezt hallottam. Áprilisban olvastam egy hírt, hogy egy ausztrál kismama és annak a kisbabája azért haltak meg, mert az anya nem engedte a vérátömlesztést -ezzel akarták gyógyítani a rákját. És miért nem engedte? Mert Jehovás volt! Olyat is hallottam, hogy vizsgálják a kismama esetét, mert ha nem lett volna ilyen vallásos, megmenthették volna az életét.
2015. máj. 7. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!