Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Cigány probléma. Mit lehetne...

Cigány probléma. Mit lehetne tenni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok nem is tudom hol kezdjem aludni sem tudok. A lényeg hogy vidéken élünk falun,és 1 hónapja a szomszédba költözött egy Ózdi cigány család és már az első héten probléma volt velük folyamatosan üvöltöznek ordít a cigány zene éjjel nappal szóltam is nekik de mintha a falnak mondanám ez mostanáig így megy de 4 napja már át is másznak a kerítésen a kölykök (14-20 évesek) és lopnak viszik a veteményt a kertből éjszaka szétszerelik a biciklit (hiába zártam be a melléképületről ellopták az ajtót is.Ebből elegem lett tegnapelőtt éjszakára kiengedtem a kutyámat a kennelből (gyönyörű német juhász) és tegnap este szintén átmászott 2 gyerek és az egyiket elég csúnyán megharapta a kezén a kutyám volt is vita belőle nekemált az egész családja (még nekik áll feljebb) kórházba került a srác összevarrták a kezét és 2 ujja lebénult. Erre már a rendőrség is kijött bezzeg mikor én hívtam le se sz@rtak és közölték velem hogy valószínűleg el kell altatni a kutyámat,Sőt a gyerek apja fel is jelentett. Most mit csináljak? komolyan az én kutyámat kell elaltatni mert védte a portát? folyamatosan ordítanak hogy megyünk a bíróságra meg kártérítést kérnek stb. Röviden ennyi,de cifrábbakat is mesélhetnék. szerintetek lehet komolyabb következménye hogy feljelentettek? esetleg van rá esély hogy tényleg elaltatják a kutyám? bocsi ha hosszú lett de így is csak röviden írtam.

2014. máj. 29. 01:16
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
72%
Ne haragudj, hogy ezt kell mondanom de örülj, hogyha megúszod ennyivel, és nem mennek be éjszaka hozzátok.
2014. máj. 29. 02:00
 2/46 anonim ***** válasza:
85%
Hát sajnos ne várj sok jót, ilyen országban élünk, hogy nekik mindent szabad, neked pedig semmit. Nem igazán tehetsz semmit, max Te is feljelented őket. Egyik ismerősömhöz is betörtek, és mikor mászott ki a kerítésen a cigó, elhasította a kezét, mert ilyen hegyes kerítés volt és lebénult 3 ujja. Az ismerősömet nagyon komoly anyagi kártérítésre Ítélték, a cigó meg kapott 1 év felfüggesztettet. Ez Mo.
2014. máj. 29. 02:01
 3/46 anonim ***** válasza:
98%
nagyobb visszhangot nem tudsz csinálni ennek az ügynek? nehogy megöljék a kutyusodat :(
2014. máj. 29. 02:16
 4/46 anonim ***** válasza:
95%
Csak a nyilvánosság. Facebook posztok, a lehető legtöbb megosztással. Írhatsz hírportáloknak is, talán segítenek.
2014. máj. 29. 06:19
 5/46 anonim ***** válasza:
100%
jobb volna elköltöznötök,mert itt már soha nem lesz normális életetek,
2014. máj. 29. 06:32
 6/46 anonim ***** válasza:
26%
Hmmm. Tudod ha egy gyerek megharap a kutya es emiatt lebénult pár ujja akkor azé egész bulvár tele lesz a hírrel. En egyet se találtam.
2014. máj. 29. 07:23
 7/46 anonim ***** válasza:
90%
De ilyen történetek valóban léteznek. A kutyával semmit sem tehetnek mivel mint őrző védő kutya bezárt kerítésen belül tartottad megfelelő módon. Igy nem mondhatják hogy el kell altatnodszoval ez nem jogszerű. Megtudhatnánk higy ki állította azt hogy el kell altatnod? Ezt ugyanis nem rendőr hanem valami biróság által kire dél kutyulogus állapít hatja csak meg. Ebben az egész történetben biróság csak mint fenyegetőzés volt leírva.
2014. máj. 29. 07:29
 8/46 anonim ***** válasza:
84%

Ha az eb sérülést okozott a kerületi hivatal kétirányú szankciókat alkalmazhat, melyek egyrészt sújtják az ebtartót, másrészt a sérülést okozó ebet. Az ebtartót sújtó szankciók a következők:

a) írásos figyelmeztetés,

b) az eb közterületen való vezetésekor szigorúbb szabályok betartására való kötelezés,

c) az eb tartási körülményeinek megváltoztatására és szigorúbb tartási feltételek kialakítására kötelezés,

d) az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértővel egyeztetett képzés elvégzésére kötelezés.

A sérülést okozó ebet sújtó szankciók pedig a következők:

a) ivartalanítás elrendelése,

b) veszélyessé minősítés,

c) az eb életének kioltás az Ávt.-ben meghatározott esetekben.

Abban az esetben, ha az állatok falkában okoznak támadást a falka összes tagja tekintetében alkalmazni kell a szankciókat.

A korábbi szabályokhoz képest változás az eljárásban, hogy a sérülés keletkezésének kivizsgálása során vizsgálni kell az eb által okozott sérülés bekövetkezésének körülményeit, különösen a sérült ember vagy állat magatartását. Véleményem szerint ez üdvözölendő rendelkezés, hiszen nem egy olyan kutyatámadás történt már, amelynek kiváltója emberi magatartás volt. Ugyanis, ha az ember támadólag, agresszíven közelít a kutyához az ösztönösen viselkedve védelmezi magát vagy hőn szeretett gazdáját, falkáját. Ez esetben indokolatlan az védekezésből támadó állat szankcionálása.

2014. máj. 29. 07:55
 9/46 anonim ***** válasza:
82%

[link]

Írjál nekik, segítenek.

_\|/_

/|\

2014. máj. 29. 07:56
 10/46 anonim ***** válasza:
25%

Ha elolvasod a fentit akkor láthatod hogy a történeted hol sántít. Azaz csak úgy nem rendelhetők el egy őrző védő kutya elaltatását miután egy illetéktelen behatolótól védte a területet.

Kevesebb tobb lett volna. De igy is elég a tortenet egy jó kis cigányozásra.

2014. máj. 29. 07:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!