Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg akkora probléma lenne...

Tényleg akkora probléma lenne a brutális mértékű internetadó bevezetése?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy mindenkinek szinte habzik a szája az új törvény hallatán. Szinte már most elvonási tünetekkel rendelkeznek sokan, már most féltik az emberek azt a "semmit" amiről majd az adó összege miatt le kell mondaniuk. Mindenki aki háborog, tegye a szívére a kezét, és mondja el magának, hogy hasznos dolgokra használja a netet. Talán sok-sok gigánként egyszer fordul elő. Persze egy-két kivétel mindig van. A gyakoribb az, amikor anyuka az újszülött mellett a net előtt ül, vagy apuka ahelyett hogy játszana a gyerekkel a net előtt ül, vagy anyuka is apuka is, és a gyerek is a net előtt ül. Nem jó ez így.

Miért tragédia ez?

Én megmondom őszintén, semmi rosszat nem látok benne, inkább csak előnyöket.

- A gyerekeket a fizetni valók miatt nem fogják engedni a szülők egész nap internetezni.

- A felnőttek is inkább személyesen beszélik majd meg a megbeszélnivalókat, mert nem akarják az államnak kifizetni azt amit valahol felháborítónak éreznek.

- Lehet, hogy olcsóbb lesz megvenni a dvd-ket és cd-ket is, mint mindent ingyen letöltögetni, ami valljuk be nem egy rossz dolog. Mindennek ára van, és mindenkinek aki vagy a filmet vagy a dalokat létrehozta munkája van benne. Miért is hiszik sokan, hogy ezek ingyenessége teljesen rendben van? Kíváncsi lennék rá, hogy ha a felháborodott emberkéink írók lennének, és a könyvük a könyvesboltba nem fogyna, csak a sok ingyenélő letöltögetné a netről akkor mennyire gondolnák ezt jónak.

Szóval szerintem a társadalmi hatása csak jó lehet. Hozzáteszem aki arra használja a netet amire való, vagy nem ül előtte egész nap, minimális összeget fog csak fizetni.

Amit viszont nem tartanék jogosnak. Azokat a webes cégeket, akik az internetből élnek, nem szabadna adóztatni, hiszen nem jókedvéből használja, hanem ez a munkája. A pékek kemencéjére se vetnek ki kemenceadót.

Szerintem vannak értékelendő következményei az új törvénynek. Ágálás helyett ezen is el kellene gondolkodni.

Szerintem ennek a törvénynek egyetlen vesztesei lesznek, az egyedülállók, az amúgy is magányos emberek. Persze ki tudja, ha nem tudja a látszat net előtti társasági életét tovább élni, lehet hogy kimozdul és talál társaságot.

No mindegy. Szerintem nem akkora katasztrófa ez. Ti mit gondoltok?

2014. okt. 22. 07:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
96%
Azt, hogy ilyen sötét szűk látókörű embernek nincs értelme magyarázni. Menj szavazz 3,5 év múlva megint a fideszre.
2014. okt. 22. 08:43
 12/38 BlackSword ***** válasza:
100%

Igen, az... Az internet a szólás- és véleményszabadság legfőbb fóruma (még ha sokan rosszul is értelmezik ezt, és rosszul élnek vele)... Nem lenne szabad megadóztatni... Másrészt sokan rá vannak kényszerítve a használatára... És nem csak a kereskedelem egésze, értsd online pénztárgépek, weboldalak, hanem az egyetemisták, mint tantárgyfelvétel, beadandók, díjak befizetése, hanem a teljes lakosság is, mint mérőórák állásának beküldése, hivatali ügyintézés, elektronikus levelezés, kommunikáció... És igen, a szórakozás... Ami ugyanolyan fontos... Elvégre nem gépek vagyunk...

Most be akarnak vezetni egy újabb adót, ami alól nem lehet kitérni, és ezzel növelik a rezsit... Ez ugyanis rezsinövelés...

Arról nem is beszélve, hogy életünk minden percét kontroll alatt akarják tartani, ami nem csak erkölcstelen, hanem alapvetően törvénysértő is, és alapvetően sérti a magánélethez fűződő elidegeníthetetlen jogot...

2014. okt. 22. 09:00
 13/38 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem te teljesen hülye vagy!

"Lehet, hogy olcsóbb lesz megvenni a dvd-ket és cd-ket is, mint mindent ingyen letöltögetni, ami valljuk be nem egy rossz dolog. Mindennek ára van, és mindenkinek aki vagy a filmet vagy a dalokat létrehozta munkája van benne."

Sok egyéb mellett megvettem legálisan a Rage nevű játékot Steamen. Tisztességesen kipengettem az árát, az azt érintő áfával, az internet havidíját az azt érintő áfával. A játék 21GB, vagyis ezen túl minden telepítésnél 3150Ft-ot kellene fizetnem érte. A szintén legálisan vásárolt Hitman Absolutionért 3600 forintot, az ingyenesen játszható Team Fortress 2-ért 2250 forintot, a Wolfenstein: The New Order már több mint 6000 forint.

Aztán, ha a legálisan megvásárolt zenéimet veszteségmentesen töltöm le, 2-3 albumonként 150 forint adó. MP3-ban talán 8 album is belefér.

A legálisan vásárolt filmjeimért darabonként 1500-2000 forint adót kell kipengetnem.

Hogy megnézzek egy fél órás youtube videót, már az benne lesz 3-500 forintomban. De sorolhatnék egyéb ingyenes és fizetős stream szolgáltatásokat. Azok piszok nagy adatforgalmat tudnak generálni. A netflix, ami egy "digitális videó kölcsönző", már Magyarországon is tervezte megindítani a szolgáltatását. Na az aztán bírná pörgetni az adatforgalmat. És még rengeteg mindent fel lehetne sorolni.

Még a rohadt Windows frissítésekért is fizetni kell!

Ezek vagy eleve ingyenes tartalmak, vagy egyszer már tisztességesen kifizettem őket. Szerinted ez rendben van?

2014. okt. 22. 09:04
 14/38 Shai-Hulud ***** válasza:
95%

Ja kérem, VALAMIN vissza kell hozni a rezsicsökkentésen kidobott pénzeket. És egyébként is, az Internet egy olyan kommunikációs forma, amelyet nem lehet politikai alapon befolyásolni, ahol nem csak az MTVA által javasolt híranyag jelenik meg, ráadásul sok helyen (egészségügy, oktatás, üzleti élet) elkerülhetetlen a használata.

A manyup-pénzek már elfogytak, a hülye amcsik sem akarnak korrumpálni minket, az EU sem nagyon akarja támogatni az illiberalizmus építését, hát VALAMIBŐL azért kellene egy kis kereset-kiegészítés szegény éhező politikusainknak...

2014. okt. 22. 09:11
 15/38 A kérdező kommentje:

Nem akartam ilyen indlatokat kiváltani, egyszerűen csak kíváncsi voltam azok véleményére, akik másképp használják a netet mint én, akik más oldalról közelítik meg a kérdést.

Tény, hogy én nem fogok "ráfizetni" erre, hiszen én csak keveset használom. Nem töltögetek filmeket, valamint a munkámnak sem része.

A kommentek rosszindulatúságát viszont nem igazán értem. Attól, hogy máshogy élek, még nem vagyok sem szűk látókörű, sem fideszes. Sőt, semmilyen párti sem vagyok. Az emberekben hiszek, és az emberi valós értékekben. Pontosabban abban, hogy mindenkiben ott van a jó és előjöhetne, ha nem hagyná hogy a sok negatív hatás beférkőzzön a médián keresztül az életébe.

Önmagamban hiszek, valamint abban, hogy ha az egyén változna, azzal a társadalom is változhatna.

Amíg túl sok az ingyenélő, amíg lop a kormány, amíg Te és Te és Te kedves kommentelő nem vásárolsz adatot hanem így vagy úgy megszerzed, amíg vannak nektek is fekete pénzeitek, írott cd-itek, másolt játékaitok stb. addig semmi nem fog változni. Semmivel sem vagytok kicsiben többek, mint az a kormány akit szidtok.

Pont ezért tartunk ott, ahol...

Így sose fog változni semmi.

2014. okt. 22. 09:12
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

"Amíg túl sok az ingyenélő, amíg lop a kormány, amíg Te és Te és Te kedves kommentelő nem vásárolsz adatot hanem így vagy úgy megszerzed, amíg vannak nektek is fekete pénzeitek, írott cd-itek, másolt játékaitok stb. addig semmi nem fog változni."

De ezt MINDENKI ismétlem _MINDENKI_ fizeti! Ez ugyanaz lenne mint a levegőadó, mert a bűnözők is vesznek levegőt...

Vagy ami az üres CD/DVD-vel van. Artisjus rábssza a nyomorék díját, merthát úgyis jogvédett anyag kerül rá. Ha nem jogvédett anyag kerül rá, és tudom bizonyítani, visszakérhetem a díjat? NEM.

Ennek csak a hülye tapsol.

2014. okt. 22. 09:22
 17/38 Shai-Hulud ***** válasza:
93%

Fidesz 2008-as sajtótájékoztatója, Nyitrai Zsolt: a Fidesz elvi alapon nem támogat semmi adóemelést vagy új adónem bevezetését, különösen akkor, ha az az internetre vonatkozik.

BRAVÓ, ilyen szépen szembehazudni egy országot - és továbbra is hatalmon maradni - ez már MŰVÉSZET!

1. Minden kedves Fidesz-szavazónak: Ennek még tapsoltok is? ÉBRESZTŐ!

2. Minden kedves nem szavazónak: Hát tecccettek volna felemelni kedves seggüket, és elvánszorogni szavazni.

3. Minden Fidesz ellen szavazónak: sajnos már többször beigazolódott, hogy nektek van igazatok.

2014. okt. 22. 09:30
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

"A kommentek rosszindulatúságát viszont nem igazán értem. Attól, hogy máshogy élek, még nem vagyok sem szűk látókörű, sem fideszes."

Csak nagyon szűklátókörű vagy. Ha téged nem érint akkor rendben van. Hát nem így működik a világ.

2014. okt. 22. 09:31
 19/38 A kérdező kommentje:

"Artisjus rábssza a nyomorék díját"

Látod ez a baj. Az is egy nyomorék díj. Meg a telefon is ingyen van a netről. No meg az összes vendélátó zeneszolgáltatása is ingyen van a netről.

Ki fizet jogdíjat?

Az egyén nem, mert otthon sem használ az ember nyomorék díjjal terhelt adathordozót, inkább vesz egy pendrivot mert arra nem kell fizetni. Hát csak nem fogok már ezeknek...

Mert az Artisjust látod, nem azt az énekest, aki elvileg ebből élne.

A vendéglátósoknak is kellett jogdíjat fizetni, ami jajj de felháborító volt, hiszen ez "lopás". Az, hogy a szórakoztató ipar jeles képviselői éhen halnak hát legyen. Az a lényeg ma, hogy minden ingyen legyen.

Mindenki a kiskapukat keresgeti, mert számla nélkül dolgoztatunk, mert a munkáltatók zsebbe adják adózatlanul a fizetést, mert ott és azt vesznek el az emberek amihez hozzáférnek. Mert a buszjegyek is olcsóbbak hamisítva, no meg bliccelni is lehet. Mert az internetet sem kell megvenni, ha valaki wifijére rá tudok csatlakozni.

Tudod, ha mindenki kifizetné azt amit kell, akkor nem kellene ennyit, elég lenne a töredéke is. Persze nekem sem jó, hogy három másik helyett kell fizetnem a dolgokat, aki csak várja a segílyt.

Nem az adókkal, és nem a fizetnivalókkal van baj szerintem, hiszen megvan az igaza mindkét félnek.

Annak a háromnak kellene a seggébe rúgni, aki ügyeskedésből a segély mellett feketén dolgozik, vagy aki egyáltalán nem dolgozik. Akik helyett nekem, meg neked kell megfizetni a ráeső részét. No meg a kedves kormányunkkal, akiknek birka módon bólogat mindenki.

Nem az adó és a kötelezettség a baj, hanem az, hogy hagyjuk hogy olyan helyre kerüljön ahol nincs helye.

Ezen kellene változtatni, nem a szánkat húzni, hogy pénzbe kerülnek a dolgok.

2014. okt. 22. 09:39
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

"Ezen kellene változtatni, nem a szánkat húzni, hogy pénzbe kerülnek a dolgok."

Most te tényleg nem fogod fel, vagy csak az agyam szeretnéd felhúzni? (Csak mert ezutóbbi nem fog sikerülni, szólok előre)

De a kedvedért előveszem a GYP-s verziót, csak neked:

Az Artisjus, mint drága csodaszervezet, _MINDEN_ adathordozóra rábszta a nyomorék díját. És én a nyomorék díját nem megkerülni akarom, azt akarom, hogy ne is létezzen. Miért fizessek azért az artisjusnak, hogy kimentem DVD-re a LEGÁLISAN, DE DIGITÁLISAN MEGVÁSÁROLT, szótagolva ismétlem, hogy mindenki megértse: MEG-VÁ-SÁ-ROLT vagy egyénileg készített bármínemű dolgaim? Mert jelenleg ezért fizetek az artisjusnak.

Nem ingyenebédet akarok te nagyonokos! Nem a kenyeret akarom ellopni a boltból, hanem nem akarok azért extra díjat fizetni a következőkért:

- Köszönök a boltosnak (30 forint)

- Kártyával fizetek (200 forint), nagypénzzel fizetek, de kpban (120 forint), apróval fizetek (60 forint)

- Elköszönök a boltostól (40 forint)

- Használom az ajtót (2x30 forint)

- Nem a boltban vettem szatyrot, hanem hoztam magammal (15 forint)

- Koptatom a járdát hazafelemenet (200 forint)

- Használom a közlekedési lámpákat (130 forint)

- Használom a metrót (bérlet díján felül + 300 forint)

- Használom a lépcsőt (120 forint), a mozgólépcsőt (200 forint), vagy a liftet (300 forint)

...

Soroljam még vagy felfogod végre?

2014. okt. 22. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!