Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igazságos, hogy a magyar...

Igazságos, hogy a magyar ember ha munka nélkül marad,34 200 Ft /fő /hónap bevételt meghaladván már semmilyen támogatást nem kap? Hol élünk?

Figyelt kérdés

Négyen lakunk egy háztartásban, anya, apa, két gyerek, akik betöltötték a 25-öt.

Az egyik gyerek szintén egy hónapja állástalan, a másik meg most diplomázott, és álláskereső.

Az anya fizetéséből élnek, ami kb. 80 ezer nettó. Az apa 3 hónapja nem kap munkát, és előtte is csak kiskönyvezett.

Apa akart segélyt kérni, mivel nem elég mindenre a 80 ezer Ft (evés, számlák, hitel...stb.).

Azt mondták, hogy az anya a kereső , (a gyerekek nem számítanak, mert már különélő felnőttek)tehát az apával ketten számítanak és a 80 ezer az több kettőjükre mint a minimál, azaz 34 200Ft.

-azt sem veszik figyelembe, hogy négyen laknak 80 ezerből

-és azt sem, hogy az apának nem vállalják át a TB-járulékot sem!

Mit lehet ilyenkor tenni?

Mert nem tudunk semmit csinálni, nem hiszem el, hogy 34 ezer forintból meg kell élnie egy magyarnak!

2010. jan. 20. 15:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:

20.25:

Minek kell a bölcsi?Ha van jópár iskolád,akkor keress te munkát,a párod meg lehet gyesen a kicsivel.Lehet még többet is tudsz keresni.

2010. jan. 21. 20:58
 32/65 anonim ***** válasza:
44%

én vagyok a mérnök :D

elég lerobbant alkoholista lehetsz ;) nem is figyeltél rám ;)

a párod is hogy 46 évesen nem kell sehova takarítani ;)

anyukám nem sokkal volt kevesebb amikor takarított 43 volt és ő igenis kellett, mert kedves és precíz volt.

mellesleg a diplomám ezután lett meg, de mivel te nem figyelsz arra hogy múlt időben írtam, elég kevés volt számodra az a 14 év iskola ;) mellesleg miért nem mentél fősulira? vagy szakmát tanulni? abból is szépen meg lehet élni..

ne haragudj, de akkor ki a hibás, hogy ilyen helyzetbe kerültetek?? talán én?? csak is te lehetsz érte az, nem tudom mi alapján gondolod úgy, hogy más hibája lenne!?

mégis mi a célod?? segélyekből élni?? és pötyögni a neten?? hát lehet neked van igazad és csak én vagyok maradi, hogy nem ölbe tett kézzel várok és mellette rá is akaszkodok valakire (jelen esetben az államra) hanem megpróbálom megvalósítani az álmaimat.. lehet nektek már késő, de gondolnotok kellett volna rá és úgy gyereket vállalni, hogy megteremtitek neki azt amire szüksége van, nem megnehezíteni az ő életét is, könnyű ám sírni ;) mellesleg ha egy éve nem találtok munkát a neten a férjednek akkor minek fizetitek azt a sok áramot és internet előfizetést?? furcsa bizony :)

Az országot ne szidja senki ha nem tetszik lehet menni, ennyit mondtam az előbb is ;) ma már eu van, egy személyivel átmehetsz a határon ;) jaaa hogy mégse tanultál eleget anno és a nyelvtudás sem az igazi?? hááát akkor meg mire jár a szád a 14 év iskoláddal?? se a múlt időt nem tanultad meg rendesen, se a nyelveket.. mégis kinek kellenél melózni??

2010. jan. 21. 22:30
 33/65 anonim ***** válasza:
53%
ja és főleg a kérdezőnek mondtam mindent az előbb, de te még az mc-donaldst is magadra vetted, lehet úgy érzed körülötted forog a világ és fizessen neked az állam azért, mert létezel -.-'
2010. jan. 21. 22:32
 34/65 anonim ***** válasza:
34%

22:30:

Már megbocsáss, kedves nagyon művelt "mérnök", de egy sima múlt idejű mondatból mégis mi alapján kellene nekem tudnom, hogy az esemény, amiről írtál egy napja, vagy egy éve történt? A McDonals'sos állásajánlatodra pedig csak annyit mondanék, hogy attól még, hogy új bekezdésbe írtad, egy szóval nem utaltál arra, hogy kinek szólt!

Egyébként pedig van szakmám, szociális gondozó vagyok. Nem mentem fősulira, mert ahová jelentkeztem, ott hatalmas volt a túljelentkezés, és nekem nem voltak éveim arra, hogy újra meg újra belevágjak! Inkább elmentem dolgozni, mert akkor még megtehettem!

Egyébként tele a hópúpom a diplomások egójával, akik szerint ha nincs diplomád, akkor nem is vagy ember, és egész nyugodtan éhenhalhatsz! Szánalom!

Amikor a fiam megszületett, még volt munkája a páromnak, és sokkal jobb helyzetben voltunk. De tudom, a gyerekvállaláshoz is csak a diplomásoknak van joga...

Külföldre kicsi gyerekkel már nem olyan egyszerű kimenni, ugyanis nem mehetnénk akármilyen albérletbe, és így amit megkeresnénk, az el is menne...

Tudod, momentán ha 10 deka párizsit veszek, annak is az egy negyede az államé, tehát arról beszélhetnénk, hogy ki élősködik kin. Nézz meg bármilyen európai államot! Ekkora adóterhek mellett nem így élnek, ahogy mi!

Lehet, most nagyon menőnek érzed magad, hogy ilyen frankón kiosztottál, de tudod, te is kerülhetsz hasonló helyzetbe a diplomád ellenére is. És akkor majd én leszek az, aki kioktat, meg lealkoholistáz úgy, hogy nem is ismer.

Különben pedig ahhoz képest, hogy "értelmiségi" vagy, elég pocsékul fogalmazol, és a szmájlik sem pótolják a nagybetűket a mondataid elején!

2010. jan. 21. 22:58
 35/65 anonim ***** válasza:

De jót elszidalmazzátok itt egymást - ahelyett, hogy dolgoznátok. :)

Hogy mást ne mondjak, van a neten több hely és több ember, aki cikkírókat keres. Amennyit itt leírtatok egymás szapulására, annyiból kijön egy napi bevásárlás összege is. Kár itt az időt vesztegetni, töltsétek hasznosan inkább. Vagy tanuljatok, ha meló nincs. Hasznosabb, mint egymást szapulni. ;)

2010. jan. 21. 23:32
 36/65 anonim ***** válasza:
Az anyukának!! : "60 ezerért takarítani?" Hát ez nevetséges!!!! Mit képzelsz? Nem gondolod, hogy tellene egy-pár havi villanyszámlára? És akkor nem sírna itt a szád
2010. jan. 22. 00:49
 37/65 anonim ***** válasza:

00:49:

Lehet, hogy tellene, de a házamat ettől még ugyanúgy elvinné a bank...

Gondolom, te is havi 60-80 ezerből élsz meg egy gyerekkel, és tudod is, miről írogatsz.

2010. jan. 22. 01:20
 38/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Tévedsz 2 gyermekem van a fizetésem 140-160 ezer forint+ családi pótlék+ gyerektartás és nekem is van lakáshitelem.........meg más hitelem mert a lakásomat egyedül hoztam össze, de ez nem ide tartozik. A lényeg az, hogy amíg nincs más bármit el lehet vállalni, hogy fizesd a számláidat meg a hiteledet.
2010. jan. 22. 01:32
 39/65 anonim ***** válasza:
42%

Jól írja az előttem szóló.

Sajnos a sok büfészakos egyetemista azt hiszi leesik az ujjáról az aranygyűrű, ha elmegy takarítani.

Sajnos most nem az a világ van, amikor válogatni lehetne a munkalehetőségek között.

Valaki írta itt, h a férje nem talál munkát, ő meg otthon van a gyerekkel. Miért nem keres ő munkát akkor? A férj is tud vigyázni a gyerkőcre amíg az anyuka dolgozik.

Állást keresni pedig nem csak egy helyen kell. Az internet önmagában nem elég. Meg kell kérdezni az ismerősöket, használni kell a közösségi oldalakat erre a célra, figyelni a falragaszokat az üzletek ajtaján, stb stb.

Benzinkutasnak, építőipari segédmunkásnak, például szinte bármikor el lehet menni.

Nem egy álom munka, de fizetés jár érte.

2010. jan. 22. 07:45
 40/65 anonim ***** válasza:

Újra itt vagyok a mérnök :D

Szerintem elég egyértelmű volt kinek írtam a legelső válaszomat. De elárulom, hogy Neked ill. nektek a férjeddel csak az első bekezdést szántam a többit a kérdezőnek ;)

Mellesleg csak te értettél félre, ugyanis úgy gondolod csak te létezel és csak neked írhat mindenki.

Nem írtam semmi olyat, hogy akinek nincs diplomája már nem is ember, ezt is csak Te próbálod belemagyarázni. Nekem csak azzal van bajom aki segélyekből ill. a mi adónkból akar élni és meg sem próbál munkát keresni, tehát veled ;)

"Undorít, hogy egyesek szerint még mi vagyunk a hobásak azért, amilyen helyzetbe kerültünk!" bocs hogy ismétlem magam, de ez tetszik a legjobban ;) ne is magadat okold ;)

Most azt hiszed attól életrevaló valaki, mert erre az oldalra nagybetűvel ír és szépen fogalmaz? Nekem sosem volt erősségem az irodalom, nem vagyok jó fogalmazásból és?? Engem nem zavar hogy te bénán számolsz esetleg nem tudod értelmezni a mondatokat vagy hobásakat írsz hibásak helyett.. tényleg nem zavar, bele sem kötöttem.. nem is érdekel.

Engem csak is az zavar, hogy mást okolsz a saját hibáidért és még csak meg sem próbálsz tenni valamit azért, hogy boldogabb légy. Helyette otthon ülsz és arra vársz, hogy mikor írok már, hogy egyből lecsaphass rá ahelyett hogy melót keresnél.

Például: itt sem sírni kellett volna ha már nincs munkátok egy éve, hanem érdeklődni és tippeket kérni a családod érdekében, de te csak sajnáltatod magad..

Ne mond hogy nem hiszen már úgy kezdted, hogy harminc akárhány ezerből éltek, mikor nem is rólad van szó, nem is te kérdeztél.. nekem ez mindent elárult arról, hogy te NEM IS AKARSZ dolgozni. Engem csak is ez zavart!

De nincs problémám veled, csak motiválni próbáltalak a "kiosztássommal" de nem vetted a lapot, inkább megsértődtél többször is és próbáltad/od elhitetni mindenkivel, hogy neked milyen rossz. Másnak is az.. másnak még rosszabb, mégsem kürtöli szét.. próbál megélni és én ezeket az embereket becsülöm és hiába nincs diplomája ő igenis Akar még valamit az élettől!! Te pedig nem!

2010. jan. 22. 13:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!