Márciustól vasárnaponként bezárnak a boltok, mit szólsz hozzá, mi a véleményed?
Márciustól vasárnaponként bezárnak a boltok, mit szólsz hozzá, mi a véleményed?
Szerintem a kocsog fidesz
meg a tolvaly-orbit-viktor báccsi bekaphatja a nyalókáját!
Így lesz megint csak kevesebb munkahely!
Én havi minimum 20-30.000Ft -al fogok kevesebbet keresni
lévén a vasárnap emelt fizetés volt/van
több mint 5.000Ft 8 órára.
Nekem biztosan nem lesz jobb vasárnap 'pihenni' meg 'kirándulni' (úgysem lesz miből) tudván hogy márciustól vagy próbálok más munkát keresni vasárnapra (amire manapság nem sok esély van) vagy összehúzzuk a nadrágszíjat még ennél is jobban ahogy azt mondani szokás.
Nem mint ha eddig nem az olcsóbb gyengébb minőségű élelmiszert kellett volna venni és a gyereknek is azt adni,
melyik szülőnek ne szorulna össze a szíve, mikor szeretne mindent megadni a gyerekének de nem tudja, mert fizetni kell a rezsit a marha nagy rezsicsökkentéssel, az albérletet, az iskolát és még enni sem ártana.
Ez az Ökör orbán meg a fidesz-pincsik így teremtett több munkahelyet.
IDIÓTÁK
Én még "csak" 58 éves vagyok, de nem emlékszem arra, hogy szombaton zárva lettek volna a boltok. Vasárnap igen, de szombaton nyitva voltak az "átkosban" is. Sőt, ekkor még mindenkinek munkanap volt a szombat, a 80-as évektől vezették be először kéthetente a szabad szombatot, majd hetente. De a boltok ekkor is nyitva voltak szombaton.
Személy szerint én sok kereskedelemben dolgozóval beszélgettem mostanában, van, aki örül a vasárnapi zárva tartásnak, de jóval többen vannak (az én ismeretségi körömben), akik rettegnek, egyrészt, hogy jó néhány emberre nem lesz szükség, másrészt aki marad, az a keresetkiesés miatt, mert ők állítólag vasárnapra elég jelentős többletpénzt kaptak.
. Igen hozzá lehet tenni még azt is, hogy a zárvatartás szombatra is vonatkozott.
MI van??? Anyukám kereskedelemben dolgozik 1960 óta, mindig is nyitva voltak szombaton...
# 44
Csak mert annyi eszed van amennyi látszik, és te nem veszítesz rajta!
#Mindenki
A kérdést nem a közembernek kell feltenni, vagy a politikusnak hanem akit érint, aki ebben dolgozik, pl. aki korábban itt válaszolt hogy mennyivel fog kevesebbet keresni, vagy aki elveszíti emiatt a munkáját, vasárnapi pótlékokat stb.
Szerintem az akit nem érint, ne szóljon bele ha én vasárnap dolgozni akarok mert akkor dupla gázsit kapok mint egy szokványos hétköznapon.
Aki pedig nem akar vasárnap dolgozni, az felmondhat vagy megbeszélgeti a főnökkel,
de egy a lényeg,
mindenkinek a saját döntése kell legyen ez,
nem a politikusoké
akik még bevásárolni is beosztottat küldenek!
Az Alkotmány 70/B. § (1) bekezdése alapján
Mindenkinek Joga Van A Munkához,
a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához!
AZAZ aki dolgozni akar Annak nem tilthatják/tilthatnák meg az Alkotmány szerint!
Ez a kormány,
a híres orbán-Kormány pedig ezzel is
bebizonyította hogy ALKOTMÁNYELLENES!
Vasárnap menjen mindenki stadionba.Bukfencet vetni!
Meg borsót.
Nem olvastam a válaszokat, de itt már az egyik élelmiszerbolt január 25.-étől vasárnaponként zárva van. Így tömve volt a Lidl, jól jött neki, hisz ez többlet bevétel.
Pedig még nemrég beszéltem egy dohányboltossal, hogy őket hogyan érinti, azt mondta, így szombaton is kénytelenek lesznek 21-ig nyitva tartani, nem tud mást, mert kell a pénz és nem jó dolgában csinálja. De márciusig sok minden történhet, attól függ, pl. hogyan ébred valamelyik nagy okos. Erre a minap látom a kiirtást, hogy az az élelmiszerbolt már vasárnaponként nincs nyitva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!