Tényleg akkora probléma lenne a brutális mértékű internetadó bevezetése?
Azt látom, hogy mindenkinek szinte habzik a szája az új törvény hallatán. Szinte már most elvonási tünetekkel rendelkeznek sokan, már most féltik az emberek azt a "semmit" amiről majd az adó összege miatt le kell mondaniuk. Mindenki aki háborog, tegye a szívére a kezét, és mondja el magának, hogy hasznos dolgokra használja a netet. Talán sok-sok gigánként egyszer fordul elő. Persze egy-két kivétel mindig van. A gyakoribb az, amikor anyuka az újszülött mellett a net előtt ül, vagy apuka ahelyett hogy játszana a gyerekkel a net előtt ül, vagy anyuka is apuka is, és a gyerek is a net előtt ül. Nem jó ez így.
Miért tragédia ez?
Én megmondom őszintén, semmi rosszat nem látok benne, inkább csak előnyöket.
- A gyerekeket a fizetni valók miatt nem fogják engedni a szülők egész nap internetezni.
- A felnőttek is inkább személyesen beszélik majd meg a megbeszélnivalókat, mert nem akarják az államnak kifizetni azt amit valahol felháborítónak éreznek.
- Lehet, hogy olcsóbb lesz megvenni a dvd-ket és cd-ket is, mint mindent ingyen letöltögetni, ami valljuk be nem egy rossz dolog. Mindennek ára van, és mindenkinek aki vagy a filmet vagy a dalokat létrehozta munkája van benne. Miért is hiszik sokan, hogy ezek ingyenessége teljesen rendben van? Kíváncsi lennék rá, hogy ha a felháborodott emberkéink írók lennének, és a könyvük a könyvesboltba nem fogyna, csak a sok ingyenélő letöltögetné a netről akkor mennyire gondolnák ezt jónak.
Szóval szerintem a társadalmi hatása csak jó lehet. Hozzáteszem aki arra használja a netet amire való, vagy nem ül előtte egész nap, minimális összeget fog csak fizetni.
Amit viszont nem tartanék jogosnak. Azokat a webes cégeket, akik az internetből élnek, nem szabadna adóztatni, hiszen nem jókedvéből használja, hanem ez a munkája. A pékek kemencéjére se vetnek ki kemenceadót.
Szerintem vannak értékelendő következményei az új törvénynek. Ágálás helyett ezen is el kellene gondolkodni.
Szerintem ennek a törvénynek egyetlen vesztesei lesznek, az egyedülállók, az amúgy is magányos emberek. Persze ki tudja, ha nem tudja a látszat net előtti társasági életét tovább élni, lehet hogy kimozdul és talál társaságot.
No mindegy. Szerintem nem akkora katasztrófa ez. Ti mit gondoltok?
Még jó, hogy visszanéztem kicsit. Tudjátok nem azzal van baj, hogy leostobáztok, hanem azzal ahogy teszitek. Mindenkinek lehet véleménye, sokszor eltérő a sajátunktól. Meghallgatjuk, megindokoljuk hogy miért látjuk másképp, majd hagyjuk hogy az eredeti kérdést a másik értelmezze.
Tudjátok, és itt azokra gondolok akik szitkozódni járnak csak ide, én úgy gondolom nem velem van baj azért, mert más élethelyzetben másképp láttam egy problémát, hanem azokkal a válaszolókkal, akik érvek helyett hülyézni tudnak csak.
Ti vagytok azok az eszetlenül falnak rohanó már meg ne haragudjatok de kiállhatatlan bajkeverők, akik csak skandálni tudják a magukét gondolkodás nélkül. Akik mindig arra az oldalra állnak, ahol ész nélkül lehet szerephez jutni. Pont ezzel a hozzáállással nem lehet elérni semmit. Szerencsére vannak a válaszolók között jópáran, akik gondolkodni is képesek.
Nekik külön köszönöm, hogy nem ölték ki belőlem a reményt miszerint vannak még köztünk olyan emberek akik nem csak a rosszat látják meg.
Ember!
Gondolkodj már mielőtt leírsz valamit!
Az egy dolog,hogy szóban kicsúsznak dolgok,de az ember,amit leír az végig gondolja.
Ha te személyesen akarsz beszélgetni csak és kizárólag,tedd azt!
De azért,mert te koldulod a társaságot,ne akard már visszafejleszteni a világot 20 évvel!
A kormány célja,hogy az emberek ne tudjanak semmiről semmit.Ne akarj tudni semmit a világ dolgairól.
Dolgozz és kussolj,ne szórakozz semmit.
És adózz nekik minden sz-rt,hogy ők többet lophassanak a közösből!
A vállalkozókat tönkre akarják tenni.
Lásd RTL klub,majd az internetszolgáltatók.
Majd lesz állami internet,az is valami seggnyaló rokonnak,akinek nem jutott dohánybolt.
Mindent államosítani akarnak,tönkre teszik az országot.
A Citi bankot már elüldözték.Majd a végén marad az OTP bank,ami kizsigereli az embereket.
A cd meg a DVD az egy rohadt hulladék!
Arra kellene törekedni,hogy minden online formában!
Ha meg fizetni kell,inkább fizetek a gyártónak,nem pedig az államnak!
Az állam mit tett ezekért?Semmit!
A versenyszférában élőket lehetetlenítik el,akik meg is dolgoznak azért,hogy legyen vmijük,nem az adófizetők pénzéből kapják a fizetésüket.
Inkább lenne 300Ft-os vizitdíj,de ezek abból is új nagyszerű FÚTBÁL stádiont építenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!