Márciustól tényleg használt házra is jár majd szocpol?
A kérdésemet itt ihlette az egyik válasz.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__53371..
Azért ilyenkor mindig meghal bennem valami.
"Azért ilyenkor mindig meghal bennem valami."
Mi, mert kérdeztem valamit ezen a f.cking oldalon?
Ennyit én is tudok, de kíváncsi vagyok rövid, tömör válaszra mint fél óráig keresgetni a sok lom között!
Én válaszoltam a másik kérdésnél,hogy jár használtra is.
kiemelem azt a részt:
szabályként a támogatott forrásból vásárolt használt lakásnál az eladó és a vevő nem lehet közeli hozzátartozó. Egy módosítás ez alól kivételt enged akkor, ha a közös tulajdon megszüntetésével szerzi meg valaki a lakás egészének a tulajdonjogát. Egy feltételt támaszt csak a kormány: a teljes lakás értéke nem lehet több 20 millió forintnál.A módosítások március elejétől hatályosak.
Öhmm.. hát igen, jár, de mégse:
"Több helyen megjelent az az információ, melyek szerint 2014. március 1-től újra elérhető a félszocpol használt lakásra. A 2013. december 30-án megjelent Magyar Közlönyben olvasható a 12/2001. (I. 31.) Korm. rendelet 2014. február 28-tól hatályos változtatásai, mely szerint 5. § (3) pontjában valóban volt némi módosítás, azonban a Fiatalok Otthonteremtési támogatást visszavonó 1/A. § nem változott, mely szerint:
2009. július 1-jén vagy azt követően
a) a lakásépítési (-vásárlási) kedvezményre,
b) a fiatalok otthonteremtési támogatására,
c) jelzáloglevéllel finanszírozott hitelek kamattámogatására,
d) kiegészítő kamattámogatásra,
e) az értékesítés vagy bérbeadás céljára való lakásépítés kamattámogatására
benyújtott támogatási kérelmek alapján a rendelet szerinti állami támogatás nem nyújtható."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!