Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igazságos, hogy a magyar...

Igazságos, hogy a magyar ember ha munka nélkül marad,34 200 Ft /fő /hónap bevételt meghaladván már semmilyen támogatást nem kap? Hol élünk?

Figyelt kérdés

Négyen lakunk egy háztartásban, anya, apa, két gyerek, akik betöltötték a 25-öt.

Az egyik gyerek szintén egy hónapja állástalan, a másik meg most diplomázott, és álláskereső.

Az anya fizetéséből élnek, ami kb. 80 ezer nettó. Az apa 3 hónapja nem kap munkát, és előtte is csak kiskönyvezett.

Apa akart segélyt kérni, mivel nem elég mindenre a 80 ezer Ft (evés, számlák, hitel...stb.).

Azt mondták, hogy az anya a kereső , (a gyerekek nem számítanak, mert már különélő felnőttek)tehát az apával ketten számítanak és a 80 ezer az több kettőjükre mint a minimál, azaz 34 200Ft.

-azt sem veszik figyelembe, hogy négyen laknak 80 ezerből

-és azt sem, hogy az apának nem vállalják át a TB-járulékot sem!

Mit lehet ilyenkor tenni?

Mert nem tudunk semmit csinálni, nem hiszem el, hogy 34 ezer forintból meg kell élnie egy magyarnak!

2010. jan. 20. 15:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
47%

Tegyük fel, hogy egy értelmiségi állásra jelentkezik nálad két diplomás, akik közül az egyik előzőleg takarítóként, árufeltöltőként, ... dolgozott, míg a másik nem végzett ilyen munkát. Melyiket vennéd fel?

Ezzel nem provokálni akarok, hanem csak azt mondani, hogy ilyen munkák után nehéz visszatalálni az értelmiségi létbe.

2010. jan. 22. 13:29
 42/65 anonim ***** válasza:

Aloha tanya: Simon Csabát kell keresni.

Megírnám a telefonszámot is, de csak magánban, viszont nem látok semmi lehetőséget arra, hogy e-mailt küldjek neked.

2010. jan. 22. 13:31
 43/65 anonim ***** válasza:
61%

ma 13:29

Hasznos kérdés, de rossz a prekoncepció.

Én már vettem fel több olyan munkavállalót is aki átmeneti ideig takarítani járt.

Tudod, számomra ez azt közvetíti, h dolgozni akar, boldogulni akar.

A tartósan (>1 év) "értelmiségieket" többnyire kiszórjuk. Nekünk nem székmelegítők, hanem valódi tapasztalt emberek kellenek.

Egyszóval el vagy tévedve kicsit.....

2010. jan. 22. 13:40
 44/65 anonim ***** válasza:

Bocs, kimaradt:

A tartósan MUNKANÉLKÜLI (>1 év) "értelmiségieket" többnyi

2010. jan. 22. 13:42
 45/65 anonim ***** válasza:

Természetesen azt,aki takarítani is volt már.

Nekem "munkaerő" kell,nem olyan ingyenélő,aki csak a munkaköri leírást ismeri az egész cégből.

Értsd:ha éppen olyan munkát kap ,ami esetleg nem éppen 8az ő általa elképzelt)munkakörbe vág,ne azzal jöjjön,hogyhátődiplomás.

2010. jan. 22. 13:46
 46/65 anonim ***** válasza:

13:08:

Tudod, attól még, hogy időnként felnézek egy ilyen oldalra, mint ez, és válaszolok a hozzád hasonló elszállt agyú "nekemvanmunkám-diplomás-menőfickóvagyok"-típusú okostojásoknak, még kereshetem közben a munkát is... Te biztosan mindig csak dolgozol. Mondjuk most is, amíg a válaszomat olvasgatod.

Szánalmas, hogy az elgépelésembe kötsz bele, (az o a klaviatúrán az i mellett található, okos barátom) tudod a tudatos rossz helyesírás, meg a gyors gépelés miatti félreütés közel sem azonos. Én még veled szemben is igényes próbálok maradni a helyesírásommal, szerintem ez alapvető dolog, nem a "trendiségre" törekszem a kisbetűimmel, meg az idétlen szmájlijaimmal...

Ha nem vagy hajlandó tudomást venni arról, mennyire beszűkültek a munkalehetőségek mostanában, azzal nem tudok mit kezdeni. Tudod, többek között azért járok ide, azért olvasgatok ilyen fórumokat, hogy lássam, más hogyan oldja meg a nehéz helyzetet. Többek között ebből a kérdésből is kaptam néhány hasznos infót, amit most hasznosítani próbálok. (Az egyik éppen a te "szórólapos" ötleted volt.) A "dolgozni szeretnék" már régen nem elég. Remélem, egyszer majd megtapasztalod ezt te magad is, hogy hiába keresel állást, sehová nem kellesz, és csak lesajnálást, meg gúnyolódást kapsz a környezetedtől, meg a jótanácsokat, hogy menj takarítani.

10 éve sem voltunk rosszabbak, mint most. Most mégis nehéz helyzetben vagyunk. Nem várok sajnálatot, nem ezért írok.

Különben pedig a kisfiammal vagyok itthon GYES-en, mint már írtam, gondolom, neked nincsen gyereked, és ha lesz, 6 hónaposan bevágod majd bölcsödébe, (ha egyáltalán kapsz helyet neki) hogy visszamehess dolgozni 60 ezerért...

Egyébként nem a te adódból élek, csak hogy tudd... Mi is fizettünk adót a párommal, ő nem is keveset a munkával töltött huszonakárhány éve alatt. Az pedig, hogy engem sok vállalkozó nem jelentett be, szerintem megint csak nem az én felelősségem... Hidd el, nem nekem adta ide azt a pénzt, amit megspórolt rajtam! Ha bejelentettek volna, most normális pénzt kapnék a fiammal, és nem lenne miről írnom neked. Én amit tudtam, megtettem akkor is, de ha járt a szám, egyszerűen kirúgtak, a legtöbb, amit el tudtam valahol érni, hogy 4 órára bejelentettek...

Ami az érdeklődést illeti, folyamatosan érdeklődünk rokonnál, ismerősnél, volt is már, hogy pár hónapig dolgozott a párom. De ennyi. Sajnos az ismerőseink zöme szintén nincs túl jó helyzetben. A párom legutóbbi munkája is egy barátunknál volt, de sajnos becsődölt a vállalkozása, biztosan ez is a mi hibánk!!!

Mégegyszer javaslom, hogy nézz fel az Expresszre, mindenki munkát keres, BÁRMILYEN munkát! Sokan ezt ki is használják rendesen, nem egy történetet ismerek, ahol a munkavállalót egy alkalmi, építkezésen végzett munka után egyszerűen "elfelejtették" kifizetni! Sokan kihasználják mások nyomorúságát, és olyanok is vannak, mint te, akik egyszerűen nem hiszik el, hogy valaki nem képes önerejéből tisztességesen megélni, számlát fizetni. (Ami 60 ezerből ugyanúgy nem megy, mint 40-ből.)

Igenis dühös vagyok, mert folyamatosan jár az agyam, hogy hogyan lehetne kikerülni a gödörből, de mára már a remény is elfogyott.

Ha még mindig nem értesz, engem már az sem érdekel, de akkor kívánom, hogy éld át, amit mi! Akkor majd megmutathatod, hogyan kell felkelni a padló alól.

Az alkoholista jelződről pedig csak annyit, hogy kb évente egyszer iszom, szilveszterkor, egy pohár pezsgőt, (párom szintén) de idén még annyira sem tellett!

2010. jan. 22. 13:51
 47/65 anonim ***** válasza:

13:51es anyuka

Nem érzem úgy, hogy dicsekedtem volna, egyáltalán nem.. a kérdezőnek írtam, hogy diplomám nekem IS van.. aztán te akasztottad rám a mérnök nevet, semmi olyat nem írtam ami nagyképűnek hangzik, megint csak te magyarázod bele!

Ráadásul megint szövegértési problémáid vannak.. nem kötöttem bele a helyesírásodba.. de le is írtam, hogy: "NEM kötöttem bele és TÉNYLEG NEM zavar" amit komolyan így is gondoltam, csak te átértelmezted!

Csak neked szemet szúrt a kis és nagybetű amivel nem is akartam foglalkozni, nem pedig nem tudom megnyomni a shift-et! Akkor most ki "menőzik" azzal, hogy tud írni?? -.-'

Én leírtam hogy tisztelem és becsülöm azokat akik dolgozni akarnak és leszarom, hogy van-e diplomájuk vagy nincs.. nem hiszem, hogy ezért nagyképű lennék!

Hagy döntsem már el én hogy használok e smiley-t vagy sem ;) Nekem tetszenek! ;) Te annak ellenére is belekötsz mindenbe, hogy semmihez sem értesz! Jelzem én azon kívül, hogy nem dolgozol és nem is akarsz, semmi másba nem kötöttem bele a "hibásokba" SEM, de ezt már negyedjére írom, hogy NEM! Akkor is ezt írtam, most is, hogy NEM kötök bele, tényleg NEM! Nehéz a felfogásod :)

De ha nem így érzed akkor olvasd át!

Most mondom, hogy CSAK a MUNKÁHOZ VALÓ HOZZÁÁLLÁSOD a problémám továbbra is!!

Nem értem mit nem lehet ezen érteni!? Lusta vagy dolgozni és másokat okolsz.. és ne mond hogy nem sajnáltatod magad.. aki nem sajnáltatja magát az nem azzal kezdi, hogy hány ezer forintból élnek.. kit érdekel?? Leszarom a származásod, a tudásod én még azt is leszarnám hogy hány osztályt végeztél el, esetleg nem végeztél el, akkor is alkalmaználak ha becsületesen dolgozni AKARNÁL, de TE NEM AKARSZ! Ennyi!

( Látod milyen jó melóm van, csak heti 40 órát kell dolgoznom szabad beosztással, de hogy te mindig azonnal tudsz válaszolni az sem arra utal, hogy csinálnál valamit ;) na ez hangzik kicsit fellengzősen, de ilyeneket eddig nem írtam)

Nem foglak többet győzködni, unom az önsajnálatod és azt, hogy csak neked lehet igazad.. Igenis a TE hibád hogy olyan helyzetbe vagy ahol most vagy, sajnálom, de erről csakis TE tehetsz és nem más! Ha ezt nem vagy képes elismerni az a te dolgod, de akkor sem másokat kell okolni ;)

Sok sikert az álláskereséshez! ;) Remélem sikerül!

(amit leírtam ne értelmezd át.. nem átvitt értelemben írtam most sem, ahogy az előbb sem, úgy is gondolom ahogy írva van)

(a csupa nagybetűs részek kiemelésre szolgálnak nem kiabálásra. csak hogy ne értsd félre ahogy szoktad)

2010. jan. 22. 15:13
 48/65 anonim ***** válasza:
60%

Ki mondta már,hogy bölcsibe kell bevágni?Ott az apja!

A 60000 meg több a semminél,apa meg kérheti a gyest.Ha szoptatsz még munkaidő kedvezményre is jogosult vagy.

Ne haragudj,de ilyen hozzáállással,csupán ok nélküli siránkozásnak tűnik,mert ha mindketten otthon tudtok maradni,akkor nem is vagytok annyira vészes helyzetben.

2010. jan. 22. 15:21
 49/65 anonim ***** válasza:
48%

15:21:

Próbáltál már elhelyezkedni kisgyerek mellett?

Ha nem, akkor légyszíves másnak oszd az észt!

Köszönöm.

2010. jan. 22. 15:44
 50/65 anonim ***** válasza:
60%
Négy gyermekem van,a két kicsinek egy éves koráig voltam otthon.Igaz nekem kötetlen a munkaidőm.Amikor dolgozom apa tökéletesen ellátja mindegyiküket.De ezt a munkát én kerestem magamnak.Szívesen.
2010. jan. 22. 15:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!