Tényleg akkora probléma lenne a brutális mértékű internetadó bevezetése?
Azt látom, hogy mindenkinek szinte habzik a szája az új törvény hallatán. Szinte már most elvonási tünetekkel rendelkeznek sokan, már most féltik az emberek azt a "semmit" amiről majd az adó összege miatt le kell mondaniuk. Mindenki aki háborog, tegye a szívére a kezét, és mondja el magának, hogy hasznos dolgokra használja a netet. Talán sok-sok gigánként egyszer fordul elő. Persze egy-két kivétel mindig van. A gyakoribb az, amikor anyuka az újszülött mellett a net előtt ül, vagy apuka ahelyett hogy játszana a gyerekkel a net előtt ül, vagy anyuka is apuka is, és a gyerek is a net előtt ül. Nem jó ez így.
Miért tragédia ez?
Én megmondom őszintén, semmi rosszat nem látok benne, inkább csak előnyöket.
- A gyerekeket a fizetni valók miatt nem fogják engedni a szülők egész nap internetezni.
- A felnőttek is inkább személyesen beszélik majd meg a megbeszélnivalókat, mert nem akarják az államnak kifizetni azt amit valahol felháborítónak éreznek.
- Lehet, hogy olcsóbb lesz megvenni a dvd-ket és cd-ket is, mint mindent ingyen letöltögetni, ami valljuk be nem egy rossz dolog. Mindennek ára van, és mindenkinek aki vagy a filmet vagy a dalokat létrehozta munkája van benne. Miért is hiszik sokan, hogy ezek ingyenessége teljesen rendben van? Kíváncsi lennék rá, hogy ha a felháborodott emberkéink írók lennének, és a könyvük a könyvesboltba nem fogyna, csak a sok ingyenélő letöltögetné a netről akkor mennyire gondolnák ezt jónak.
Szóval szerintem a társadalmi hatása csak jó lehet. Hozzáteszem aki arra használja a netet amire való, vagy nem ül előtte egész nap, minimális összeget fog csak fizetni.
Amit viszont nem tartanék jogosnak. Azokat a webes cégeket, akik az internetből élnek, nem szabadna adóztatni, hiszen nem jókedvéből használja, hanem ez a munkája. A pékek kemencéjére se vetnek ki kemenceadót.
Szerintem vannak értékelendő következményei az új törvénynek. Ágálás helyett ezen is el kellene gondolkodni.
Szerintem ennek a törvénynek egyetlen vesztesei lesznek, az egyedülállók, az amúgy is magányos emberek. Persze ki tudja, ha nem tudja a látszat net előtti társasági életét tovább élni, lehet hogy kimozdul és talál társaságot.
No mindegy. Szerintem nem akkora katasztrófa ez. Ti mit gondoltok?
Kétlem, hogy felfogja...
Azt is kétlem, hogy felfogja, hogy számtalan szolgáltatás a netre épül, ami őt körbeveszi...
"otthon sem használ az ember nyomorék díjjal terhelt adathordozót, inkább vesz egy pendrivot mert arra nem kell fizetni."
Csak ezt az egy butaságodat emelem ki. Mielőtt okoskodsz, hogy próbáld fedezni az ostobaságodat, legalább olvasnál utána:
Ákosnak, Huligánszos Sanyinak és ezeknek még akkor is fizetsz ha egy vinyót veszel amin a családi képeket akarod tárolni. Szerinted ez fair?
"A kommentek rosszindulatúságát viszont nem igazán értem."
Ezért szavaztál le mindenkit, azokat is, akik semmi rosszindulatút nem írtak, csak felsorolták, mire használják az előfizetésüket?
Fogalmad sincs, mennyien használják lényeges dolgokra a netet, milyen nagy adatforgalom következik az egyszerű levelezőrendszerek vagy ennek az oldalnak a használatából.
Az meg nagyon naiv elképzelés, hogy ha lecsapjuk a hálózatot, akkor majd az emberek hirtelen 180fokos fordulatot vesznek, majd trillázva ugrabugrálnak dalolva az erdőben.
Poén, hogy a kormány pont az internet terjesztését tűzte ki egyik céljául!
Kérdező!
"Mindennek ára van, a filmeknek, szoftvereknek"
Miért, a Fidesz írja a szoftvereket, gyártja a filmeket, írja a játékokat, amiket az emberek letöltenek?
Nehogy már a kormány akarja nekem megszabni, mennyit ülhetek a gépnél, vagy mennyit nem. Minden cég használ internetes oldalt, interneten megy a termékrendelés a cégeknél is, stb. Nem beszélve a programozókról, informatikusokról. Ők FIZESSENEK AZÉRT HOGY DOLGOZHASSANAK?? Neked ez rendben van??
De nézzük:
Megvettem az internet előfizetést. A szolgáltatónak a havidíjat fizetem, az államnak az ÁFÁT. Tehát ez hol ingyenes neked? Az államnak is fizeted a világrekord magas ÁFÁT!! (igen, nálunk a legmagasabb a világon)
És akkor még erre jönne egy adó...neked ez igazságos?
Mit szólnál ahhoz, ha a boltban megvennéd a kenyeret, kifizeted, az állam akkor is kapja az áfát, de még mondjuk kellene 600-700 FT-ot fizetned azért, hogy kivihesd a boltból?
Nyisd ki a szemed. El nem hiszem, hogy te ezzel a szemétséggel, és aljas dupla lehúzással még egyet is értesz. Nem kell ebbe belemagyarázni azt, hogy akkor legalább nem ülünk a gép előtt annyit.
Ha neked ez megfelel, akkor fizesd a gatyádat is az államnak, majd ülj este gyertyafénynél csöndben.
Gondoltam visszanézek kicsit, mik történtek ez idő alatt.
Elöljáróban annyit, hogy nem pontoztam senkit, de most megteszem. Nyilván mindenkinek megy a zöld kéz, akkor is ha nem mindenben értek egyet vele. Csak megnyugtatásul, hiszen látom ez van akinek nagyon fontos.
Vannak dolgok amiről vagy tudatlanság miatt, vagy élethelyzet miatt másként vélekedik az ember. Ilyenkor feltesz egy kérdést, hogy megismerje a többi ember hozzáállását. Még egy két érvet felhoz, majd amikor azok is logikus magyarázatra találnak, belátja hogy tévedett. Mint most én. Rosszul láttam ezt a dolgot, köszi hogy más szemszögből is bemutattátok nekem a helyzetet. Nyilván én csak a saját életemből tudom venni a példát, és úgy megítélni a helyzetet ahogy engem érint. A stílussal itt-ott voltak problémáim, na de emberek vagyunk.
Minden elismerésem a kérdezőnek!
Ritka madár az ilyen kérdező (vagy hozzászóló), aki képes, és főleg hajlandó elismerni, hogy valamiben tévedett, vagy akár csak tájékozatlan volt.
Gratulálok a pozitív hozzáállásodhoz.
Kedves 27!
Köszi a pozitív visszajelzést. Azonban ha megnézed az utánad következő kommentet, látni fogod, hogy miért nem gyakorlat az "igazatok van" jellegű megnyilvánulás.
28-nak. Sajnálom, ha felhúztad magad, nem az volt a kérdésem célja. Tudod azzal van baj, hogy a hozzád hasonló emberek miatt nem lehet egy kérdést se megvitatni. Nem ismered a vitát, csak a veszekedést. Ezért van az, hogy felhúzod magad és elkezdesz szitkozódni ahelyett, hogy érvelnél. Nagy különbség van a kettő közt. Míg a második hozzáállás nem vált ki indulatokat, az első igen.
Sok mindent rosszul gondolok, de az értékrendem közelít a "normálishoz", és a szívem a helyén van.
Számomra ez fontosabb mint mások köpködése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!