Utcai rablásnál, ha civil rendőrnek adom ki magam ér valamit?
"Felhívnám becses figyelmed a Btk. jogos védelem, illetve végszükség nevű részére. Ha abból a célból adod ki magad rendőrnek, hogy egy bűncselekménynek elejét vegyed, akkor teljesen rendben van."
Én meg erre várom a magyarázatod.
"Én meg erre várom a magyarázatod."
Ez a jogos védelemből következik:
"Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges."
Joggal vetődik fel a kérdés, hogy pontosan milyen az a szituáció, ahol azzal veheted elejét egy bűncselekménynek, hogy rendőrnek adod ki magad. Én sem javaslom a kérdezőnek, hogy erre építse az önvédelmi taktikáját.
Joggal vetődik fel a kérdés, hogy hogyan hiteted ezt el bárkivel anélkül, hogy ne mutatnál fel olyan igazolványt, aminek magadnál tartása nem közokirathamisítás eleve.
De mivel sokkal egyszerűbb igazolni, hogy valami tilos, mint, hogy valami szabad:
Mire gondol a 49%-os válaszoló, a második válaszában. Mi büntetendő 2-5 évig egészen pontosan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!