Jogszabályba ütközik, ha katonai ruhában vagyok civil létemre?
Igen, már abba, szabálysértés
Rögzíti a törvény, hogy aki mások előtt őt meg nem illető címet használ, illetve kitüntetést vagy egyenruhát jogosulatlanul visel, az szabálysértést követ el, hasonlóan ahhoz, aki közterületen, mások előtt a rendvédelmi szervek vagy a Magyar Honvédség egyenruháját, jelvényét, ezek megtévesztésre alkalmas utánzatát jogosulatlanul viseli, továbbá az e szervekre utaló feliratot, matricát ruháján vagy járművén jogosulatlanul feltünteti.
"A kérdés csak annyi, hogy megállíthat-e a rendőr,"
A rendőr bárkit megállíthat, még egy mentelmi joggal rendelkező önkormányzati képviselőt is, legfeljebb tovább kell engednie.
"illetve lehet-e ebből baj, hogy nem vagyok katona még is ilyen egyenruhában közlekedem aznap?"
Még azt sem mondom, hogy lehet, mert ki fognak röhögni, és épp azért nem mondom, mert nem fognak. Én is mindig katona ruhában járok kb húsz éve amióta leszereltem.
Köszi a válaszokat, hasznos volt! :D
Korrekt kis egyenruhákat lehet itt venni darabonként, esetleg egyben is, bár ilyet ritkán láttam... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!