Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igazságos, hogy a magyar...

Igazságos, hogy a magyar ember ha munka nélkül marad,34 200 Ft /fő /hónap bevételt meghaladván már semmilyen támogatást nem kap? Hol élünk?

Figyelt kérdés

Négyen lakunk egy háztartásban, anya, apa, két gyerek, akik betöltötték a 25-öt.

Az egyik gyerek szintén egy hónapja állástalan, a másik meg most diplomázott, és álláskereső.

Az anya fizetéséből élnek, ami kb. 80 ezer nettó. Az apa 3 hónapja nem kap munkát, és előtte is csak kiskönyvezett.

Apa akart segélyt kérni, mivel nem elég mindenre a 80 ezer Ft (evés, számlák, hitel...stb.).

Azt mondták, hogy az anya a kereső , (a gyerekek nem számítanak, mert már különélő felnőttek)tehát az apával ketten számítanak és a 80 ezer az több kettőjükre mint a minimál, azaz 34 200Ft.

-azt sem veszik figyelembe, hogy négyen laknak 80 ezerből

-és azt sem, hogy az apának nem vállalják át a TB-járulékot sem!

Mit lehet ilyenkor tenni?

Mert nem tudunk semmit csinálni, nem hiszem el, hogy 34 ezer forintból meg kell élnie egy magyarnak!

2010. jan. 20. 15:19
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
48%

Először is: Ahhoz is jogom lett volna, hogy bejelentsenek, mégsem tették meg.

Másodszor: Örülök, hogy neked jól megy sorod, és kötetlen a munkaidőd, a legtöbb munka nem ilyen.

Harmadszor: Próbálkoztam én is Zepterrel, kötetlen munkaidővel, nyugdíjasok hülyítésével, hogy vásároljanak edénykészletet hitelre, és remek, kötetlen beosztásban dolgozhattam. Csak épp a pofámról égett a bőr, és nem ment a dolog. A 30 ezer forintomat azóta sem tudom felvenni a cégtől. Pont.

Nem igazán érdekel, hogy ki milyen hihetetlenül ügyesen tud megélni... Biztosan gyári hibásakká lettünk a családommal az elmúlt években, amióta nehezebben élünk... Használható ötleteket szerettem volna olvasni, mert attól még, hogy lehülyéztek, nem fogunk könnyebben megélni.

A használható ötletekért hálás vagyok. (Szórólapozás, cikkírás - ez utóbbi nagyon tetszik - , stb.) De mivel elegem van a köpködésből, távozom.

Remélem, a kérdező családjának élete is megoldódik, a miénkkel együtt!

2010. jan. 22. 15:54
 52/65 anonim ***** válasza:

Szerintem itt senki nem köpköd.Szórólapozást ne itt kérdezd,hanem a helyi multiknál.A cikkírás megint nem munka,jobban mondva annak az,aki tanulta és tudja művelni(munka=kereset,szerintem).

Azt már te tudod,hogy miért nem tudsz elmenni dolgozni,ha az apa otthon tudna vigyázni a gyerekre közben.

De fárasztó már ismételgetni itt,segíteni mindenki csak magán tud.Neked is ezt kellene tenned...Remélem sikerülni fog.

2010. jan. 22. 16:04
 53/65 A kérdező kommentje:

Hűha!

De megugrottak ezek a válaszok! Nem is gondoltam, hogy a feltett kérdésemre, ennyien reagálnak, és mekkora fikázás és vita lesz belőle!

Persze munkám még nincs azóta (tegnap óta), de a délelőtt annyi munkám volt itthon, hogy egyszerűen nem tudtam gép elé ülni!

Nos amit Te (egy gyermekes anyuka férjjel) írtál, --azaz 75%-ban hasznos válaszokat ad--100 %-BAN IGAZAT KELL HOGY ADJAK NEKED!!!!

AMIT LEGUTÓBB ÍRTÁL, TELJESEN IGAZ!!!!

A "mérnökünk" viszont tényleg iszik (gondolom whiskey-t), mert sajnos ez a helyzet országosan (kivétel :Bp)fennáll, több mint 10 %-os munkanélküliség Magyarországon, ez az EU-hoz képest kétszer annyi!!!! (általában:6-7% szokott lenni).

Gondolom nem kell mentegetőznöm, mert ezek a TÉNYEK!

Én mint most kezdő álláskereső, bizony voltam eladó és diákmunkás is, és nem szégyelltem!

A szüleim SOHA sem éltek segélyekből (már írtam) hogy ez most télen alakult így.

Amúgy meg nem fogok takarítani menni (itthon is tudok, sőt van is bőven) hanem inkább a szakmámban szeretnék elhelyezkedni! Addig is diákokat felkészíthetek!

Kimagyaráztam most neked magamat (hogy tudjál még kicsit kötekedni, mert látom ráérsz).

Éedekes, hogy ennyire jól érzed magadat, hogy munkaidőben itt írogatsz, amikor más nehéz fizikai munkát végez, harmadannyi fizetésért mint te!

Gondolom nem 60 ezer forintért szórakozol az emberek nyomorán:)

Mert úgy látom egész nap szinte ráérsz!

Igaz, hogy én nem "dolgozom" nem kapok fizetést, de állítom, hogy TÖBB MUNKÁT VÉGEZTEM MA, mint te!

Szóval ahelyett, hogy itt kötekedsz:

-keress magadnak olyan elfoglaltságot, amiből az államnak is hasznára leszel, ugyanis az, hogy itt írogatsz és fikázol minket, végezd a munkádat, vagy ha csak ücsörögni tudsz a gép előtt, nézd meg hogy manapság milyen az ország helyzete!!!

A másik meg az, 100%-ig biztos vagyok abban, hogy te életedben egyszer sem végeztél fizikai munkát!!!!

Hogy az anyukádnak ne kelljen takarítani (mert szegény már lestrapált) menj el te, és takarítsál 6-8 órában 50-60 ezer forintért!

Vagy esetleg alkalmi munkában dolgozz 15 napot egy vállalkozónál, és kapsz érte kemény 60 ezer forintot(8 órában).

Csak hogy tudd, hogy mi az a munka!

2010. jan. 22. 16:24
 54/65 A kérdező kommentje:

15:54

remélem még nézel engem!!!

Én is Zeptereztem 3 éve, és kb. 2 hónapig bírtam!!! Ugyanazon okok miatt, mint te, és nekem is elsumákolták a 35 ezer forintomat! (egy tengeri szett+egy mixsy-t adtam el)

Ennyit a Zepterről.

2010. jan. 22. 16:59
 55/65 anonim ***** válasza:
:) végeztem fizikai munkát, diákmunkát és gyorsétterembe voltam, de te sem figyelsz, pedig már írtam hogy egyetem alatt ezeket csináltam ;)
2010. jan. 22. 19:18
 56/65 anonim ***** válasza:

ja és jogom van kötekedni azokkal akik nem akarnak dolgozni ;)

most írtad hogy már pedig te nem takarítasz ;) te végeztél valami fizikai munkát?? mert szerintem én többet dolgoztam mint te még diákként is mivel hogy te semmit.. ;) az meg hogy ilyen kényelmes a melóm(ma nem dolgoztam, ált. 12 órázni szoktam és hetente 3-4 nap pihi van, más is ennyit dolgozik csak 8 óránként mielőtt belekötnél) tehát az is az én érdemem, jó helyre mentem és tanultam akkor már én vagyok a szar mert van diplomám??? bocs.. eleget segítettem a családomnak és egyáltalán nem panaszkodnak, sőőt meglepő de szeretnek, talán azért is mert a saját lábamra tudtam állni nélkülük, nem pedig sírtam egész nap ;)

2010. jan. 22. 19:25
 57/65 anonim ***** válasza:

Na de mindegy, éljél te is segélyekből ez az, legyen ez az életcélod, már nem is zavar.. ilyenek is kellenek amiből rossz példát tudnak meríteni a gyerekeink, hogy: "már pedig ilyenek ne legyetek mint a kérdező és az anyuka a férjével"

úgyhogy: KÖSZÖNJÜK, mindenki nevében!

2010. jan. 22. 19:27
 58/65 anonim ***** válasza:
48%

16:04:

Olvass, mielőtt írsz!

Nem a multik szórólapját szándékozom dobálni, hanem a sajátomat, ahogy a mérnök úr tanácsolta...

A cikkírásnak már utánajártam. Nem csak az újságíró írhat cikket, hanem bárki más is, ha normálisan tud írni, és fogalmazni. Az interneten bárkinek a cikkét leközlik, ha jó, és van, ahol még fizetnek is érte. Mivel szeretek, és sokak szerint tudok is írni, nagyon szívesen megpróbálkozom vele. Ha nem is ebből leszek gazdag, de legalább valamicske pénzt hoz, és nem kell egyedül hagynom a fiamat.

Nem kell, hogy ismételgesd magad, az első szóból is értek, nincsenek szövegértési problémáim, bármennyire is azt sugallta az ügyvéd úr. Meddő, személyeskedő vitákban nem szívesen veszek részt, ezért is zártam rövidre az itteni vitát.

2010. jan. 22. 19:29
 59/65 anonim ***** válasza:
48%

19:08:

Évekig dolgoztam gyorsétteremben én magam is, (nem Mekiben, hanem araboknál, és pizzériában), voltam házi gondozónő, pelenkáztam, fürdettem idős embereket, gondoztam Down-kóros fiút (aki mellesleg csak angolul értett, mert képzeld, még nyelvet is beszélek!). Nem fogom felsorolni, mennyi mindent csináltam már, hiszen neked már megvan a kialakult véleményed rólam.

Tovább tudtál tanulni? Remek! Tudod, engem az anyám két bátyámmal együtt egyedül nevelt fel, mert apám meghalt! Többet költöztem a 28 évem alatt, mint mások egész életükben... Nem tudom, hogy néz ki a tenger, és soha nem volt idehaza kolbászból a kerítés. Ahányszor sikerült kicsit kikapaszkodni a gödörből, annyiszor estünk vissza, és kezdhettük elölről az életünket. Nem érdekes, én úgyis csak sírni tudok, mint ahogy minden más sorstársam, így például a kérdező is!

Tedd össze a kezed, hogy még van munkád, hogy olyan családba születtél, olyan gyerekkorod volt, ami lehetővé tette számodra, hogy tanulhass! (Nem csak anyagi értelemben gondolom, amikor azt mondom, "stabil gyerekkor".) És hagyj engem békén, ha segíteni nem tudsz, csak ítélkezni! Ettől sem szebb, sem jobb nem leszel senki szemében, csak lejáratod magadat. Semmit nem értettél meg abból, amit írtam, csak dobálod a sztereotíp hülyeségeket.

2010. jan. 22. 19:40
 60/65 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdező!

Hagyd rájuk, külön világban élnek. Azt hiszik, többek a másiknál, mert nekik nincsenek hasonló gondjaik. Soha a büdös életbe nem fogják megérteni, hogy ahol ennyi ember munka nélkül maradt, ott nem biztos, hogy az emberekben van a hiba.

Szerintük az ő érdemük, hogy nekik jól megy, mi meg csak élhetetlen herék vagyunk az ő nyakukon. Én diploma nélkül a nullával vagyok egyenértékű a szemükben, pedig szerintem semmivel nincsen kevesebb eszem náluk. Azzal sem foglalkoznak, hogy sokan diplomával sem tudnak megélni. Szerintük "azok rossz szakot választottak maguknak"!

Ennyit erről. Megérdemli ez az ország, ahol tart. Mivel én nem születtem jó családba, nincsenek kapcsolataim, senki nem tolja a szekeremet hátulról, nem tudtam egyetemre menni, és pláne még azt merem képzelni, hogy diploma nélkül is jogom lenne olyan fizetéshez, ami kicsit többet ad, mint hogy éppen nem halok éhen, ezért én egy undorító féreg vagyok, akit cirkuszban kellene mutogatni.

Hát hogy merek én azzal jönni, hogy 40 ezerből élek? Nem szégyellem magam??? Fogjam be, és éhezzek csendesebben, nehogy már megzavarjam a lelki nyugalmukat!

Nagyon elegem van. Remélem, egyszer majd ők is rájönnek, hogy nem az én értékrendem volt hibás.

2010. jan. 22. 19:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!