Tényleg akkora probléma lenne a brutális mértékű internetadó bevezetése?
Azt látom, hogy mindenkinek szinte habzik a szája az új törvény hallatán. Szinte már most elvonási tünetekkel rendelkeznek sokan, már most féltik az emberek azt a "semmit" amiről majd az adó összege miatt le kell mondaniuk. Mindenki aki háborog, tegye a szívére a kezét, és mondja el magának, hogy hasznos dolgokra használja a netet. Talán sok-sok gigánként egyszer fordul elő. Persze egy-két kivétel mindig van. A gyakoribb az, amikor anyuka az újszülött mellett a net előtt ül, vagy apuka ahelyett hogy játszana a gyerekkel a net előtt ül, vagy anyuka is apuka is, és a gyerek is a net előtt ül. Nem jó ez így.
Miért tragédia ez?
Én megmondom őszintén, semmi rosszat nem látok benne, inkább csak előnyöket.
- A gyerekeket a fizetni valók miatt nem fogják engedni a szülők egész nap internetezni.
- A felnőttek is inkább személyesen beszélik majd meg a megbeszélnivalókat, mert nem akarják az államnak kifizetni azt amit valahol felháborítónak éreznek.
- Lehet, hogy olcsóbb lesz megvenni a dvd-ket és cd-ket is, mint mindent ingyen letöltögetni, ami valljuk be nem egy rossz dolog. Mindennek ára van, és mindenkinek aki vagy a filmet vagy a dalokat létrehozta munkája van benne. Miért is hiszik sokan, hogy ezek ingyenessége teljesen rendben van? Kíváncsi lennék rá, hogy ha a felháborodott emberkéink írók lennének, és a könyvük a könyvesboltba nem fogyna, csak a sok ingyenélő letöltögetné a netről akkor mennyire gondolnák ezt jónak.
Szóval szerintem a társadalmi hatása csak jó lehet. Hozzáteszem aki arra használja a netet amire való, vagy nem ül előtte egész nap, minimális összeget fog csak fizetni.
Amit viszont nem tartanék jogosnak. Azokat a webes cégeket, akik az internetből élnek, nem szabadna adóztatni, hiszen nem jókedvéből használja, hanem ez a munkája. A pékek kemencéjére se vetnek ki kemenceadót.
Szerintem vannak értékelendő következményei az új törvénynek. Ágálás helyett ezen is el kellene gondolkodni.
Szerintem ennek a törvénynek egyetlen vesztesei lesznek, az egyedülállók, az amúgy is magányos emberek. Persze ki tudja, ha nem tudja a látszat net előtti társasági életét tovább élni, lehet hogy kimozdul és talál társaságot.
No mindegy. Szerintem nem akkora katasztrófa ez. Ti mit gondoltok?
Röviden és tömören: tényleg.
Van, akinek a munkájához kell a net, és napi sok gigabyte adatforgalmat generál, az fizessen hatalmas összegeket? Vagy aki meg akar nézni pár videót? Neked van fogalmad arról, hogy mekkora adatforgalommal járnak csak a szoftverek automatikus frissítései, illetve a weboldalakon megjelenő flash-reklámok? Vagy ha a neten akarom felhívni (esetleg videofonnal) családtagomat, aki Ausztráliában vagy hasonló közeli helyen él? Az internet pedig arra való, hogy használjuk.
Szerencsére valószínűleg közben ők is rájöttek, hogy nagy hülyeséget találtak ki, de attól még valamekkora adó biztosan lesz: [link]
Igen, nagy katasztrófa. Pláne a magyarázata is sántít, hogy egyre többen "telefonálnak" az Interneten. Akkor miért adóztatják meg a teljes internetforgalmat?
Te nagyon saját szemszögből nézed ezt a dolgot.
Azonkívül, nem veszed figyelembe, hogy ez az adó hatalmas mértékben fogja visszavetni a fejlesztéseket.
Az, hogy valaki az őskorban él, és azt hiszi, a gyerekeket így kell eltiltani az információtól, a tudástól, a kikapcsolódástól, az nagyon nagyot téved.
Ne felejtsük el, ez az egész adó a KORRUPCIÓS BOTRÁNYról való elterelés!!!
Gondolj csak arra, hogy egyre inkább az internet felé terelte a kormányzat a mindennapi ügyek intézését is.
Ügyfélkapu, internetes bankolás, adóügyek, önkormányzati nyomtatványok, pályázatok beadása, és még sok-sok dolog amit interneten vagy kénytelen lebonyolítani!
És még az iskolai, pl. távoktatást nem is említettem!
Elfelejtheted a webshopokat, szinte az összes magyarországi tárhelyet - ezek sok-sok gigabyte sávszélességet használnak, sok nem is termel ekkora hasznos.
Elfelejtheted a gyakorikerdesek.hu oldalt is - szerinted ez az oldal termel annyi reklámot, hogy kifizessen pár millió extra adót? Kétlem.
Az egész IT szektort elfelejtheted, mert ők pont azok, akik mobilak. A programozóknak, fejlesztőknek, rendszergazdáknak semmi gond nem lesz szedni a sátorfájukat, és kihúzni külföldre, lévén megszűnik a munkahelyük (egy cég esetében a havi több terra netforgalom is normális, sőt - egy terrabájt már havi extra 150e Ft adó. A mi, nem túlzottan látogatott, és ezért nem sok profitot termelő weblapunk is 400-900GB / hó körül fogyaszt. Nincs ennyi hasznunk rajta, tehát bezárnánk mint a szél.
Ágálás helyett tényleg gondolkodni kell, és forradalmat csinálni :)
Igenis katasztrófa. Kérdező ha akarsz menj csak vissza a kőkorszakba, de én nem akarok.
Tisztességgel megdolgoztam a pénzért, azt leadóztam amiből az internet előfizetésem befizetem az állam nem tett érte semmit. Abba meg ne szóljon bele, hogy én a társasági életem hogyan és hol élem, meg mikor milyen filmet, szoftvert töltök le. Nem Észak-Koreában vagyunk!
Nem szeretném ha elvennék tőlem és másoktól sem a független tájékozódás utolsó lehetőségét.
"A gyakoribb az, amikor anyuka az újszülött mellett a net előtt ül, vagy apuka ahelyett hogy játszana a gyerekkel a net előtt ül, vagy anyuka is apuka is, és a gyerek is a net előtt ül. Nem jó ez így."
Ha meg nincs internet, akkor anyuka/apuka kocsmában, gyerek meg bandázik. Tényleg mennyivel jobb!
Miért tragédia ez?
Én megmondom őszintén, semmi rosszat nem látok benne, inkább csak előnyöket.
- A gyerekeket a fizetni valók miatt nem fogják engedni a szülők egész nap internetezni.
A gyerekeket normális szülő így sem engedi, aki meg nem normális asszed majd csak emiatt leül vele bármit csinálni? Naiv vagy.
"- A felnőttek is inkább személyesen beszélik majd meg a megbeszélnivalókat, mert nem akarják az államnak kifizetni azt amit valahol felháborítónak éreznek."
Irány az ősközösség! Nehogy véletlenül olyanokkal tudjak beszélgetni akik a ország sokfelében laknak! Fujj, gonosz internet, összehozott egy miskolci, egy szegedi, egy győri meg egy budapesti embert! Hogy merészelnek ezek beszélgetni? Tessék mindenkinek 10 órát MÁVoznia, ha beszélgetni akar...
De persze a gonosz imperialista nyugattal sem tudok így kommunikálni...
- Lehet, hogy olcsóbb lesz megvenni a dvd-ket és cd-ket is [...]
Stream, VoD? Vagy, hogy ha már játék, Origin, Steam? Fizessek ki mondjuk 6 000-ret a játékért, eddig rendben van. Majd még 6 000-ret állambácsinak, hogy játszhassak! Tényleg jó, köszi! Ja, tudom, az én qrvamamám, hogy merészelek digitálisan vásárolni. És akkor pl. az M$ Dreamsparkjáról, linux disztrókról, egyebekről nem is beszéltem...
"Szóval szerintem a társadalmi hatása csak jó lehet. Hozzáteszem aki arra használja a netet amire való, vagy nem ül előtte egész nap, minimális összeget fog csak fizetni."
Én arra használom a netet amire való, csak legális tevékenységem van, ez 30-40 GB-ot megesz egy szűkebb hónapban. És ez csak én vagyok, egyedül.
"Szerintem vannak értékelendő következményei az új törvénynek. Ágálás helyett ezen is el kellene gondolkodni. "
Akkor már tiltsuk be az internetet teljesen! Minek az? Sőt, a mávot is, minek megy akárki egyik városból a másikba? Ferihegyet pláne, hiszen miért akarja bárki elhagyni az egyre jobban teljesítő országot? Földi határokat visszazárjuk... javárj, ez majd 2018ban.
"Persze ki tudja, ha nem tudja a látszat net előtti társasági életét tovább élni, lehet hogy kimozdul és talál társaságot."
Namármost egyrészt a net az valós, nem csak látszat. De gondolom te látszat társasági életre gondoltál. Megsúgom, ott is folyik valós társasági élet, mégha neked másképp is magyarázták. Nemrégiben egyetemi projektet fejlesztettünk hangban/írásban/képben. Röhögtünk, beszélgettünk, dolgoztunk és tanultunk egyszerre. Ez mitől is látszat? Csak mert egyinkőnknek sincs luxusvillája, hogy 10-12 embert fogadni tudjon? Pláne, hogy nem a szomszédban élünk...
"No mindegy. Szerintem nem akkora katasztrófa ez. Ti mit gondoltok?"
Valóban nem akkora katasztrófa.
A te felfogásod nagyobb katasztrófa. Nemcsak odaadod a tárcádat állambácsinak, hogy "nesze, itt a teljes havi keresetem, vidd el, dőzsöljél, én meg élek száraz kenyéren és vízen", de még el is akarod hitetni másokkal, hogy ez így van jól.
Persze, minden rosszban van valami jó, de kezdi ezt a nép túlzásba vinni.
Tényleg jobb lenne a világ, ha az emberek nem arra használnák az internetet, hogy:
-híroldalakat olvassanak
-ajánlókat, kritikákat olvassanak/nézzenek
-informálódjanak az őket érdeklő dolgokról
-beszélgessenek azonos hobbijú emberekkel
-kapcsolatot tartsanak a távoli ismerősökkel, rokonokkal
-képeket küldjenek a nagyinak
-fenntartsák a kapcsolatot a kényszerűségből külföldön dolgozó családtaggal
-munkát keressenek
-ellenőrizzék a NEPTUN-t
-megnézzék a gyerek e-ellenőrzőjét
-anyagot gyűjtsenek a beadandókhoz
-nyelvet tanuljanak
-ismétlést nézzenek
-adjanak-vegyenek
-javítsák a közérzetüket vicces videókkal
stb.
Igen probléma.
Tekintve, hogy a világ a felhőalapú szolgáltatások felé megy. Gondolj bele, fizetned kell azért, hogy hozzáférj a saját dokumentumaidhoz, képeidhez, egyebedhez.
Ez butaság. Nagy, nagy butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!