Igazságos, hogy a magyar ember ha munka nélkül marad,34 200 Ft /fő /hónap bevételt meghaladván már semmilyen támogatást nem kap? Hol élünk?
Négyen lakunk egy háztartásban, anya, apa, két gyerek, akik betöltötték a 25-öt.
Az egyik gyerek szintén egy hónapja állástalan, a másik meg most diplomázott, és álláskereső.
Az anya fizetéséből élnek, ami kb. 80 ezer nettó. Az apa 3 hónapja nem kap munkát, és előtte is csak kiskönyvezett.
Apa akart segélyt kérni, mivel nem elég mindenre a 80 ezer Ft (evés, számlák, hitel...stb.).
Azt mondták, hogy az anya a kereső , (a gyerekek nem számítanak, mert már különélő felnőttek)tehát az apával ketten számítanak és a 80 ezer az több kettőjükre mint a minimál, azaz 34 200Ft.
-azt sem veszik figyelembe, hogy négyen laknak 80 ezerből
-és azt sem, hogy az apának nem vállalják át a TB-járulékot sem!
Mit lehet ilyenkor tenni?
Mert nem tudunk semmit csinálni, nem hiszem el, hogy 34 ezer forintból meg kell élnie egy magyarnak!
15.34-es vagyok.
Szerintem nem kevés tippet adtam.
De mint kiderült lány vagy,akkor még a gyermekfelvigyázás is szóba jöhet.Érdeklődj a helyi védőnőknél,ovódákban,iskolákban.Mond ,hogy alkalmanként egy-egy órát is vállalsz,vagy gyermekek elvitelét,hazavitelét.Lesz jelentkező.
Na, végre, adtok normális tippeket!
Amúgy teszkós diák voltam!
16:21
És ebből hogy tudtok megélni?
16:21 Erre kapnátok támogatást!
34 200 Ft /fő alatt jár támogatás!
Szia!
Nem olvasom végig a válaszokat, tehát lehet, h ismétlek valakit, akkor bocs.
A segélyezés úgy működik, hogy amikor van munkánk akkor fizetünk külön járulékot a segély-ellátásra. Régen ezt munkanélküli járuléknak hívták, 1-2000 Ft havonta.
Tehát belerakjuk a pénzt ebbe a "kalapba".
Ha rászorulók leszünk (nem lesz munkánk) akkor ebből a kalapból kivehetünk bizonyos mennyiségű járadékot, megfelelő ideig.
Ha azonban nem tettünk a kalapba egy petákot sem (mint apukád amikor "kiskönyvezett") akkor nem is vagyunk jogosultak kivenni belőle.
Ez így igazságos sztem.
A TB jogviszonyt havi 4900Ft befizetésével meg lehet teremteni. Ezért jár orvosi ellátás.
A nagykorúság elérése, és a tanulmányok befejezése után már nem számít eltartottnak a gyerek. Felnőtt ember, tud magáról gondoskodni. Az, hogy nem teszi, az nem a társadalom felelőssége, ezért nem is állhat helyt a társadalom ebben a kérdésben sem anyagilag sem morálisan.
Sajnos ez van.
A megoldás a munkakeresés (tudom, h nagyon nehéz), mert segélyre nem lehet és nem is szabad építeni egy életet.
Nekem a GYES-em havi 39 ezer forint, ebből kellene megélnünk a kisfiammal, ketten. Szóval erről csak ennyit.
Apa munkanélküli már egy éve lassan (egy hónapos megszakítással), szó szerint mindenre jelentkezik, sehová nem kell...
Én mindig dolgoztam, sehol nem jelentettek be, ezért a minimál-GYES. Ahol fellázadtam, ott kirúgtak...
Az összes tartozásunk kb egy millióra rúg (elmaradt lakástörlesztő, elmaradt csekkek), ha ennyit ki tudnánk fizetni, akkor nem lenne végrehajtás. A lakáshitelünk 8 millió forint, gázunk kikapcsolva, örülünk, ha enni van mit. Igen, net még van, ugyanis ezen keresünk állást, ezen áruljuk a kis motyónkat, amit még pénzzé tudunk tenni.
Az okoskodóknak üzenem, hogy nézzenek föl az Expressz oldalára, mindenki állást KERES!!! Örülök, ha valaki számára ez nem világos, az biztos jól él, jó neki.
Ha nem lenne kisgyerekem, már rég felkötöttem volna magam. Nincs lehetőség, még akkor is éhen halsz, ha van munkád, de már munka sincsen...
Magyarország, én így szeretlek!
76 %: nagyon igazad van! Te legalább képben vagy (bár sajnos ne lenne).!
Nagyon sajnálatos, hogy ebben az országban mindenki dolgozni akar, DE CSAK AKAR!!!! mert egy állásra 10-100 jelentkező van, és ez sem diplomás állás!
Sajnos igenis meg van az embernek a joga ahhoz, hogy dolgozzon (a napi megélhetésért)de nem adnak rá lehetőséget!
Most csupán ez a 2-3 hónap alakult így, én is dolgoznék, ha Magyaro-n lennének munkahelyek!
Az egyik válaszoló igazat mondott a rendőrségi dolg.-ról, igen, ők tényleg jól keresnek. A sok igazgatók, felsővezetők irreális fizetésükről és az adócsaló gazdag vállalkozók...stb.
Az ország fele nyugdíjas, rokkantnyugdíjas. Aki igazi rokkant, az dolgozik, sokan meg lefizetik az orvost, és emellett még dolgozik is, ahogy sok nyugdíjas (70-90 ezer Ft-os nyugdíj mellett).
A családosok meg éljenek 30-60 ezerből, fizessék a bérletet, a ruhát, élelmet, számlákat, egészségügyi ellátást. ...stb.
talán tényleg nem azokat kellene piszkálni, akik pár hónapra munka nélkül maradnak. Tényleg sok ember nem látja át a magyarok helyzetét, mert ők jól élnek. Úgy könnyű mondani, hogy "menjél dolgozni" (nem vagyok roma).
Az egyik ismerősöm lány, szintén teszkós diák volt, és ő mesélte nekem h 2 gyerekük van a párjával, aki eddig egy gyárban dolgozott, és leépítés volt és hónapok óta nem kap munkát sehol, és már éheznek! A saját öröölt házukat fogják elárverezni a fejük felől...biztos ők is linkek...mi?
Tisztelet a kivételnek, aki megértette, és tudja milyen nehéz manapság boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!