Márciustól vasárnaponként bezárnak a boltok, mit szólsz hozzá, mi a véleményed?
Márciustól vasárnaponként bezárnak a boltok, mit szólsz hozzá, mi a véleményed?
Szerintem a kocsog fidesz
meg a tolvaly-orbit-viktor báccsi bekaphatja a nyalókáját!
Így lesz megint csak kevesebb munkahely!
"Vasárnap menj inkább kirándulni, pasizni/csajozni, múzeumba, moziba, templomba, anyukádhoz, mamádhoz, unokádhoz, gyermekedhez..."
Vagy vásárolni, ha úgy akarod. Akár a családdal is. Vagy nélküle. A lényeg, hogy TE döntsd el, ne egy csapat korrupt tolvaj és ne egy nulla támogatottságú parazitapárt, amelyiknek annyi köze van a kereszténységhez, mint rabbinak a disznóvágáshoz. És főleg ne úgy, hogy akkor is bevezetik, ha a területen dolgozó SZAKEMBEREK egyöntetűen azt mondják, hogy ez egy emeletes baromság és meg is indokolják, hogy miért az.
Ja és még valami: TE döntsd el, mit csinálsz vasárnap. De CSAK azt döntsd el, TE mit csinálsz. Azt már NE, hogy a többiek mit csináljanak. Az már másról szól ;)
Ha én úgy születek, hogy soha nem volt nyitva a bolt vasárnap, akkor nem gond, mert azt szoktam meg. Nem hiányzik, ami soha nem volt.
De így egyik napról a másikra mindent át kell szervezni.
A minisztérium mai, hivatalos közleménye szerint is de igen, kevesebben fognak dolgozni emiatt a döntés miatt, ráadásul elvész a vasárnapi pótlék.
De a többségnek nem ez a baja, hanem az, hogy egyszerűen megtiltanak nekünk valamit egy kamu indokkal. Mintha bűnözők vagy rossz gyerekek lennénk. Nem Pistike, mostantól nem mehetsz többet boltba vasárnap, mert szerintünk inkább étterembe/moziba/benzinkútra menj, de ne boltba. Mert ha bolt helyett a benzinkúton vásárolsz, akkor többet pihensz. Tök logikus.
hihetetlen, mennyire nem akarják egyesek megérteni, hogy nekem pl nem opció a menj szombaton... sőt, a menj pénteken sem.
9 éve 12 órázunk a kórházban, mert annyira kevesen vagyunk, hogy csak így tudnak beosztani...
szerintetek nekem élmény volt vasárnap hétkor kelni, elrohanni vásárolni, hogy mire a család felkel, otthon legyek? Nem az. de szombaton, dög fáradtan, hét után nincs erőm egy emberhez sem, miután lehúztam 12 órát a betegek között, tök egyedül...
ne gyertek Németoval meg a nyugattal... össze sem lehet hasonlítani az ottani munkabeosztást az itthonival. Hogy régen sem volt vasárnap bolt? 2005 előtt szombaton kettőkor mentem haza, és a délelőttös műszakot is ketten vittük, nem voltam mosott szar a végére...
de nem baj, csak mondjátok, hogy jó lesz, jó lesz. De legyetek kedvesek szombatonként pár zsemlével többet venni, hogy a gyerekeimnek legyen hétfőre tízórainak, jó? Mert hétfőn hatra járok, előtte se lesz nyitva semmi...
Én egy idősebb személy vagyok.
Pár pontban összefoglalnám a dolgokat:
1. Volt olyan időszak 1990 előtt amikor az üzletek zárvatartottak. Igen hozzá lehet tenni még azt is, hogy a zárvatartás szombatra is vonatkozott. Azt is hozzá lehet tenni, hogy ekkor is volt aki heti 5-6 napot dolgozott 8-12 órába.
2. Rá lehhet fogni, hogy ezzel a CBA üzletláncnak akar a kormány többség kedvezni, de az azért érdekes, hogy ezen üzletlánc volt az amelyik kiállt a vasárnapi zárvatartás mellett. Hozzá lehet azt is tenni, hogy az üzletek többsége 6:30 és 8 óra között nyit jelenleg és 19-20 óra körül zár hétköznap és 15-18 óra között szombatonként. Ha a nyitvatartási időszakot bővítik a hétfőtől szombatig vonatkozó időszakra akkor a kiesési időszak minimálisra csökkenne.
3. Lehet jönni azzal, hogy pl. Ausztria pont most akarja megszüntetni a vasárnapi zárvatartást vagy nagyobb teret adni az üzleteknek a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatban - De az tény, hogy pl. az osztrák-magyar határmenti területek lakói előszeretettel jönnek át vasárnap is vásárolni hazánkba.
4. Pékárukkal kapcsolatos dolgok már egy külön téma. A törvény (ami egyébként legjobb információim szerint még nem lett kihirdetve) kimondja, hogy a kizárólag pékáruk árusítását vállaló üzletek vasárnap is nyitva tarthatnak majd márc. 15. után.
Kedves schocko, azt írod
schocko nevű felhasználó válasza:
"...érdekesek az emberek...vasárnap akarnak vásárolni, vasárnap akarnak dolgozni...miért?...nem jobb a szabad idő?..."
de, csak egyesek szeretnek vasárnap vásárolni, mások meg szeretnek vasárnap több pénzért dolgozni. és itt arról van szó, hogy ha vannak ilyenek, nekik ne legyen tilos. eddig se volt senkinek kötelező így tennie. mostantól meg tilos lesz. miért jó ez
"a forgalom teljesen ugyanannyi ha állandóan nyitva vannak az üzletek, mint amikor fele annyi ideig...van egy adott mennyiségű pénz amit el lehet költeni, s attól nem lesz több, ha hosszabb idő áll az elköltésére..."
már ne is haragudj, de nem sokat tudsz a gazdaság működéséről, ha ezt hiszed. pl. ha kevesebbet van nyitva a bolt, kevesebb munkaerőre van szükség, kisebb fizetések vannak, kevesebb a pénz. vagy: ha kevesebbet vannak nyitva a boltok, az emberek kevesebb időt töltenek ott, kevesebb áru forog, kevesebb a pénz stb.
"félnek az elbocsátásoktól...többen kell egy váltásban dolgozni és akkor nincs szükség éjszakázásra és vasárnapozásra..."
ez nyilván hülyeség. minek alkalmaznának több embert, ha kevesebb is elég? te talán drágábban is megveszel valamit, csak mert akkor a boltosnak jobb lesz? nyilván nem. ugyanez igaz a boltok tulajdonosaira. ők sem foglalkoztatnak fölöslegesen senkit.
"Németországban sokszorosa a vásárlóerő a magyarországinak, mégse nincs egy nagyáruház se folyton nyitva...se vasárnap...és ez jól van így...és mégis van munkájuk az embereknek...fel kellene nőni a nyugathoz..."
ez egy jellegzetes logikai hiba. a helyes okfejtés így szólna: németországban is nagyobb lenne az áruforgalom, ha lenne vasárnap nyitvatartás. az más kérdés, hogy ők így is épp elég gazdagok.
kedves "idősebb személy",
azt írod:
"1. Volt olyan időszak 1990 előtt amikor az üzletek zárvatartottak. Igen hozzá lehet tenni még azt is, hogy a zárvatartás szombatra is vonatkozott. Azt is hozzá lehet tenni, hogy ekkor is volt aki heti 5-6 napot dolgozott 8-12 órába."
ez mire érv?
"2. Rá lehhet fogni, hogy ezzel a CBA üzletláncnak akar a kormány többség kedvezni, de az azért érdekes, hogy ezen üzletlánc volt az amelyik kiállt a vasárnapi zárvatartás mellett. Hozzá lehet azt is tenni, hogy az üzletek többsége 6:30 és 8 óra között nyit jelenleg és 19-20 óra körül zár hétköznap és 15-18 óra között szombatonként. Ha a nyitvatartási időszakot bővítik a hétfőtől szombatig vonatkozó időszakra akkor a kiesési időszak minimálisra csökkenne."
biztos vagy benne, hogy ugyanaz napközben tovább nyitvatartani, mint egy másik napon nyitva lenni?
emellett: a tesco mindig napi 24 órát van nyitva. most akkor őket ez nem bünteti?
végül: miért ráfogás csak a cba-pártiság?
"3. Lehet jönni azzal, hogy pl. Ausztria pont most akarja megszüntetni a vasárnapi zárvatartást vagy nagyobb teret adni az üzleteknek a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatban - De az tény, hogy pl. az osztrák-magyar határmenti területek lakói előszeretettel jönnek át vasárnap is vásárolni hazánkba."
szerintem ez elég világos érv a vasárnapi nyitvatartás MELLETT. láthatóan az osztrákok is örülnek neki és egyrakás pénzt itt költenek el. ami ezentúl nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!