Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Névváltoztatásos kérdés: ti...

Névváltoztatásos kérdés: ti várnátok még vele?

Figyelt kérdés

Nemrég lett PhD a nevem mögött, ezt már be lehetne íratni a személyibe, amit szeretnék is. De: arra gondoltam, mivel 2 év múlva dr. leszek, ezért még várnék vele.

És, azért házasság témakör, mert (ugyan még nincs barátom), de a nevemet is meg akarom majd kötőjelesre változtatni, ha férjhez megyek. Ami ugye újabb okmánygarnitúra-cserét jelentene, ez már három lenne összesen. (+ szolgáltatóknak bejelenteni)

Szerintetek megváltoztassam most XY PhD.-re, vagy várjam be mindhármat?

28/l

2014. júl. 3. 09:26
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
77%

Na, itt így, ilyen formában ez már hivalkodás. Nem tudom abbahagyni a röhögést!:)

Elnézést kérek, befejeztem az offolást!

"művésznév". :D

2014. júl. 3. 11:47
 32/35 anonim ***** válasza:
78%
A kérdezőnek még se doktori címe, se férje (férjjelöltje) nincs, mégis a házasság témába ír a névváltoztatása miatt. Kicsit sok ez így egyszerre.
2014. júl. 3. 11:49
 33/35 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy hívják ezt még, gondoltam, a művésznév jó lesz, mi írói álnévhez hívjuk a cégnél hülyeségből!:)
2014. júl. 3. 16:40
 34/35 anonim ***** válasza:
89%
Más is használ "művésznevet" a cégnél?
2014. júl. 3. 16:54
 35/35 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy a vezetéknevem egy szakmanév, a nevem meg teljesen átlagos, kb. mint az Andrea. És van egy pontosan ilyen nevű kolléga a szakmában. És én jöttem később, ő idősebb, így muszáj volt valamit csinálni. Anya és apa vezetéknevét összetéve használom publikálásnál.

Többiek csak a nevüket rövidítik, pl. Zsuzsa, vagy a vezetéknevükből az egyiket betűvel jelölik.

2014. júl. 3. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!